Päivän asu: talven valkoi­set

Valkoinen tuntuu talvella vähintään yhtä ajankohtaiselta kuin kesällä, vaikka päivetyksestä ei ole tietoakaan.

Talvella pukeudeun mielelläni valkoiseen,  vuodesta toiseen. Löysin villaisen vekkihameen Fredrikinkadun UFF:ista. Hame on 100% villaa ja valmistettu Suomessa.

Hamemuusanani toimi Enni. Hänellä on vähän samanlainen Uffista ostettu nuelehame, jossa hän näyttää megaihanalta. Hänen hameensa on vihreä ja todella hieno; vähän Prada-esque.

Villainen hame fleece-sukkahousuihin(!) yhdesitettynä on todella talvenkestävä ja lämmin.

Ja siis joo; fleece on ihan hirveä asia, mutta antakaa kun selitän. Fleece-mikävaan kuulostaa karmivalta ysärimuistolta epäekologisien materiaalien helvetistä, mutta fleecesukkikset ei ehkä oikeasti ole fleeceä. (Ei kyllä mitään hajua, mitä ne oikeasti on, ja varmaan tämäkin materiaali on jotain maailmanlopun polttoainetta, mutta hitsi ne on mukavat!)

(Jos kirjoitan ’fleece’ vielä yhdenkin kerran, tulen hulluksi, ja niin tulette varmaan tekin.)

Niitä sukkiksia saa Lindexistä ja niiden sisäpinta on pehmeää nukkaa, mikä tekee niistä tosi lämpimät ja pehmeät päällä.

Kokeilkaa. Hämmästykää.

Yhdistän vekkihameen mieluiten väljään ja ylisuureen yläosaan.

Olen viimeaikoina pukenut valkoisen hameen kaveriksi Acnen valkoisen neuleen.

Kahden eri valkoisen sävyt sopivat yhteen, kun toinen ei ole toista vahvasti kylmempi, sillä joskus lämpimämpi valkoinen näyttää mielestäni kylmän rinnalla nuhjuiselta.

Olkapäällä

Käytössä päivittäin: tämä Iittalan ja Issey Miyaken yhteistyön hedelmä, vekkikassi, jonka hankin alunperin kestokassiksi kauppareissuille. Se kulkee nyt mukanani päivittäin, sillä miten viristävää onkaan kantaa tietokonetta ja muita päivittäisiä tavaroita kassissa, joka kulkee helposti olkapäällä, eikä itsessään paina mitään.

Kiitos keveys.

 

Byredon tekstiilituoksu on arpajaisvoitto St. Petit Louis -kaupasta. Se tuoksuu huuhteluaineelta ja tärkätyiltä lakanoilta.

More to read

Vihdoin hikari

Kirsikka Simberg

Olin keskinkertainen vähän kaikessa, kunnes opin harjoittelemaan.

Yasuragi

Mia Frilander

Pieni pala Japania Tukholmassa.

Porrastreeni

Katri Mutikainen

Videolla hauska ja tehokas porrastreeni.

Kuin aavikolla

Enni Koistinen

Ahaa-elämys kesäpukeutumiseen aavikoilta.