Musla-kalenteri 2018

Ilmaiseksi ladattava seinäkalenteri vuodelle 2018.

Musla-kalenteri ilmestyy nyt jo kuudennen kerran ja sen saa taas ladata ilmaiseksi ja tulostaa kotiprintterillä omalle seinälleen. Pääset kalenteriin käsiksi tästä ja uudestaan jutun lopusta löytyvästä linkistä.

Suosittelen tulostukseen ehkä jotain vähän karheaa paperia, se näyttää kivalta. Olen sullonut päällystämätöntä piirustuspaperia aikaisempinakin vuosina printteriin ja hyvin on toiminut.

Kalenterin on tänä vuonna kuvittanut Pauliina Holma ja se on toteutettu yhteistyössä Kauniisti Kotimainen -sivuston kanssa.

Pauliinan kuvitustyyli on niin hieno ja mystinen, olen tosi iloinen, että hänellä oli aikaa tehdä tämä. Kiitos Pauliina! Olen kaavaillut myös seuraavia duuneja Pauliinalle sopiviksi: Liisa Ihmemaassa animaatioelokuvan kuvitus, Miu Miu -muotitalon kesäprintit ja tapettimallisto. Näitä odotellessa, voimme ihastella Pauliinan töitä Pauliinan sivuillatällä instagram-tilillä ja myös Trendin ja Imagen sivuilla.

Vuoden 2018 kalenterin kantava teema on kotimaassa viljeltävät koristekasvit ja kukat. Jokainen kuukausi on kuvitettu sesonkiin sopivalla kukalla ja pidimme huolen, että kaikki mummokukka-suosikkimme hyasintista pelargoniin pääsivät mukaan. (Toivomme näistä uutta trendiä!!)
(Fun fact: juuri viime viikonlopun mökkireissulla pelasimme sanaselityspeliä ja Kirsikan ja Ennin joukkue oli nimeltään Hyasintit. Mian joukkue oli Tuholaiset. Hyasintit voitti.)

Yhteistyökumppanimme Kauniisti Kotimainen on sivusto joka jakaa tietoa kotimaisista kukista, niiden hoidosta, vastuullisuudesta, ettisyydestä ja erilaisista käyttötavoista. Sivulta löytyy myös istutusinspiraatiota ja sesonkivinkkejä.

Kotimainen kukka on usein kukkakaupan eettisin valinta, sillä jokaisen kukan alkuperän voi jäljittää puutarhalle asti. Lisäksi lähikukat säilyvät usein kestävinä pidempään lyhyiden kuljetusmatkojensa vuoksi.

“Suomessa viljely tapahtuu reilusti: työntekijöistä huolehtiminen on yksi tärkeimmistä arvoistamme. — Kasvihuoneyritykset työllistävät myös erityisryhmiä, kuten maahanmuuttajia, joiden voi esimerkiksi kielitaidon puuttuessa olla vaikea työllistyä muille aloille.” -Kauniisti Kotimainen

Jos haluaa ajankohtaista infoa ja fiilistelyä kotimaisista sesonkikukista, kannattaa seurata myös Kauniisti Kotimainen instagramia. Bongasin sieltä eilen tämän ehkä sesongin kauneimman kukan, valkoisen amarylliksen, jollaisesta nyt haaveilen. (En tiennyt, että amaryllistä kutustaan myös ritarikukaksi!)

On ollut erityisen ihanaa, kun olette tägänneet kuvia kalentereistanne instagramiin pitkin vuotta, toivottavasti teette niin ensi vuonnakin! On ollut tosi kivaa nähdä teidän koteja ja työpöytiä ja erilaisia tapoja nivoa kalenterin sivut yhteen. Jos haluatte jakaa kuvia jatkossakin, niin jee! Käyttägää tägejä #muslacalendar ja @musla.fi 

Lataa Muslan seinäkalenteri vuodelle 2018 tästä 

More to read

Weranna’s

Kirsikka Simberg

Uusi kaupparakkaus Helsingissä. Eettisiä sisustustavaroita maailmalta.

Second hand -sisustus

Mia Frilander

Tervetuloa kylään!

Flow filmillä

Katri Mutikainen

Kertakäyttökamera oli täydellinen väline taltioimaan festareiden tunnelmaa. Kamera ei painanut liikaa, eikä myrskyn tai humalan iskiessä tarvinnut pelätä sen kohtaloa.

Vaihdoin synteettisen kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan

Kirsikka Simberg

Vaihdos oli yllättävän vaivaton. Raportti uusista lemppareista!