Laura Seppä­sen kotona

Yhteistyössä: Iittala

Sisustussuunnitelija-stylisti Seppäsen koti osoittaa, että joskus suutarin lapsilla on kengät.

Lauran koti on täydellinen jatke kaikelle sille, mitä hän työssään tekee. Siellä ei ole yhtään yhdentekevää esinettä, kaikki oli ihanan näköistä: kuin suoraan jonkun ihanan sisutuskaupan hyllyiltä ja täydellisessä ojennuksessa. Teki vaikutuksen sekin, että jopa kiiltävän mustat munakoisot näyttivät Raami-kulhoon aseteltuina täydellisesti tilan (ja Lauran kynsilakan) värimaailmaan sovitetuilta. 

Kero lyhyesti ammatistasi, mitä teet ja miksi?

Mulla on oma suunnittelutoimisto, Laura Seppänen Design Agency, jonka perustin alkuvuodesta 2015. Luon erilaisia tiloja yksityisasiakkaille sekä yrityksille: koteja, ravintoloita ja toimistoja. Sisustussuunnittelun lisäksi tuotan brändikuvia eri yrityksille Suomessa ja ulkomailla.

Mikä on sun työssä haastavinta? Entä palkitsevinta?

Parasta mun työssä on luovuus ja visuaalisuus. Saan ympäröidä itseni kauniilla asioilla joka päivä. Uuden oivaltaminen ja uusista materiaaleista tai työstötavoista oppiminen. Ihmisiin tutustuminen, mulla on aivan ihania asiakkaita.  Asennuspäivät lähes valmiissa kohteessa on lempityöpäiviä. Samoin stailaus/kuvauspäivät.

Haastavinta on usein suunnitelmien toteutusvaihe, sillä vaikka oma visio olisi täydellinen ja valmis, on lopputulos kuitenkin niin monen asian summa. Koordinointi useiden muuttuvien tekijöiden ja susta riippumattomien asioiden keskellä. Mä työskentelen konkreettisesti suurimman osan ajasta miesvaltaisella rakennusalalla, nuorena naisena sillä kentällä työskentely voi rehellisesti sanottuna käydä välillä raskaaksi.

Sulla on vahva oma esteettinen tyyli. Miten kuvailisit sitä?

Mä yritän luoda harmonisia tiloja joissa on joku juju. Käytän suurimman osan ajastani perehtyen uusiin materiaaleihin, tekijöihin ja brändeihin. Rauhoitan suuret pinnat, mutta uskon yksityiskohtiin. Suunnittelen mahdollisimman paljon itse, tiloista kiintokalustukseen sekä yksittäisiin kalusteisiin. Hyödynnän erilaisia osaajia kuten puuseppiä, muotoilijoita ja verhoilijoita. Pyrin monipuolisuuteen ja kestävään suunnitteluun. Haluan, että kokonaisuudet, vähintään kalustuksen osalta, siirtyvät seuraavaan tilaan asiakkaan mukana luontevasti ja että kohteen eri huoneiden kalustus voi vaihtaa paikkaa vapaasti, rikkomatta kokonaisuutta. Minulle on tärkeää tukea pienyrittäjiä, naisyrittäjiä, kotimaisia kivijalkakauppoja sekä nuoria toimijoita. Tämä vaikuttaa yhteistyökumppaneiden valintaan ja sitä kautta suunnitteluuni.

Hyllyssä: Inga Sempén Vapeur-valaisin. Valkoinen keraaminen kasvoruukku on Bee Östermanin.

”Rakastan monipuolista valaistusta ja valaisimia ylipäätään. Olen hamstrannut jonkinlaisen kokoelman valaisimia ja ne vaihtavat usein paikkaa kodin ja toimiston välillä. Inga Sempén Vapeur– paperivalaisin on uusin keräilyhankinta ja Bernard Schottlanderin koko Mantis-sarja on ikisuosikki.”

Teet myös sisustusstylistin töitä. Vaikuttaako se siihen , miten näet ja kohtelet omaa kotiasi?

Todella paljon vaikuttaa. Täydellisen estetiikan tavoittelu ja viilaus ei lopu kotiovelle vaan näkyy ihan arkisissa valinnoissa, kodin pientavaroissa ja asetelmissa. Ennenkaikkea suunnittelijan työ vaikuttaa siihen, miten kohtelen omaa kotiani ja tiloja ylipäätään. Arvostan ja varjelen eri materiaaleja, tulen niistä iloiseksi arjessa. Mä myös moikkaan kotiani sisään tullessa ja sanon heipat lähtiessä.

Mikä ja ketkä inspiroivat sua tyylillisesti? (Ilmiöt, instagramtilit, tekijät, tms?) Vinkkaa joku kiva esine, merkki ja tekijä sisustuksen alalta, jotka juuri nyt inspiroi.

Jos joku asia saa huomioni, selvitän siitä yleensä kaiken oleellisen piankin. Instagram on mulle ensisijainen inspiraation lähde, samoin ulkomaalaiset sisustuslehdet. Matkustelen mahdollisimman erilaisissa paikoissa. Saatan käyttää tunteja tutkien eri kaupunkien julkisia tiloja, hotelleja ja ravintoloita. Tällä hetkellä inspiroi The Audo Kööpenhaminassa, Italialainen Henrytimi, Lontoolainen suunnittelutoimisto House of Grey ja Torontolainen Etherington Designs tekee kaikkea upeaa puusta. Merkeistä Friends & Founders, Massproductions, Munk Collective.

Teet Iittalan kanssa instagramyhteistyötä. Nimeä suosikkiesineesi Iittalan valikoimasta.

Ihastun Bouroullecin veljesten suunnittelemaan Ruutu-maljakkoon päivä päivältä enemmän. Se on niin monikäyttöinen, kaikki näyttää siinä hyvältä ja se istuu mihin tahansa kokonaisuuteen. Ultima-sarja on mun all time favorite ja sitten uuden Raami-sarjan juomalasi on hurmannut mut ihan täysin.

Seuraat varmaankin sisutuksen trendejä jonkin verran. Millaiset asiat vaikuttavat siihen, mikä milloinkin nousee trendiksi ja mistä trendit tunnistaa? Jos joku asia on TRENDIKÄS, niin millaiset asiat on klassisia ja pysyviä?

Jos vallitsevan suuntauksen pohjalla on moraaliin, ekologisuuteen tai esimerkiksi talouteen liittyvä teema, nämä ovat yleensä pikäaikaisempia suuntauksia kuin vaikkapa bränditalojen tai yksittäisten vaikuttajien esiin nostamat ilmiöt. Trendit ovat olemassa olevia asioita, joita kiinnostavat tahot tai ihmiset tuovat esille. Näitä on nykyaikana erilaisten medioiden ja kanavien ansiosta jokaisen helppo tunnistaa ja täten trendit vaikuttavat meihin kaikkiin.

Huomioin eri suuntaukset myös omassa suunnittelutyössäni ja ne vaikuttavat tottakai omaan visuaalisuuteen, mutta se ei voi olla kaiken ydin, visio ja polku syntyvät omasta luovuudesta jota täytyy vaalia, kunnioittaa ja puolustaa.

Tässä ne munakoisot nyt poseeraa! Taka-alalla Lauran lempparimaljakko, Ruutu-maljakko. Kiva idea juurruttaa peikonlehden pistokasta siinä!

”Rakastan kasvo- ja pääveistoksia sekä keramiikkaa. Uskon että huonetuoksuilla on iso vaikutus meidän mielialoihin sekä tilojen tunnelmaan ja rakastan erilaisia diffuusereita. Ikkunalaudan laavakivi patpourri on Studio Oliver Gustavilta Kööpenhaminasta.”

Löysin Smålandilaisen VL Designin instagramista ja ihastuin heidän 120cm korkeisiin kynttilänjalkoihin. Muut taravat ikkunalaudalla on ostettu käytettyinä.

Flosin Parentesi -valaisin oli ainoa vaihtoehto meidän kodin lattiavalaisimelle. Tähän liittyy hauska yksityiskohta jota en ole ehkä maininnut missään aikaisemmin: en ole ikinä suunnitellut yhtäkään kotia, missä suunnitelmaan ei olisi kuulunut jotain Flosin valikoimasta.”

Keittiön tamminaulakko on puuseppä Simo Puntarin valmistama.
Jasper Morrisonin suunnittelema lasinen kaadin on osa Iittalan Raami-sarjaa.
Hyllyllä: Iittalan Raami-lasit ja riisikulho.
Arkikäyttöön tarkoitetut Iittalan astiat näyttää näilä hyllyillä niin spesiaaleilta, kun ne on aseteltu esille, eikä piilotettu kaappeihin.

Lauran käden jälkeen voi tutustua täällä ja naisen instagramiin pääset tästä!

More to read

Musla California Los Angeles

Calicali

Kirsikka Simberg

Terveisiä Losista!

Musla kimono EXCLSV kirja Elina Simonen

EXCLSV

Kirsikka Simberg

Maryam Razavin EXCLSV -kirja avaa näkymiä Suomalaisten tyylilyylien (miesten ja naisten) tyyleihin.

Otteita puutarhapäiväkirjasta

Kirsikka Simberg

Puutarhanhoito tekisi niin hyvää monelle! Se ruokkii uteliaisuutta, keskittymiskykyä, lieventää stressiä ja tuo lähemmäs luontoa.

Musla paita sukkahousuista

Sukkikset paitana

Kirsikka Simberg

Look at this sexy sheer goodness!