Musla ranskalainen hiusklipsi

Nice: rans­ka­lai­nen hiusklip­si

Sivu Ranskamummojen hiustyylin oppikirjasta.

Toin Ranskasta itselleni tuliaisiksi kasan pieniä kiviä (kuvassa), muovisen hiusklipsin (kuvassa), puolitoista litraa oliiviöljyä, yhden purkin aprikoosihilloa ja savuisilta yrteiltä tuoksuvaa hajuvettä.

Keräsin kiviä rannalta päivittäin, järjestin ne pyyhkeelleni värijärjestykseen ja valitsin erittäin huolellisesti. Prosessi kesti koko matkan ajan, karsinta oli todella huolellista ja yksi loman parhaista aktiviteeteistä.

Jos olisin kivikauden ihminen, kuuluisin keräilijöihin. Saan keräilystä jotain ihanaa alkukantaista tyydytystä, vaivun keskittyneeseen transsiin ja keskityn vain ja ainoastaan etsimiseen ja keräämiseen. Se on ihanaa.

Ihanasta puheen ollen: Ranska-mummoilla on hiuksissaan aina tosi hienoja hiusklipsejä ja niiden käyttö on huomattavasti hiuksia hellivämpää kuin tavallisten ponnareiden käyttö, ja tyylikkäämpää kuin niiden puhelinnaruponnareiden.

Tämä ostamani sininen klipsi on ihan erityisen hyvä: sen hampaat ovat harvat, pitkät ja löysät, mikä tekee siitä erittäin käyttöystävällisen, koska se sitoo hiukset tehokkaasti, muttei kiristä tukkaa.

En ole pihi, enkä yleensä valita asioiden hinnoista (mitä järkeä, jos ärsyttää, jätän vaan ostamatta) mutta hiusklipsiostoksilla olen usein yllättynyt. Ne on aika kalliita! Klipsit valmistetaan muovista, niissä on yksi yksinkertainen sarana ja harvoin mitään mullistavaa uutta muotoilua. Toki, kaikki omistamani klipsit on valmistettu Ranskassa, mutta silti yllätyn joka kerta siitä, että tämän kaltainen hainhammasklipsi voi maksaa lähemmäs 40€? (Tämä kyseinen maksoi ehkä 18€, mutta myymälässä oli useita malleja jotka maksoivat 40-80 euroa!)

Onneks kivet on sentään ilmaisia.

 

Musla ranskalainen hiusklipsi Valitsin enimmäkseen sileitä kiviä, punasävyisiä, harmaita ja nuden värisiä, raidallisia ja puhtaan valkoisia. Terveisin, nörtti

More to read

Päivän asu

Mia Frilander

Uusi second hand -takki, jossa tunnen itseni elegantiksi Hermès-naiseksi.

2018 tein töitä ja rakastin

Kirsikka Simberg

Kiitos tästä vuodesta, jännittää jo seuraava.

Musla Mandoliini Chez Marius

Mandoliini

Kirsikka Simberg

“Ihan törkeen monet Michelin-ravintolat käyttää sitä mandoliinia. Ja tietty normiravintolat myös.”

Levoton syysenergia ja miten valjastaa se hyötykäyttöön

Kirsikka Simberg

Talvea edeltävät kuukaudet ovat vuoden parasta ja mielenkiintoisinta aikaa.