Lauta­sel­la­ni nyt: burrata sitruu­nal­la

Pehmoinen mieto juusto ja kirpeät säilötyt sitruunat täydentävät toisiaan.

Raskaana mun reki kokoajan mieli syödä kylmiä omppuja ja burrataa. Ei yhdessä. Burrataa ei ehkä olisi saanut syödä, koska pehmeitä juustoja kehoitetaan välttämään.

Tämä burrata-treat on suosikkini juuri nyt. Meidän K-kaupasta saa luomuburrataa ja jaetaan yleensä yksi pallero mun miehen kanssa alkupalaksi, mutta olen syönyt tämän annoksen monesti kokonaan yksinkin. (Mä syön kokoajan enemmän: nykyään me tilataan kotiin yleensä kolme pizzaa, koska meistä tuntuu, ettei kaksi riitä. Se on älytöntä, mutta musta tuntuu, että kompensoidaan unen puutetta pizzalla.)

Tämä annos on tosi helppo tehdä ja noi säilötyt sitruunat ovat aivan ihania! Tää ”ohje” on niin helppo, että sitä ei voi mitenkään kutsua reseptiksi, mutta alla tarvittavat ainekset joka tapauksessa.

Säilöttyjä sitruunoita saa ainakin isoista K-kaupoista, mutta niitä voi varmaan tehdä myös itse.

Burrataa ja säilöttyjä sitruunoita

luomu burrata pallero
sitruuna
oliiviöljyä
suolaa

Laita burrata lautselle, lorota päälle oliiviöljyä ja palasiksi leikattua sitruuna ja ripaus suolaa. Valmis! Voi syödä leipäpalan kanssa ja sanottakoon, että just nyt suosikki leipomoni, joista ostaa leipää ovat: KAlliossa Way ja Töölössä pieni, mutta aivan ihana Home Made Bakery

More to read

Q&A: Valokuvaaja Eeva Rinne

Kirsikka Simberg

Eeva Rinne kuvaa Lontoossa muotia ja kauneutta ja sanoo, että valokuvaus on välineurheilua.

Second hand -sisustus

Mia Frilander

Tervetuloa kylään!

Musla Marimekko

Marimekko SS16

Kirsikka Simberg

Olen fiilistellyt SS 16 -mallistoa antaumuksella. Se on ensimmäinen Anna Teurnellin kokonaan itse luotsaama mallisto, and it is lovely.

Merensininen

Kirsikka Simberg

Iittalan uusi vuosiväri ja neljä ideaa ympäristön ystävälle.