Nimiäi­sis­sä

Meidän nimiäsisissä oli Venäläis-Savolais-Englantilainen tarjoilu.

Meidän vauva sai nimen tavallaan epävirallisesti, sillä ei olla vieläkään lähetetty papereita maistraattiin, emmekä kuulu kirkkoon, joten nimiäiset olivat oikeastaan vain 20 ihmisen kakkukestit.

Oli aivan ihanaa järjestää meidän äidin kanssa. Ja kun sanon ”äidin kanssa”, tarkoitan, että oli ihanaa, kun äiti teki kaiken. Itse ostin vaan kukat ja tulin vauvan kanssa paikalle. Kiitos äiti.

Meillä oli tavallaan perinteinen, mutta epätavallinen tarjoilu: kalakukkoa, karjalanpiirakoita ja kakkuja. Kalakukko on niin hyvää, toivoisin, että sitä saisi useammin.

Kakkuina oli Victoria Sponge -kakkuja (koska ne näyttää ihanilta ja maistuu hyvältä), pavlovaa (Se on meidän äidin spesialiteetti! Se leipoi meidän häihin 12 kesämarjapavlovaa ja ne kaikki syötiin!) ja upea pompöösi krokaani (mun kummitäti osti mun nimiäisiin aikoinaan krokaanin, joten tämä on nyt perinne.)

Krokaani tilattiin Fazerilta ja se oli niin hieno ja ihan sairaan hyvää. Se valmistetaan mantelimassa-taikinasta ja koristellaan sokeriruusuilla.
Victoria Sponge on englantilainen perinnekakku, joka muistuttaa vähän suomalaista täytekakkua.

Emme kutsuneet juhliin montaa vierasta. Tuntui rennommalta kutsua vain niitä ihmisiä, jotka ovat aktiivisesti olleet jotenkin läsnä vauvan ja meidän arkielossa tähän asti.

Tilasin vauvalle asun juhliin netistä ja se saapui kaksi viikkoa juhlien jälkeen, joten hänellä oli päällään merinovillainen body ja housut, eikä hieno denimistä tehty kimono-asu. Mutta ei haitannut.

Kattaminen on harrastus

Kattaukseen käytin Iittalan Raami-astioita. Tarjoilut olivat tarkoituksellisen syksyisiä, tummia ja vähän tuhteja, joten kattauksessa halusin fiilistellä sellaista Venäläis-Savolais-Skandinaavista tunnelmaa. Siksi ostin tummia kukkia, mutta kattauksessa kaikki astiat olivat vaaleita.

Äidin kaapista löytyi ihan super hienot puuvillaiset pitslautasliinat. Haluan etsiä jostain itselleni samanlaiset. Toivottavasti joltain kirppikseltä löytyisi.

Nypin ja käänsin isojen ruusujen terälehdet auki, että niistä tuli rennon muhkeita.
Melkein kaikki kattauksen astiat ovat Iittalan Raami-sarjaa, maljakot Ruutuja ja Aalto-sarjaa.
Pavlova on ihana sokeriläjä ja itsetehty marenki sisältä ihanan sitkoista.
Nämä lautasliiat ovat mielestäni tosi hienot ja menevät etsi kirppikseltä -listalleni.
Krokaani on kotoisin Venäjältä ja sitä syödään murtamalla siitä sormin palasia. Perinteisessä versiossa on pienet punaiset sokerimassasta tehdyt kukat.

More to read

7 x kirpparivinkki

Mia Frilander

Älä osta näitä uutena.

Lahjavinkki ja Istanbul

Enni Koistinen

Annan nykyään useasti loistavia, mutta hieman itsekkäitä lahjoja.

Päivän asu: talven valkoiset

Kirsikka Simberg

Valkoinen tuntuu talvella vähintään yhtä ajankohtaiselta kuin kesällä, vaikka päivetyksestä ei ole tietoakaan.

Mökillä

Kirsikka Simberg

Kaikki oleellinen.