Pääsiäis­juh­lat

Yhteistyössä: Iittala

Tervetuloa pääsiäisbrunssille, siellä ei tarjoiltu lammasta, pääsiäismunia, eikä parsaa.

Vietimme töissä pääsiäisloman (!!), jonka aloitimme tekemällä jotain erityistä: söimme yhdessä meidän perheiden kanssa ja puhuimme asioista, jotka eivät liittyneet mitenkään töihin.

Yhtiökumppanini lapset Meeri ja Seela saivat etukäteen päättää brunssimme menun. Toivelista saapui tekstiviestillä ja siihen oli kirjattu seuraavat asiat:

vohveleita
feta-tomaatti-munakas
soijanakkeja
veriappelsiinimehua
kukkia pöytään
mango
omenoita
kauramaitoa
hunajaa ja lohkeavaa luonnonjugurttia
chia-siemeniä, manteleita, vadelmia, mustikoita ja mansikoita
kakku, jonka päällä syötäviä kukkia

Merensininen Aaltovaasi on täydellinen vuoden ensimmäisten pioninen kanssa.

Melkein kaikki listalle kirjatut asiat hankittiin, kakku tosin unohtui, vohvelit korvattiin korkealla lettupinolla ja soijanakit jäivät pöydästä, vaikka niitä ostettiin.

Oli niin hauskaa valmistella ruokaa ja kattaa pöytää yhdessä. Tuukka paistoi lettuja, lapset tekivät munakasta, puristettiin veriappelsiinimehua ja keitettiin mutteripannulla monta satsia kahvia. Koska kakkua ei ollut, syötäviä kukkia ripoteltiin kaikkialle. Ulkona oli kevään lämpimin päivä ja parvekkeen ovi oli auki. Tuntui ihan kesältä.

Seela on pukeutunut päästä varpaisiin Samujiin.

Pöytä katettiin Klaus Haapaniemen suunnittelemalla Taika Siimes -astiastolla ja Teema-astiaston uudella värillä, joka on nimeltään puuteri. Vaaleanpunaiset asiat ovat salainen paheeni, vaikka samalla kamppailen sen kanssa, koska en osaa esim. pukeutua siihen ollenkaan.

Lainasimme juhlaa varten Samujilta vaatteita kaikille, mutta ne näyttivät niin hienoilta lasten päällä, että aikuisten asukuvat diskattiin lopulta kokonaan.

Kuvauspalkkioksi mallit saivat valita itselleen kattauksesta haluamansa astiat. Pienet kipot olivat kaikkien suosikkeja, mutta myös tosi iso kokoinen klahvikuppi ihastutti. Epäilen, että osasyy suuren kupin suosioon oli se, että siihen mahtui eniten itsepuristettua veriappelsiinimehua.

Taika Siimes on koristeellinen, mutta jotenkin Japani-henkinen ja sopi yhteen kaiken muun pöydässä olevan kanssa tosi hyvin.

Tuoreet kroisantit: Levain. Pöydällä myös: kirkas Kaasa-kynttilälyhty ja hopeinen Nappula-kynttilänjalka.

Ilkka Suppasen suunnittelema Kaasa tuikkulyhty on oma suosikkini. Sen inspiraationa ovat olleet muinaissuomalaisille merenkävijöille suuntaa näyttäneet tulet. ”Ehkä se luo koteihin lämpöä ja turvallisuudentunnetta, aivan kuten ennen laivoja ohjanneet valot merellä.” Meillä on hiekan väriset Kaasa-kynttilälyhdyt kesämökin saunassa ja tämä kirkas versio kotona.

Seela ja Meeri sonnustautuneina Samujin uuden malliston mekkoihin ja hattuihin. Seelan yllä keltainen Adrielle-mekko. Meerillä sininen Taura.
Lettujen paistaminen on Tuukan spesialiteetti. Vinkki: tarpeeksi kuumaksi kuumennettu paitsinpannu ja riittävästi rasvaa, extramausteeksi kardemummaa.
Tämä mangoista ja manteleista tehty asetelma tuo mieleen kevään, tropiikin ja dinosaurukset.

Isot laakeat kulhot toimivat hyvinä alustoina minikokoisille jugurttiasetelmille. Tuli tosi hienoja – such food styling.

Oli niin hauskaa syödä ja leikkiä lasten kanssa. Kokoajan nauratti ja kaikki sekoilivat yhdessä ja tunnelma oli jotenkin aivan ihanan vapautunut. Olisipa enemmän isoja yhteisiä aterioita, joiden aikana ystävät ja niiden lapset olisivat mukana.

Maustamme letut yleensä kardemummalla. Myös ripaus suolaa on tosi tärkeä!

Pääsiäisbrunssi pidettiin Annan kotona, josta voisin helposti tehdä kokonaan oman julkaisunsa, siellä on niin kivan näköistä. (Linkistä pääsee kuitenkin Annan blogiin, joka päivittyy kyllä harmillisen harvoin, mutta missä pääsee vähän tirkistelemään.)

Alla: Seinällä on mm. graafikkotaiteilija Inka Bellin teos ja Annan itsensä tekemä lankateos. (Toi hieno pötkylä!)

Levyhyllylle sijoitettu kipsipylly on Annan miehen tekemä.

Iittalan Teema-kokoelma on Kaj Franckin taidonnäyte vuodelta 1952. Lautasten ja kulhojen pohjana on kolme yksinkertaista muotoa: ympyrä, neliö ja suorakulmio.
Kuppi, kippo ja keittiöpyyhe: Iittala. Kaikki Teeman astiat ovat uunin-, pakkasen-, mikron- sekä konepesun kestäviä.

Yllä: Meerin päällä Samujin punainen Bruna-neule ja Kiona-hame. Seelan yllä upea Colma-takki.

Kiitos ihanat mallit, kiitos kevät ja lettupino!

More to read

Suosituksia lempivaatteiden löytämiseen

Kirsikka Simberg

Rakastan muotia ja vaatteita, mutta oma vaatekaappini ei ollut toimiva. Se oli täynnä “kaikkee ihanaa” muttei koskaan mitään yhteen sopivaa ja usein ei edes mitään minulle sopivaa.

Happy energy yllätyspussi-playlist! 😋

Enni Koistinen

Ultimaattisen rändöm hyvänmielen playlist, olkaa hyvä!

Saunassa

Kirsikka Simberg

Saunahunaja on ihoa pehmentävä ja helposti valmistettava saunaherkku.

Muistiinpanoja Milanosta

Kirsikka Simberg

Tämä ei ole eksklusiivinen opas Milanoon.