Musla Taika Mannila kalenteri 2017

Musla-kalenteri 2017

Taika Mannila

Musla 2017 -kalenterin kuvitti Taika Mannila. Se on nakukalenteri.

Kaikki on mahdollista, näköjään sekin, että meidän kalenteri julkaistaan ennen uuttavuotta. Se on kiva asia, koska nyt ette ehkä vielä ehtineet ostaa kalenteria ja jos joku inspiroituu lahjoittamaan jollekkin ihanalle paperille tulostetun version tästä, voi sellaisen lahjoittaa myös esim joululahjaksi. (Aion viedä Katrille Tallinnaan kappaleen ensi viikonloppuna.)

Kuten aikaisempinakin vuosina, Musla-kalenterin voi ladata ilmaiseksi ja tulostaa seinälle kotiprintterillä.

Tämän vuoden kalenterin on kuvittanut ystäväni, idolini, ufo-profetta ja kuvittaja Taika Mannila.
Taika on D.R.E.A.M -DJ duon toinen puolikas ja emännöi Bassoradiolla ohjelmaa keskiviikkoisin yhdessä D.R.E.A.M:in toisen puolikkaan Linan kanssa ja piirtää sekä ammatikseen, että jatkuvasti vapaa-ajallaan. Iloksemme, koska varsinkin viimeaikaista ufo-sarjaa on ollut ilo seurata. Kannattaa vierailla Taikan instagram tilillä. Lupaan, että löydät piirroksista otteita myös omasta elämästäsi. Niin samaistuttavia!

Taikan tekemä kalenteri on voimaannuttava nakukalenteri. Se on aivan ihana ja  toivon todellakin, että vuoteen 2017 mahtuu noin paljon söpöjä peppuja.

Musla Taika Mannila kalenteri 2017

Juttelin Taikan kanssa töistä ja sipseistä:

Moi Taika! Kiitos kun teit meille kalenterin, sun piirroshahmot tuo iloa mun päiviin ja naurattaa mua joka viikko Instagrammissa. Kuinka henkilökohtaisia piirrokset on?
Aloha! Aww ihana kuulla ja oli kunnia tehdä Muslalle vuoden 2017 nakukalenteri. Drawing nudes – Always a pleasure! Kuvituksieni henkilökohtaisuuteen liittyen sanon vaan, että “a lady never tells”. Mutta useinhan on vaan niin, että totuus naurattaa eniten…

Mitä muuta teet ja miksi?
Viime aikoina olen googlannut tosi paljon nakuja julkkiksia taustatukimuksena töitäni varten. Ja ehkä myös sortunut lähettelemään ystävilleni piirrettyjä dick pic:ejä koska olen henkisesti Jason Segel. Pyydän kaikilta viestien saaneilta julkisesti nyt tätä kautta anteeksi.

Mikä on sun työssä vaikeinta?
Tasapainon löytäminen. Hyvät ideat vaativat aikaa hioituakseen timanttisiksi ideoiksi ja luovuutta on vaikea ajoittaa kalenteriin. Olen oppinut, että kuvittamisen tulee olla ehdoton osa arkirutiiniani ja muistutan itseäni usein siitä, miten tärkeää on piirtää joka päivä juttuja vain itselleen jotta kehittyy. Jos piirtää ainoastaan muiden tilauksesta niin tyyli tylsistyy. Tärkeää on ollut myös hyväksyä, että välillä on päiviä kun olen ihan paska. Epätoivon hetkinä lähetän rönsyileviä kuvituksenalkuja parhaille ystävilleni sillä he osaavat lempeän tiukasti sanoa minulle kun on aika luovuttaa hetkeksi. Viimeksi eilen sain vastauksena tekstarin, jossa luki: “Step away from the pen and sleep. Pus.<3

Entä palkitsevinta?
Jokaisen projektin kautta tutustuu uusiin kiinnostaviin tekijöihin, jotka haastavat omaa tapaa ajatella. Kun työskentelee tiiviisti ihmisten kanssa, jotka osaavat niin paljon enemmän kun itse ei omiin kaavoihin ole aikaa kangistua. Mottoni on: “If you are the smartest person in the room – leave”. Freelanceurani aikana olen istunut erittäin läsnä läpi kaikki suunnittelupalaverit. Paras fiilis, johon olen myös aivan koukussa, on se kun saa kuvitusprojektin vietyä kunnolla loppuun ja pääsee juhlistamaan lopputulosta. Kun olet nysvännyt itseksesi kuvia ja runkannut edestakaisin omia ideoitasi on todella toivottavaa ja ihanaa, että lopputulos herättää muissakin tunteita. Eli kun tämä nakukalenteri vihdoin julkaistaan – jos naurattaa niin voidaanko skåålata yhdessä?

Todellakin voidaan! Millaisista asioista haaveilet?
Juuri nyt haaveilen siitä, että kaapistani löytyisi nätimpiä alusvaatteita ja sängystäni uusi untuvapeitto ja siitä, että pääsisin kuvittamaan Playboy-lehdelle ja Agent Provocateur -merkille joskus jotain seksikästä.

Ah, sitä odotellessa! Olisit täydellinen valinta molemmille. Mistä tai kenestä inspiroidut?
Juuri nyt inspiroidun esimerkiksi Vicen States of Undress -sarjasta ja kaikesta mikä syntyy Slutever-blogin pitäjän ja kirjoittajan Karley Sciortinon kynänkärjestä. Instagram-nero ja muotimaailman ykkös “sound designer” -mies Michel Gaubert on myös ikuinen inspiraationlähde.

Jos saisit kolme toivomusta, mitä toivoisit?
Apua haluan kaiken – miten valita kolme juttua… No hitto vaikka enemmän naisten ohjaamia elokuvia, terapiaseteleitä kaikille ja pakollisen runonkirjoittamiskurssin kaikille poliitikoille?

Minkä neuvon antaisit jollekin joka haluaa tehdä samanlaista työtä kuin sinä?
Lue ihan sikana kirjoja. Virginia Woolf tai Pinterest on sanonut: “Read a thousand books and your words will flow like a river.” Kun ahmii tarpeeksi tarinoita niin ne alkavat kumpuamaan sinustakin ulos.

Paras neuvo jonka olet itse saanut?
Olen saanut muilta ihmisiltä todella monia hyviä – ja myös todella monia aivan sairaan huonoja – neuvoja, joita olen koittanut noudattaa, mutta olen tajunnut, että oikeasti opin vain omien virheiden kautta. Viime aikoina olen huomannut miettiväni paljon Maria Veitolan ohjetta: “Mieti mitkä tilanteet saavat sinut kukoistamaan ja mitkä kuihtumaan.”

Hyvä pointti, sekin on taito, että tunnistaa hyvät neuvot huonoista. Mitä toivoisit saavuttavasi, työelämässä?
Vaikka mitä. Olen nyt 28 ja vasta ihan viime aikoina herännyt sellaiseen kunnianhimoiseen elämänhaluun, johon vahvasti liittyy tulevat uraunelmat. Olen nuorempana monesta syystä keskittynyt enemmän eräänlaiseen selviytymismoodissa elämiseen, jolloin on ollut hankala nähdä pidempiä suunnitelmia mitenkään järkevinä tai mahdollisina. Ruotsalaisella Little Jinder -nimisellä poptähdellä on biisi, jonka nimi on “Jag måste sluta leva som jag lever för evigt”. Sen kuullessani mietin aina, että “Jag måste sluta leva som jag dör imorgon”. Niin ehkä tällä kertaa avaan tätä nyt vain näin, että odottakaas vaan kun olen 40… *insert impressive explosion or unleashed swag gif*

Sit muutama tärkeä lisäkysymys: Mitä söit viimeksi?
Tänään söin vahingossa pussin juuressipsejä aamupalaksi. Se oli supertyhmää. Koitan olla toistamatta kyseistä valintaa uudestaan.

Oletko hyvä vai huono häviäjä?
En ole mikään synnynnäinen voittaja mutta vihaan häviämistä. Tämän sanottuani tajuan myös nyt miksei minua enää ikinä kutsuta ystävieni lautapeli-iltoihin. Koitan kyllä tietoisesti oppia häviämään rennommin ja näin olemaan armollisempi itseäni ja muita kohtaan. Ehkä pitäisi tatuoida otsaan joku Samuel Beckett quote?

Koska viimeksi pyysit anteeksi?
No tämän haastattelun alussa kun pahoittelin niitä lähettämiäni piirrettyjä dick pic-kuvia.

Mitä ostit viimeksi?
Rehellisesti varmaan ne aamupalaksi syömäni juuressipsit, mutta pari päivää sitten ostin Purple Magazine:n uusimman numeron. Parasta aivoruokaa – suosittelen!

***

Ja nyt siihen kalenteriin. Voit ladata omasi tästä ja sivun reunasta löytyvästä linkistä. Hyvää tulevaa vuotta 2017!  Let’s dance! 

More to read

Paahdettu myskikurpitsakeitto kuminalla

Enni Koistinen

Todennäköisesti maailman herkullisin kurpitsakeitto.

Musla @ Pori Jazz 2017

Pori Jazzeilla

Enni Koistinen

Vietin kesän hauskimman viikonlopun Pori Jazzeilla Kirsikan, Mian ja mielitiettyjemme kanssa. Viikonloppuun mahtui extrapaljon röhönaurua, tanssia ja paljon urpoja pullonpyörityskysymyksiä.

Manifesti: Älä koskaan näe vaivaa shoppailun eteen

Mia Frilander

Kaikki limited edition -mallistot ottavat päähän. Tavaroiden ympärille luodaan ostoshysteriaa sen kautta, että niitä on vain rajoitettu määrä.

Aamiaiskulhot

Katri Mutikainen

Kolme erilaista aamiaiskulhoa myös vegaani vaihtoehdoilla.