Musla Acne paita

Lempi­vaat­tei­ta: Acne

Yhteistyössä: Gaudete

Tuttu ja turvallinen Acne on vaatekaapin tukipilari.

Kuka muu on sairastunut flunssaan? Ehdin juuri tuulettaa flunssatonta vuotta 2016, kun sain sen. Kamala olo! Oivallinen hetki puhua lempivaatteista. Koska jos sanotaan: Dress for the job you want, not the one you have” voidaanko sanoa myös “Dress for the health situation you want, not the one you are dealing with”? 

Vaatekaapissani on paljon Acnen vaatteita, sillä tunnen merkin aika hyvin. Olen vähän arka ostamaan uusia vaatteita minulle tuntemattomilta merkeiltä, koska virheostokset harmittavat nykyään ihan hirveästi. Rahan tuhlaamista enemmän (tai ainakin yhtä paljon) ärsyttää nykyään yleinen tuhlaus ja se, että nyt mulla on kotona jotain, mitä en tarvitse enkä halua sinne.

Koska “tylsät”, hyvin palvelevat vaatteet kiinnostavat, turvaudun usein samoihin tuttuihin malleihin. Tässä muutamia uusia-vanhoja tuttuja ja suosikkeja.

Musla Acne kauluspaita Paidat: Bela Linen, Berlina thin stripe

KAULUSPAIDAT

Acnen kauluspaidoissa on juuri sopivasti väljyyttä: pitkät hihat ja tarpeeksi tilaa, että poolo mahtuu alle. Varsinkin ohut puuvillainen kangas oli tosi ihana, kevyt henkäys päällä. Tuli vähän ikävä kesää.

Elämäni ensimmäinen kauluspaita oli muuten vihreäruudullinen ja Claire’s -merkkinen ja se oli tehty vastaavanlaisesta ohuesta puuvillasta. Käytin sitä varmaan 10 vuotta, jonka jälkeen pikkusiskoni taisi käyttää sitä toiset kymmenen.

Kauluspaita on monipuolisuudessaan nerokas: sitä voi käyttää kesät ja talvet, se on smart ja casual ja toimii myös erinomaisesti yöpaitana. Juuri nyt viehättää Célinemäiset ylipitkät hihat, kauluspaidan alle puettu musta poolopaita ja ylisuuri koko. 90-luvulla kauluspaidat olivat tiukkoja, hihat käärittiin kyynärpäihin ja siihen aikaan kun Madonna pukeutui cowboy:ksi, kaluspaidan napit avattiin (en kyllä ite avannut, mutta muistan, että ehkä Madonna avas) alareunasta napaan asti niin, että timanttinen napakoru välkkyi paidan raosta. Lol. (Kääk-juoru: Mulla on vieläkin napakoru. Ei tosin timanttinen, vaan kultainen rengas, jota en edes osaa ottaa pois.)

Musla Acne paita

FARKUT

Acne Row on malliltaan suora, se istuu lantiolla, muttei liian matalalla. Liian korkeat housut puristavat sisuskaluja ja kaltaiselleni kapea lanteiselle matalampi malli sopii hyvin. Varsinkin valkoinen farkku kiinnostaa myös talvella. Tunnen itseni todella rajoja rikkovaksi. Row on lempimallini, sillä se muistuttaa vähän Leviksen 501:siä poikamaisuudessaan, mutta istuvuus on vähän kapeampi ja vähemmän vintage.

Musla Acne farkut Farkut: Acne Row Clean Light ja Row White
Musla Acne housut

SUORAT HOUSUT

Suorat mustat housut kiinnostaa aina. En osaa päättää pidänkö kapeasta vai leveästä mallista enemmän. Leveä on ihanan huljuva ja niistä tulee mieleen merimieshousut (?) mutta yhtäkkiä myös kapeat on ihanat. Ainakin Mian päällä: super fresh.

T-PAIDAT

Miten tässä nyt kehuisi, kuulostamatta huijarilta, mutta Acnen tiukka Dorla ja löysä Kileo ovat suosikkipaitani juuri nyt. Pidän niitä vuoron perään lähes joka päivä. Tiukka t-paita on kaapissani uusi tuttavuus, yleensä käytän aina jotain suurikokoista ja väljää.

Musla Housut: Ilya Struct Black ja Saville Cropped Mohair Black

Kaikki kuvien vaatteet on joko ostettu tai lainattu Gaudetesta, jossa on muuten juuri nyt Season Sale. Gaudete on aika turvallinen aleostoksien kauppa, koska valikoima on niin klassinen ja luotettava, että virheostoksien mahdollisuus on aika pieni.

***

Ah, voi sitä aikaa, kun pukeuduin vielä hyvin silitettyyn paitaan ja farkkuihin. (Siitä on kolme päivää.) Nyt asun pysyvästi yöpaidassa ja kerään nenäliinoja villatakin taskuun. (Se on jotenkin niin säälittävää, kun niitä on joka paikassa.)

EDIT: Acnen tuotteita voi edelleen ostaa Gaudetesta, mutta myymälän valikoima siirtyy jatkossa nettikaupasta Gaudeten blogiin.

More to read

Harrastukseni, Vuokko

Kirsikka Simberg

Harrastuksena Vuokon second hand -kankaat. Toiveena Real Housewives of Marimekko.

Syyskissan playlist

Enni Koistinen

Musiikkia syksyn ruskaiseen tunneskaalaan.

Wowman!

Kirsikka Simberg

Nämä kuusi naista inspiroivat tyylilillään, viisaudellaan ja aikaansannoksillaan.

Mannström Jewellery SS 20

Mia Frilander

Suomen ihanimman korusuunnittelijan kuvaukset korona-aikaan.