Musla-lookbook syksy 2017

Esittelemme teille Muslan syksyn 2017 tärkeimmät tyylioivallukset.

Näin pukeudumme tänä syksynä! Tyylimme avainsanat ovat mukavuus ja käytännöllisyys. Asut on koottu vaatekaapeistamme jo löytyvistä lempivaatteista ja asusteista, vaikka lainasimme kyllä jotain myös puolisojemme komeroista.

Inspiroiduimme tänä syksynä mm. mummotyylistä ja Kurt Cobainista. Mallistossa näkyy myös japanilaisia vaikutteita.

Asusteet

Enni: ”Olen alkanut käyttämään isoja korviksia pitkästä aikaa. Yhdistän ne monesti mustaan pooloneuleeseen. Jos asu on muuten vähäeleinen ja tylsähkö, piirrän usein luomiini paksut siniset kajalit. Metsästin pitkään Katri Helenan -sinistä kajaaliväriä. Se löytyi lopulta NYX:in meikkivalikoimasta.”

Kirsikka: ”Ostin Sylvain Le Henin hiussoljen New Yorkista pari vuotta sitten ja ajattelen sen olevan kaunis ja hellävarainen vaihtis tavalliselle ponnarille. Klipsi on kuin koru. Nyt merkin hiusklipsejä myydään muuten myös Helsingissä, Samujin myymälässä Erottajalla!”

Mia: ”Inhoan eniten sitä, jos korvat ja kaula palelevat. Siksi käytän jo syyskuussa isoa kaulahuivia. Iso pipo, iso kaulahuivi ja iso takki johtavat kuitenkin melko Michelin-ukkomaiseen siluettiin (mikä on ihan kiva, mutta kyllästyttää, jos näyttää siltä koko talven), joten olen kopioinut mummojen huivityylin. Se on nerokas! Korvat ja kaula peittyvät elegantisti. Silkkihuivi on Katri Niskasen.”

Catwalkilla

Gentlewoman-lehdessä oli kerran ihana Catwalk-niminen muotijuttu kissan ulkoiluttamisesta. Se oli niin hyvä, että pihistimme idean.

Tuisku-kissan kanssa kävelyllä Mialla on yllään Fidasta löydetty massiivinen kelsiturkki.

”Sovittelin takkia liikkeessä varmasti 20 minuuttia, sillä en ollut varma onko se upea vai vähän liian Rick Ross. Onneksi eräs vanhempi nainen tuli kertomaan, että takki istuu tosi kauniisti ja on kuin luotu minulle. Ostin sen heti. Olen tosi tyytyväinen päätökseeni, sillä ilman pitkää lämmintä takkiani en ehkä ikinä poistuisi talvella kotoa ja sosiaalinen elämäni kärsisi. Kiitos kirpparienkeli! Pidän juuri nyt pitkien takkien ja korkeiden saappaiden yhdistelmästä.”

Kirsikka valitsi catwalkille Marimekon teddy-takin ja Leviksen 501 -farkut.

”Farkut olen ostanut jostain vintage kaupasta ja ne alkavat repeillä sieltä sun täältä. Enimmäkseen pepusta. Aion korjata ne niin monta kertaa kun pystyn, sillä rakastan niitä. On onni, jos löytää just oikean kokoiset 501:set, jotka ei purista mahasta, mutta istuu hyvin pyllystä. Takin sain lahjaksi Marimekon pr-toimistolta. Se tuntuu päällä kuin lämpimältä nallen halilta, lisäksi tänä syksynä olen erityisen ihastunut kaikkiin ruskean eri sävyihin ja niiden yhdistelyyn. ”

Ennin yllä näemme japanilaisia vaikutteita:

”Kyylään aina japanilaisten nuorten naisten asukokonaisuuksia, sillä he näyttävät kerrospukeutumisen mestareina eleganteilta pitkissä herkissä helmoissaan, mutta samalla asut näyttää myös erittäin mukavilta ja lämpimiltä yhdistettyinä paksuihin villapaitoihin. Itse elän tässä kolmatta talvea putkeen tässä isossa harmaassa villaneuleessa.”

Tuiskulla on läpi jutun yllään hopeinen raitaturkki, jonka hän on kasvattanut muhkeaan talvipituuteen.

Ruskean eri sävyt sopivat hyvin yhteen. Takki: Marimekko. Neule: Arela. Laukku: vintage
Suurten hameiden ja takkien etu: niiden alle voi pukea kunnon villakerraston. Tsekkaa About-merkin ja Ruskovillan mallistot.

Lookit

Kirsikan Grunge-look: ”Katsoin vähän aikaa sitten Kurt Cobainin elämästä kertovan dokumentin The Montage Of Heck. Olin unohtanut miten komea Kurt oli! Apua, lääh. Rakastuin Kurtin kasvojen lisäksi uudestaan flanellipaitoihin ja pörröisiin neuletakkeihin. Ylläni oleva paita jäi yli eräistä K-Citymarketin kuvauksista, jotka tein aikaisemmin syksyllä. Olin silloin vielä vaatepaastolla ja kun kukaan ei halunnut lunastaa paitaa, päätin sovittaa sitä. Olen lähestulkoon asunut paidassa sen jälkeen. Dr. Martensin maiharit ovat lempikenkäni. Talvella sujautan niihin villapohjalliset lämmikkeeksi.

Ennin Lainattu-look: ”Lainaan salaa tätä oranssia vakosametti-kauluspaitaa poikaystäväni vaatekaapista. Pidän kaikenlaisista kreiseistä printtihousuista. Pidän sinisen ja oranssin yhdistelmästä, sillä vastavärit toimivat aina.”

Ennin Japani-look: ”Rakastan japanilaisten naisten tapaa käyttää päällekkäin montaa eri hametta ja mekkoa, jolloin alaosassa pilkottaa monta erilaista helmaa. Kerroksellisuus kiinnostaa. Panttasin tätä Marimekon punaraitaista kirpparimekkoa vaatekaapissa seitsemän vuotta ennen kun otin sen käyttöön. Onneksi en heittänyt sitä pois KonMari-päissäni, sillä nyt mekko on yksi lemppareistani.”

Mian 1800-luku-look: ”Inspiroidun juuri nyt 1800-luvun puolivälin ja lopun tyyleistä, jolloin naiset käyttivät pitkiä mekkoja, joissa oli puhvihihat ja korkea kaulus. Musta oli yleinen väri. Tuolloin käytettiin myös korsettia ja epäkäytännöllisiä leveitä vannehameita, mutta naisasianaiset kapinoivat näitä vastaan ja ehdottivat väljempää ja yksinkertaisempaa siluettia. Myös pre-rafaeliiteiksi itseään kutsuvien taiteilijoiden aloittama artistic dress -tyyli inspiroi: taiteilijat nostalgisoivat keskiaikaa ja pukeutuivat soljuviin vaatteisiin joissa oli leveät pussihihat. P.S. Talven paras kenkä: maihari. Sen tietävät myös Olsenin kaksoset.

Ennin Amish-look: ”Tykkään tästä lookista, koska näytän denim-haalarissani ja hatussani siltä, että olisin kaikkea näitä yhtä aikaa: menossa peltotöihin, menossa päiväkotiin, kuuluisin Amish-kulttiin ja olisin käynyt Pharrel Williamsin hattukaapilla.”

Kirsikan Roskat ulos -look: ”Tää on mun lauantaiaamujen vakkariasu, kun vien roskia! Tässä Nest Factoryn aamutakissa on muuten täydellinen mitoitus. Sellaisissa aamutakeissa, joissa on pitkät ja leveät hihat, ei voi tehdä aamupalaa ilman, että hihat laahaavat lautasilla. Vedän usein aamutakin alle verkkarihousut ja laitan päälle takin, etten palelisi matkalla. Tiedän, että kokonaisuus näyttää älyttömältä, mutta salaa rakastan sitä! Haluaisin käyttää jotain vähän elegantimpia verkkarihousuja arkisin (tyyliin villakankaisia!) ja yhdistää ne johonkin hyvin istuvaan kimonoon. Niin mukavat ja tykkään tän setin mittasuhteista!”

Syksyn paras asuste: cyborgi-kissa lasersilmillä.

More to read

Jouluvalmisteluja

Mia Frilander

Suhtaudun jouluun intohimoisesti ja olen jo askarrellut kotiimme kranssin, ostanut hyasinttejä ja ripustanut jouluvalot.

Woodnotes

Mia Frilander

Lempeää minimalismia vuodesta 1987.

Musla Kirsikka Simberg päässään Celinen aurinkolasit Synsamilta.

Porttiteoria: it-lasit

Kirsikka Simberg

It-bag ja merkkilasit: mitä yhteistä niillä on?

2018 tein töitä ja rakastin

Kirsikka Simberg

Kiitos tästä vuodesta, jännittää jo seuraava.