Oodi arjelle

Asioita, joita arvostamme erityisesti lomamatkalta kotiin palatessamme.

Olemme Mian kanssa kumpikin juuri lomailleet Italiassa – Mia Pohjoisessa ja minä etelässä. Lomailun inspiroimana teimme listan asioista, joita arvostamme erityisesti  kotiin palatessamme, sillä jos lomamatkailu on ihanaa – ja onhan se! – niin on myös tosi mahtavaa tajuta, miten hyvää arkea saa elää ihan joka päivä.

Tämä on oodi arjelle!

iKaffe

Italia on KING of kitchen, mutta yhtä sieltä ei löydy: kauramaitoa! Emme suinkaan valita, seisaaltaan hörpitty Italian espresso on mahtava asia, mutta kotiin palatessa on myös erityisen nautinnollista keitellä aamukahvi mutteripannussa ja lämmittää ikaffea sen sekaan. Joka-aamuisessa kahvirutiinissa on jotain perustavan laatuista ja maadoittavaa. Mun aamuista varmaankin 95% alkaa täsmälleen samalla tavalla. Toivomme, että iKaffe valloittaa maailman pian!

Illallinen kotona

Voi todeta elävänsä yltäkylläistä elämää, kun on syönyt niin monta kertaa ravintolassa putkeen, että unelmoi taas kotiruuasta. Viikon matkan jälkeen kaipasin mitä yksinkertaisimpia aterioita ja kieltäydyin brunssikutsuista, kun teki vaan mieli mennä kotiin syömään mysliä mantelimaidolla. Mitä vähemmän ainesosia sen parempi! Myös itse puristetut vihermehut ovat tuntuneet erityisen virkistäviltä viikon mittaisen viini-pasta-dekadenssin jälkeen.

Liikunta

Viikon mittaisella lomamatkalla kävelimme päivittäin tuntikausia, mutta se jää usein loman ainoaksi liikuntamuodoksi, vaikka joskus optimistisesti pakkaankin lenkkivaatteet mukaan. Pitkät lentomatkat ja mukulakivillä samoissa kengissä päivästä toiseen köpöttely herättävät yleensä halun venytellä ja liikutella kehoa sitä virkistävällä tavoilla. Jo lyhyet tauot arkiliikunassa tuntuvat yllättävän nopeasti kehossa ja antavat hyvää ektrainspiraatiota urheiluharrastuksiin.

Olemme Mian kanssa osallistuneet yhdessä Bay Helsingin pilateshaasteeseen ja käyneet reformer-tunneilla ahkerasti. Yli viikon tauko aiheutti kiivaan innon palata tunneille. Bayn pilatestunnit ovat ehdottomasti parasta arjen luksusta juuri nyt. Tunneilla tulee voimakas ja venytetty olo, ryhti paranee ja Bayn tilat ovat niin ihanat, että jo sinne meneminen tuntuu siltä, kun eläisi jonkun ihanan California-naisen elämää. Tai siis, se herättää juurikin arvostamaan sitä omaa Helsinkiläisnaisen elämää. Olen niin kiitollinen tosta uudesta paikasta, jossa liikkua ja pitää itsestä huolta.

Psst! Nyt huhtikuussa Bay Helsingillä alkaa uusi April challenge, johon osallistuvat saavat käydä yhteensä kahdeksalla pilates ja neljällä joogatunnilla. Lisäksi pakettiin kuuluu luomukosmetiikkaa. Paketti maksaa 250€ mikä on mielestäni hyvä tarjous ja kiva mahdollisuus päästä kokeilemaan reformeria. Iso suositus!

Puhdas pyykki

Pyykinpesu, rakkaani! Joskus pidemmillä matkoilla pesetän vaatteet huonepalvelua käyttäen, (se on niiiiin luksusta!!!) mutta viikon matkalla se ei ole kannattavaa. Kotiin palatessa on ihanaa tyhjentää matkalaukun sisältö pesukoneeseen. Mä rakastan sitä. Se tuntuu yhtä hyvältä, kuin vastaleikatut hiukset tai joku ihana kasvohoito.

Kraanavesi

Suomessa on varmaankiin maailman parasta kraanavettä. Sitä, että saa (lähes) ilmaiseksi latkia litratolkulla puhdasta, raikasta, hyvänmakuista kraanavettä päivittäin, pysähtyy ihan liian harvoin arvostamaan.

Oma sänky

Tää on niin klisee, mutta totta. Siihen, miksi se oma sänky on paras sänky liittyy varmaankin se, että se on niin tuttu. Paikka jossa saamme levätä joka ilta. Se on se maailman tutuin sänky, mutta oman sängyn erinomaisuuteen liittyy varmaankin myös tapa jolla petaamme sen ja petivaatteet ja lakanat jotka sinne on valittu. Puhun aina hotellisänkyjen erinomaisuudesta, mutta totuuden nimissä pitäisi varmaan puhua viiden tähden hotellien sänkyjen erinomaisuudesta, sillä kaikki hotellisängyt eivät ole ihan yhtä hyviä.

Varsinkin Euroopassa matkustaessa on ihanaa yöpyä pienissä ja persoonallisissa Bed and breakfast -paikoissa. Viimeksi yövyimme yhdessä erityisen ihanassa jossa, huoneet oli pienen yksiön kokoisia, aamianen toimitettiin huoneen ovelle eväskorissa ja illalista sai halutessaan nauttia talon orangeriessa. Siellä oli täydellistä. Mutta näiden paikkojen sängyt eivät aina ole niitä viiden tähden hotellien muhkeita untuvalinnakkeita, vaan joskus niissä voi olla aika kovat tai vanhat sängyt ja täkin tehtävää suorittaa usein ohut viltti. Ja se on ok, kuuluu asiaan!

Mutta sekin on tosi ok, että kotiin palatessa muistaa olla kiitollinen siitä omasta untuvapeitosta, jonka alla on lämmin, vaikka makuuhuoneen ikkuna olis raollaan ja kostean raikas huhtikuinen ilma puhaltaa ikkunasta sisään. Voiks olla mitään ihanampaa?

Mian kuvaterveiset Italiasta!

Kirsikan kuvaterveiset Italiasta!

More to read

Madeira

Kirsikka Simberg

Pooli-elämää ihanalla Madeiralla!

Musla Hanky Panky -drinkki

Hanky Panky

Kirsikka Simberg

Fernet-Branca on ihan kammottavan pahaa!

Huonekasvien hoidon pikaopas

Enni Koistinen

Mitä tehdä kun lehtien kärjet muuttuvat ruskeaksi? Miksi menen kasvien kanssa suihkuun? Sisältää myös kasteluvinkin reissujen ajaksi (ei sisällä auttavaa kaveria ja vara-avaimia).

Eggnog eli munatoti

Kirsikka Simberg

Lasillinen Amerikkalaista joulutunnelmaa.