Levoton syyse­ner­gia ja miten valjas­taa se hyötykäyttöön

Talvea edeltävät kuukaudet ovat vuoden parasta ja mielenkiintoisinta aikaa.

Vuosi tuntuu aina alkavan syksystä, vaikka kalenterivuoden ensimmäinen päivä on tammikuussa. Ehkä koska vaihdoin nuorena koulua monta kertaa, pelkästään ala-astetta kolme kertaa. Syksy oli aina muutoksen aikaa.

Vieläkin syksyisin tulee aina vähän levoton ja innostunut olo. Tekee mieli ryhtyä toimeen, varata matka, muuttaa asioita. Olla utelias, tutustua uusiin ihmisiin. Keväisin taas tunnen usein oloni haikeaksi, vaikka ympärillä luonto herää eloon.

Syysterassilla: marmorituhkakuppi ja luusta veistetty suolalusikka ovat kirpputorilöytöjä kesältä.

Äitini akupunktiolääkäri sanoi, että sesonkien vaihdos aiheuttaa ihmisissä mielialanmuutoksia, koska luonnon energia liikkuu ja muuttuu. Niin tietenkin. Kaikki luonnossa seuraa sesonkeja, miksi ihminen olisi siitä jotenkin irrallaan.

Nyt oman alkavan vuoteni kunniaksi olen ryhtynyt suunnittelemaan matkaa. Ajattelin viettää tammikuun ulkomailla, jossain tuntemattomien ihmisten keskellä. Tuukka tulee myös, hän ei vaan voi lähteä yhtä pitkäksi aikaa töiden takia. En vielä päättänyt minne menen, mutta ehkä Australiaan, Kaliforniaan tai Etelä-Afrikkaan. Se tarkoittaa, että aion elää loppuvuoden erityisen niukasti ja säästeliäästi. Ajatus kiehtoo.

Muita syysaskareita:

Vaatekaapin sesonkisiivous. Höyrytän neuleet, rasvaan nahkasandaalit ja pakkaan ne pois talven ajaksi. Haluan myös käyttää yhden lauantain vaatteiden sovitteluun, asukokonaisuuksien hahmotteluun, se on salainen paheeni ja erittäin rentouttavaa ajanvietettä. Niin turhaa ja nautinnollista yhtäaikaa.

Syyssipuleiden istutus mökillä. Viime vuonna ripottelin tulppaaneita pitkin pihaa, se oli typerää. Sipulit pitää istuttaa isoiksi ryhmiksi, se näyttää paljon paremmalta.

Saunan peseminen. Siellä on tehty niin monta mutavartalonaamiota tänä kesänä, että lattia kaipaa kuurausta.

Makuuhuoneen remontointi. Meillä on kestänyt remppa jo kohta viisi vuotta, koska etenemme niin etanavauhtia. Kattomaalit ropisevat vieläkin ja lattia pitäisi maalata, verhotangot kiinnittää. Olen seurannut instagramissa Eeva Kolun kodin remppausta ihaillen. Mikä voimamuija: siellä on lähtenyt seinät alas ja laasti roiskuu. Hyvin inspiroivaa. Ensi viikonloppuna mekin aloitetaan. Taas. Remontti on erinomaisen hyvä tapa valjastaa vallova syysenergia hyötykäyttöön.

Lisää kesäkirppislöytöjä: helmikaulakoru, tiikkitarjotin ja pieni korirasia, jossa säilytän kesäkukkien siemeniä.

More to read

Musla Etelä-Ranska Hyers

Postikortti Etelä-Ranskasta

Kirsikka Simberg

Matkalla mukana: vanha filmikamera.

Budapest

Enni Koistinen

Rennon kiilloittamaton Budapest.

Miltä ajattelin näyttää 2018

Mia Frilander

Tyylini ruutukaappausten kautta havainnollistettuna.

Parempi aamiainen

Kirsikka Simberg

3 x aamiaispöydän helmet.