Luon­non­kos­me­tiik­kaa vierastavalle

Nämä tuotteet muistuttavat (hyvällä tavalla) perinteistä kosmetiikka.

Kun aloin joitakin vuosia sitten siirtyä kohti luonnonkosmetiikkaa, vierastin tiettyjä tuotteita, sillä synteettisten vastaavien tuoksut ja koostumukset olivat tutumpia. Luonnonkosmetiikan kenttä kasvaa ja kehittyy kokoajan valtavasti ja viimeaikoina olen törmännyt muutamiin uutuuksiin, jotka muistuttavat todella paljon jostain synteettisten tuotteiden ominaisuuksista: tuoksut ovat tutulla tavalla puhtaita ja puuterisia, koostumukset todella hyvin imeytyviä ja liukkaita.

Rituals vartalovoide on ihanan "vanhanaikaista". Tulee mieleen joku Guerlain tai Chanel vartalovoide, sellaista ihanan rasvamaista ja liukasta.

Rituals

Sain äidiltä joululahjaksi Rituals Namaste – sarjan pakkauksen, jossa oli hoitotippoja, vartalovoidetta, hoitovettä ja kosteusvoidetta. Äiti oli kaupassa varmistanut myyjältä, että kyseessä varmasti luonnonkosmetiikka, koska ronkeli tytär välttelee kaikkea muuta. Luvattiin, että on.

En silti ensin uskonut, koska tuotteiden koostumukset ovat niin imeytyväisiä, hyvin levittyviä ja niiden tuoksut kuin suoraan perinteisen kosmetiikan maailmasta.

Vartalovoide on vitivalkoista ja pehmeää ja imeytyy iholle helposti. Kasvovesi on ohutta ja jättää ihon raikkaaksi, ilman tahmaista kalvoa. (Whamisan hoitovedet ovat tosi tehokkaita, mutta meikin alla tahmainen hoitoneste voi joskus tuntua.. noh, tahmaiselta.)

Varmistin vielä Katja Kokolta, että tuotteiden inceistä ei löydy salaa jotain synteettisiä piiloaineita, mutta ei kuulemma näkynyt. Nää oli tosi ylellisen oloisia, varmaan hyvä vaihtis myös jollekkin aloittelevalla luonnonkosmetiikkaan siirtyjälle, jolla on ikävä klassisia tuoksuja ja koostumuksia.

Huom: Kaikki Ritualsin tuotteet eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta nämä Namaste– sarjan jutut on!

Rituals hoitovedestä oli ensin vaikea uskoa, että kyseessä on todellakin luonnonkosmetikkatuote.

Patyka

Patyka on pariisilainen merkki, jonka filosofian ytimestä löytyvät luomulaatuiset ja reilun kaupan periaatteita kunnioittavat raaka-aineet. Tuotteet ovat aina lähtökohtaisesti sosiaalisesti vastuullisia ja ympäristöystävällisiä.

Nyt merkki on lanseerannut kolme uutta, aikaisempaa edullisempaa tuotelinjaa: Clean Range, Hydra Range ja Pure Range, joiden tuotteet ovat paitsi aikaisempaa hieman edullisempia, myös mielestäni yllättävän hienostuneita. Pidän näistä jopa Patykan aikaisempia tuotteita enemmän.

Suosittelin tuotteita myös miehelleni, joka inhoaa kaikkea tahmaista, ei-imeytyvää tai öljyistä.

Varsinkin Clean ja Hydra -sarjojen tuotteet jäävät itselläni vakituiseen käyttöön. Hoitovesi on ihanan geelimäistä ja raikasta, samoin seerumi ja voide. 10 pistettä!

 

Patykan uudet tuotteet ovat kuivalle iholle ihanan ravitsevia ja kosteuttavia, geelimäisiä ja kevyitä.

More to read

Valokuvaaja Akila Berjaoui

Kirsikka Simberg

Naiskuvaajan silmin: ihanat peput rannalla.

Yksinkertaista kevätmuotia

Mia Frilander

Suomen kevät, eli asukriisien luvattu aika.

Tyylimuusa: Jane Fonda

Kirsikka Simberg

Ihana, upea Jane Fonda. Kiitos! Olet inspiraationi!

Meillä kylässä

Enni Koistinen

Tervetuloa kylään meidän minikaksioomme!