Näitä pidän silmäl­lä nyt

Yhteistyössä: Bukowskis

Kauneimmat kodin esineet voi ostaa käytettyinä.

Juuri nyt pidän silmällä mattoja sekä kesämökille että kotiin ja tietenkin kyttään aktiivisesti Bukowskisin valikoimaa.

Etsimieni mattojen tulisi olla luonnon materiaalia (mulla on vaan hyvää sanottavaa villamatoista), oikean kokoinen (liian pieni matto on kökön näköinen, go big or go home!) ja tuntua jalkojen alla kivalta. Ensisijaisesti etsin vintagemattoa ja rakastan erityisesti vanhoja itämaisia mattoja, niistä melkein jokainen on omalla tavallaan kaunis.

Mattodiilerinä(kin) Bukowskis on vertaansa vailla. Valikoima on laaja ja vaihtuu usein, joten sopivaa kokoa ja erilaisia malleja ei tarvitse odottaa loputtomiin. Minulta on tätäkin kautta kyselty monta kertaa mattovinkkejä ja ykkösvinkkini on: pidä silmällä huutokauppoja!

Aito villamatto on erinomainen hankinta kotiin, jos haluaa hankkia jotain, joka kestää aikaa ja ajan tuomaa kulutusta. Meillä on kotona useita Tuukan äidin ostamia mattoja, yksi niistä eteisessä. Matto on kestänyt vuosia hyvässä kunnossa, eikä ole moksiskaan pienestä kurasta ja kivistä, joita se se joutuu kenkien sisään tuomina sietämään.

Toki pidän siitä myös hyvää huolta. Olen pesettänyt maton kerran ja se imuroidaan huolellisesti parin viikon välein. Talvella vien kaikki matot pakkasella lumikylpyyn. Aito villamatto on kuin villapaita, se puhdistaa itse itseään.

POMINTOJA HUUTOKAUPASTA

Tämä Helsingin showroomilta löytyvä Marokkolainen matto on hellyyttävästi vähän wabi sabi, mutta epäilen, että pieni vinous ei kotona haittaa + ”virhe” saattaa näkyä lopullisessa hinnassa, koska usein näin isot Beni Ourain -matot on aika arvokkaita. Koska matto löytyy Helsingistä, sitä voi myös halutessaan käydä katsomassa.

Myös tämä neutraali, mutta koristeellinen matto (alunperin Iranista) löytyy Helsingistä. Apartment by The Line näyttää, miten kaunis ja moderni itämainen matto voi kotona olla: sekä tumma, että vaalea toimii!

Tässä flat weave -matossa on ihana mid century Kalifornia -viba!

Tän maton kuviointi on aaaah, upea! Mutta myös sen arvioitu huutohinta on vähän kalliimpi. (Ei kyllä silti kauhean paha, jos ajattelee mattojen hintoja noin yleisesti.) Ja tämän maton huutokilpailussa hävisin eilen.

Koko mattovalikoimaa pääset selaamaan tästä.

Valitsemalla vaaleamman sävyn, myös itämainen matto voi olla neutraali.

Keramiikkaa taiteena

Heikkouteni: kaikki keramiikka, erityisesti skandinavinen 50-luvun keramiikka, sekä kaikki kiinalaiset posliiniesineet. Bukowskin uusissa kuvissa (alla) on yhdistetty ihanasti vanhoja kiinalaisia keramiikkaesineitä niin, että kokonaisuus on persoonallinen, moderni ja ajaton.

Nää kaikki näyttävät siltä, että ne voisivat olla osa jotain ihanaa Karoliina Hellbergin maalausta. Jos olisin rahoissani ostaisisn Karolta yhden sellaisen ison työn, mutta sillä aikaa katselen näitä posliineja.

POMINTOJA HUUTOKAUPASTA

Jos huutaisin nyt, niin ehkä nämä.

Tämä kokoelma on tosi kaunis ja olen joskus aikanaan huutanut vähän saman tyylisen setin. Siihen kuului vaasien lisäksi teepannu.

Tämä kaappi ei ole tietenkään keraaminen, mutta ihan sairaan kaunis ja se muistuttaa hieman noita Bukowskin kuvien kaappia. Jos meillä olis tilaa mökillä, niin haluaisin tällaisen sinne. Ihanasti patinoitunut.

Vanhan kaapin ilmeen voi uudistaa tilaamalla siihen kivitason esimerkiksi marmorista.
Tää on ihana idea istuttaa kulhoon jotain! Kukkapiikkiä hyödyntämällä kulhosta saa myös vaasin.

More to read

Happy energy yllätyspussi-playlist! 😋

Enni Koistinen

Ultimaattisen rändöm hyvänmielen playlist, olkaa hyvä!

Kaaoksen kauneus

Mia Frilander

Tervetuloa vastoinkäymiset ja epävarmuus.

Parhaat seurapelit

Enni Koistinen

Illanistujaisissa tai mökkireissulla hauskinta möllöttämisen lisäksi on pelata seurapelejä. Monissa parhaimmissa peleissä välineeksi ei tarvitse mitään paperinpaloja kummempaa.

Musla / Arkivé

Vaatekaappisi tarvitsee kauneusrutiinin

Mia Frilander

Uusi vaatehuoltosivusto inspiroi huoltamaan vanhaa uuden ostamisen sijaan.