Lakrit­si­ker­ma­vaah­to

Sokeriton raakalakritsiherkku kaikille salmiakkihulluille.

Mun suosikkijälkiruoka juuri nyt on kermavaahto ja raakalakristijauhe. Niin hyvää! Maistuu ihan lakritsijäätelölle, mutta ilman sokeria.

Söin raakalakritsia ennen suoraan purkista pienellä lusikalla, kun en osannut yhdistää sitä mihinkään, mutta tää on niin paljon parempaa ja tosi vaivatonta valmistaa. (Kiitos Katja ohjeesta!) Jos teillä on tiedossa muita ohjeita, kiinnostaa tosi paljon!

Syön kermavaahdon mustikoiden tai mustaviinimarjojen kanssa. Kermavaahtoa ei tarvitse makeuttaa, mutta siihen voi halutessaan laittaa vaniljaa. Itse en laita, koska haluun vaan lakritsiöverit, sillä rakastan salmiakin ja lakun makua.

Ohje

luomukermaa
raakalakritsijauhetta oman maun mukaan (mä laitan pari teelusikallista pariin desilitraan kermaa)
kourallinen marjoja

Vatkaa kerma. Sekoita jauhe varovasti kermavaahtoon. Lisää marjat. Tarjoile heti, että pysyy viileänä.

Jos välttelee maitotuotteita, tän voi varmasti tehdä myös kookoskermasta tehtyyn kermavaahtoon. Raakalakritsijauhetta voi ostaa monista ruokakaupoista mausteosastolta. Sitä valmistaa ainakin Urtekram.

Koristelen kesällä kaikki ruuat yrttipenkin kukkien terälehdillä. Tuiman sininen ruiskaunokki on yks mun suosikeista, penkissä ja lautasella.
Tää kuva ei liity juttuun mitenkään, mutta toi alku illan puuterinen valo vaan ilahduttaa mua niin paljon.

More to read

Musla-kalenteri 2018

Kirsikka Simberg

Ilmaiseksi ladattava seinäkalenteri vuodelle 2018.

Musla hotellilakanat Frette

Hotellilakanat 2

Kirsikka Simberg

Täydellisten hotellilakanoiden metsästys jatkuu.

Musla Flow Festival 2017

Flow-festariraportti

Enni Koistinen

Flow on ollut kesäni loppuhuipennus jo yhdentoista vuoden ajan. Seuraava kertomus on vuoden 2017 viikonlopusta.

Onnenkeksit

Enni Koistinen

Anna keksit lahjaksi ja varaudu “uuuhhh, vaude, siis ittekö sä nää teit?”-huudahduksiin.