Musla New York matkavinkit

New York: Kolme ja puoli päivää

Viikonloppuvierailija New York:issa tarvitsee hyvän suunnitelman, sillä aikaa on rajoitetusti ja mahdollisuuksia rajattomasti.

Kannattaa valita ainakin kaksi ravintolaa joissa haluaa syödä, yksi cocktailbaari yömyssyä varten, pari kauppaa joiden valikoima inspiroi ja yksi museo jossa haluaa vierailla. Kun on tehnyt päätökset etukäteen, kannattaa kaivaa esiin Google Mapsin My Maps -osio ja merkitä kohteet karttaan.

Musla New York matkavinkit

MAP IT

My maps -sovellus on nerokas. Voit lisätä karttaan kohteet joissa haluat käydä ja muistiinpanosi niihin liittyen ja jakaa kartan lopulta vaikka matkakumppanisi kanssa. Kartan avulla saat hyvän ja selkeän kuvan alueesta ja välimatkoista kohteidesi välillä.

Tämä ei tarkoita, ettetkö voisi poiketa suunnitelmistasi ja haahuilla pitkin Manhanttanin katuja. Sattuman kaupalle kannattaa jättää aina tilaa, mutta jotta lyhyestä viikonloppulomasta saa mahdollisimman paljon irti, pieni suunnittelu kyllä kannattaa. Plus, Nykissä on juuri nyt aika kylmä, eikä kaduilla päättömästi haahuilu ollut ainakaan meidän mielestä erityisen nautinnollista.

Valitessani ravintoloita kysyin itseltäni (ja Googlelta) ”What would Sofia Coppla do?”

EN JAPANESE BRASSERIE

Japani-dinneri kiinnostaa aina. Tämä paikka on tunnettu heidän itse valmistamastaan tofusta. Maistoimme ja se oli kermaista ja herkullista. Täällä ruoka on tarkoitettu jaettavaksi, mikä on kiva asia, koska silloin voi luvan kanssa maistella muiden annoksia ja kaikkihan tietävät, että jaettu ilo on aina moninkertainen. Ravintola on kaunis ja vaikuttavan näköinen: tummanpuhuvat seinät ovat sata metriä korkeat ja annokset tarjoillaan kauniilta keraamisilta astioilta.

Musla New York matkavinkit (kuva: ravintolan nettisivuilta)

PRUNE

Sofia suositteli Internetin välityksellä myös leppoisan näköistä Prune-ravintolaa, johon me emme tällä kertaa ennättäneet. Paikka näyttää kuitenkin tosi kivalta, jos joku teistä on lähiaikoina Nykissä, käykää katsastamassa ja raportoikaa meillekkin!

Ostosrintamalla meillä oli selvät sävelet.

SEPHORA

Tietenkin. Halusimme ostaa Sephorasta kaikki tarjolla olevat sheet maskit ja kosteuttavia seerumeita. Sekosimme täysin ja kävimme hotellimme viereisessä Sephorassa joka päivä katsastamassa tarjonnan ja pähkäilemässä eri naamioiden välillä.

MARYAM NASSIR ZADEH

Maryamin Lower East Sidella sijaitseva putiikki oli tärkeä kohde, koska olen syynännyt myymälän nettisivuja niin monet kerrat ja vaklaan Maryamia Instagrammissa. She seems so warm and chic and wonderful. Myymälässä oli tosi kiva käydä, mutta emme ostaneet mitään. Suosittelen kuitenkin visiittiä!

Musla New York matkavinkit

THE APARTMENT BY THE LINE

Ehkä ihanin myymäläkonsepti. Kuvittele asunto: mega cool keittiö, täydellinen vaatekaappi (siis sisältöineen), iso valoisa olohuone, joka on täynnä kiinnostavia kirjoja ja taidetta, chillaamaan houkutteleva makuuhuone ja sängyn vieressä puulattialla vanhanaikainen kylpyamme, jonka reunoilla on kylpyöljyjä ja about kaikki kosmetiikka, jonka voisit ikinä tarvita (Paitsi ei kyl ollu sheet maskeja, nyt kun mietin asiaa!) ja sit se kaikki on myynnissä. Very wonderful, suosittelen. Jos ette pääse paikalle, niin kaupan nettisivuilla pääsee kyllä tunnelmaan.

Musla New York matkavinkit

Virvokehetkille suuntasimme seuraaviin:

PALM COURT

Palm Court sijaitsee erittäin hienon, rahtusen pröystäilevän The Plaza -hotellin tiloissa. Se on Palmuilla vuorattu, peileillä koristeltu pompöösi sali, jossa on mitä mahtavimmat people watching opportunities! Jos Palm Courtin teeosastolta haluaa varata pöydän, joutuu varauksen yhteydessä luovuttamaan luottokorttitiedot, sillä jos jätät tulematta, veloitetaan kortilta 100 dollaria kostoksi ohareista.

Tilasimme ystävänpäivä menun, koska oli ystävänpäivä ja koska se oli ainoa asia mitä sinä päivänä listalta sai tilata. Siihen kuului kolmikerroksinen teline, jolle oli aseteltu pieniä suolaisia krostiineja, skonsseja ja leivoksia. Teelista oli ihana ja kattava. Koko homma maksoi 120 dollaria per teenjuoja, eli mikään edullinen lysti Palm Courtin teehetki ei ole. (Tietenkään, sillä ei noin pompöösiin saliin voi päästää mitään tyhjätaskuja, vaan pelkästään rikkaita ja tuhlureita. Ja sellasia jotka ei etukäteen tienneet, mitä ystävänpäivä Plam Courtissa kustantaa, he heh.)

Jos teehetki ei kiinnosta, kannattaa Crown Plazaan silti livahtaa ihailemaan hotellin tiloja.

Musla New York matkavinkit (kuva: hotellin nettisivuilta)

THE CARLYLE HOTEL: THE BEMELMANS BAR

The Apartment By The Linen lisäksi odotin tässä baarissa vierailua super paljon, eikä se ollut pettymys! Bemelmans sijaitsee The Carlyle Hotellin alakerrassa, jossa Sofia Coppolan (vähän tylsä) A Verry Murray Christmas -elokuva on kuvattu. (Check this and this.)

Baari on tunnettu seinämuraaleistaan, jotka on kuvittanut amerikkalainen lastenkirjailia Ludwig Bemelman. Kuvitukset olivat tosi hurmaavia, ne kulkevat pitkin baarin seiniä ja niissä erilaiset eläinhahmot seikkailevat pitkin New Yorkia. Baarissa on usein live musiikkia ja Woody Allenin jazz bändi on paikan vakkari esiintyjiä. (Klikatkaa oikeesti linkkiä, ihan mahtavaa taustamusiikkia töihin tai kotiin!) Meidän vierailun aikaan baarissa soitti joku toinen bändi – sekin tosi ihana – mutta ehkä ensi kerralla satun paikalle näkemään Woodyn klarinetti-esityksen.

GUGGENHEIM

Meidän muesovalinta oli Guggenheim. Näimme Thannhauserin kokoelman, tai osan siitä, ja huhhuh. Picasso, Gauguin, Cezanne. Ah.

Musla New York matkavinkit

SOUL CYCLE

Testasimme Nykissä jo kultti-treenin maineeseen noussutta Soul Cycleä. Siis kirjaimellisesti kultti. Ihmiset on ilmeisesti vähän seonneet kyseiseen hommaan, enkä ihmettele, it was pretty amazing. Mia kertoo treenistä pian lisää!

Musla New York matkavinkit (Matkalla aamutunnille, klo 7.30 #brag)
Musla New York matkavinkit Mociun Brooklynissä myy persoonallista keramiikka.

Vietimme puolikkaan pikapäivän Brooklynin puolella. Jos olet suuntaamassa alueelle ja haluat maksimoida tehokkuuden, kannattaa suunnata Pohjois Williamsbourgiin ja jäädä Bedford Avenuen metropysäkillä.

MOCIUN

Ostimme täältä keramiikka ja ihailimme koruja. Lämmin suositus!

TASK

Life style -kauppa, jossa myydään hamampyyhkeitä, saippuaa, teetä, kirjoja ja muuta ihanaa.

Lopuksi pikku vinkki lentomatkalle:

FINNAIR

Viimeinen vinkkini koskee lentolippuja. Meidät oli jostain syystä (kiitos vaan!) siirretty Finnairin lennolla Economy Comfort -luokkaan ja se oli ihanaa! Comforttiin hyppääminen maksaa noin 60€ extraa ja sillä saa enemmän tilaa, paremmat kuulokkeet, pienen Marimekon (jee!) pussukan, jossa on lentosukat, unimaski ja hammasharja. Varsinkin pitkällä lennolla vähän extratilaa ja äänitiiviit kuulokkeet ovat mielestäni 60€ arvoinen sijoitus.

Ja siinä se oli! Kolme ja puoli päivää Nykissä!

More to read

Meidän sakset

Kirsikka Simberg

Tämä viisikymppinen design-klassikko oli noin viisitoista vuotta sitten rikoskumppanina eräässä äitini itkemään saaneessa muuttumisleikissä.

Musla 7 Day Detox

7 day detox

Kirsikka Simberg

En tiedä mikä detox-sanan virallinen merkitys on, mutta olen huomannut, että sitä voi käyttää kuka vaan melko vapaamielisesti.

Suosituksia lempivaatteiden löytämiseen

Kirsikka Simberg

Rakastan muotia ja vaatteita, mutta oma vaatekaappini ei ollut toimiva. Se oli täynnä “kaikkee ihanaa” muttei koskaan mitään yhteen sopivaa ja usein ei edes mitään minulle sopivaa.

Mikäs olikaan tärkeää?

Mia Frilander

Kesämottoni: do less, read more.