Päivän asu: talven valkoi­set

Valkoinen tuntuu talvella vähintään yhtä ajankohtaiselta kuin kesällä, vaikka päivetyksestä ei ole tietoakaan.

Talvella pukeudeun mielelläni valkoiseen,  vuodesta toiseen. Löysin villaisen vekkihameen Fredrikinkadun UFF:ista. Hame on 100% villaa ja valmistettu Suomessa.

Hamemuusanani toimi Enni. Hänellä on vähän samanlainen Uffista ostettu nuelehame, jossa hän näyttää megaihanalta. Hänen hameensa on vihreä ja todella hieno; vähän Prada-esque.

Villainen hame fleece-sukkahousuihin(!) yhdesitettynä on todella talvenkestävä ja lämmin.

Ja siis joo; fleece on ihan hirveä asia, mutta antakaa kun selitän. Fleece-mikävaan kuulostaa karmivalta ysärimuistolta epäekologisien materiaalien helvetistä, mutta fleecesukkikset ei ehkä oikeasti ole fleeceä. (Ei kyllä mitään hajua, mitä ne oikeasti on, ja varmaan tämäkin materiaali on jotain maailmanlopun polttoainetta, mutta hitsi ne on mukavat!)

(Jos kirjoitan ’fleece’ vielä yhdenkin kerran, tulen hulluksi, ja niin tulette varmaan tekin.)

Niitä sukkiksia saa Lindexistä ja niiden sisäpinta on pehmeää nukkaa, mikä tekee niistä tosi lämpimät ja pehmeät päällä.

Kokeilkaa. Hämmästykää.

Yhdistän vekkihameen mieluiten väljään ja ylisuureen yläosaan.

Olen viimeaikoina pukenut valkoisen hameen kaveriksi Acnen valkoisen neuleen.

Kahden eri valkoisen sävyt sopivat yhteen, kun toinen ei ole toista vahvasti kylmempi, sillä joskus lämpimämpi valkoinen näyttää mielestäni kylmän rinnalla nuhjuiselta.

Olkapäällä

Käytössä päivittäin: tämä Iittalan ja Issey Miyaken yhteistyön hedelmä, vekkikassi, jonka hankin alunperin kestokassiksi kauppareissuille. Se kulkee nyt mukanani päivittäin, sillä miten viristävää onkaan kantaa tietokonetta ja muita päivittäisiä tavaroita kassissa, joka kulkee helposti olkapäällä, eikä itsessään paina mitään.

Kiitos keveys.

 

Byredon tekstiilituoksu on arpajaisvoitto St. Petit Louis -kaupasta. Se tuoksuu huuhteluaineelta ja tärkätyiltä lakanoilta.

More to read

Manifesti: Älä koskaan näe vaivaa shoppailun eteen

Mia Frilander

Kaikki limited edition -mallistot ottavat päähän. Tavaroiden ympärille luodaan ostoshysteriaa sen kautta, että niitä on vain rajoitettu määrä.

Kevätpuuro

Katri Mutikainen

Resepti raikkaaseen smoothie-tuorepuuroon.

Musla kuulokkeet Bose podcast

Korville

Kirsikka Simberg

Ostin Bosen jättikuulokkeet: langattomat Quiet Comfort -malliset, kunnon nörtti-muhvit.

Sekalaisia ajatuksia rapujuhlista

Kirsikka Simberg

Rapujuhlakausi on jo lopuillaan, hyvä hetki muisteloida vuoden parhaita juhlia.