
Lakritsikermavaahto
Sokeriton raakalakritsiherkku kaikille salmiakkihulluille.
Mun suosikkijälkiruoka juuri nyt on kermavaahto ja raakalakristijauhe. Niin hyvää! Maistuu ihan lakritsijäätelölle, mutta ilman sokeria.
Söin raakalakritsia ennen suoraan purkista pienellä lusikalla, kun en osannut yhdistää sitä mihinkään, mutta tää on niin paljon parempaa ja tosi vaivatonta valmistaa. (Kiitos Katja ohjeesta!) Jos teillä on tiedossa muita ohjeita, kiinnostaa tosi paljon!
Syön kermavaahdon mustikoiden tai mustaviinimarjojen kanssa. Kermavaahtoa ei tarvitse makeuttaa, mutta siihen voi halutessaan laittaa vaniljaa. Itse en laita, koska haluun vaan lakritsiöverit, sillä rakastan salmiakin ja lakun makua.
Ohje
luomukermaa
raakalakritsijauhetta oman maun mukaan (mä laitan pari teelusikallista pariin desilitraan kermaa)
kourallinen marjoja
Vatkaa kerma. Sekoita jauhe varovasti kermavaahtoon. Lisää marjat. Tarjoile heti, että pysyy viileänä.
Jos välttelee maitotuotteita, tän voi varmasti tehdä myös kookoskermasta tehtyyn kermavaahtoon. Raakalakritsijauhetta voi ostaa monista ruokakaupoista mausteosastolta. Sitä valmistaa ainakin Urtekram.


-
-
Kirsikka Simberg
Nam!!
-
-
KP
Tässä toinen megaiisi ja ihan mahtava lakuherkku:
– leikkaa mangosta ”kylkipalat” ja ripottele niille raakalakujauhetta (about 1tl per puoli, mangon koosta riippuen)
– lykkää uuniin ja anna paistua kunnes pinta karamellisoituu creme brulee henkisesti
– syö lusikalla suoraan kuoresta!-
Kirsikka Simberg
Oooh lääh!!
-
Anna
Uunissa paahdetut lakritsimantelit on herkkua (googlettamalla löytyy helppo resepti, johon tulee vähän sokeria, mutta voisi toimia ilmankin) ja yksi salainen paheeni on Brunbergin punaisessa pussissa myytävä laku, jota dippaan munakupissa olevaan Urtekramin lakritsijauheeseen.
-
Kirsikka Simberg
Hei näitä manteleita teenkin tänään!
-

More to read

Kotitekoinen mysli
Katri Mutikainen
Tämä herkkumysli on hyvä aamupala, mutta ennen kaikkea kiva lahjaidea.
Pyöritä tuoreita taateleita jauheessa…aivan luksusherkku!