Päivän asu: talven valkoiset

Valkoinen tuntuu talvella vähintään yhtä ajankohtaiselta kuin kesällä, vaikka päivetyksestä ei ole tietoakaan.

Talvella pukeudeun mielelläni valkoiseen,  vuodesta toiseen. Löysin villaisen vekkihameen Fredrikinkadun UFF:ista. Hame on 100% villaa ja valmistettu Suomessa.

Hamemuusanani toimi Enni. Hänellä on vähän samanlainen Uffista ostettu nuelehame, jossa hän näyttää megaihanalta. Hänen hameensa on vihreä ja todella hieno; vähän Prada-esque.

Villainen hame fleece-sukkahousuihin(!) yhdesitettynä on todella talvenkestävä ja lämmin.

Ja siis joo; fleece on ihan hirveä asia, mutta antakaa kun selitän. Fleece-mikävaan kuulostaa karmivalta ysärimuistolta epäekologisien materiaalien helvetistä, mutta fleecesukkikset ei ehkä oikeasti ole fleeceä. (Ei kyllä mitään hajua, mitä ne oikeasti on, ja varmaan tämäkin materiaali on jotain maailmanlopun polttoainetta, mutta hitsi ne on mukavat!)

(Jos kirjoitan ’fleece’ vielä yhdenkin kerran, tulen hulluksi, ja niin tulette varmaan tekin.)

Niitä sukkiksia saa Lindexistä ja niiden sisäpinta on pehmeää nukkaa, mikä tekee niistä tosi lämpimät ja pehmeät päällä.

Kokeilkaa. Hämmästykää.

Yhdistän vekkihameen mieluiten väljään ja ylisuureen yläosaan.

Olen viimeaikoina pukenut valkoisen hameen kaveriksi Acnen valkoisen neuleen.

Kahden eri valkoisen sävyt sopivat yhteen, kun toinen ei ole toista vahvasti kylmempi, sillä joskus lämpimämpi valkoinen näyttää mielestäni kylmän rinnalla nuhjuiselta.

Olkapäällä

Käytössä päivittäin: tämä Iittalan ja Issey Miyaken yhteistyön hedelmä, vekkikassi, jonka hankin alunperin kestokassiksi kauppareissuille. Se kulkee nyt mukanani päivittäin, sillä miten viristävää onkaan kantaa tietokonetta ja muita päivittäisiä tavaroita kassissa, joka kulkee helposti olkapäällä, eikä itsessään paina mitään.

Kiitos keveys.

 

Byredon tekstiilituoksu on arpajaisvoitto St. Petit Louis -kaupasta. Se tuoksuu huuhteluaineelta ja tärkätyiltä lakanoilta.

More to read

Vispaa sitä puuroa

Enni Koistinen

Tällä hetkellä kiinnostaa syödä tavallista ja nostalgiselta maistuvaa ruokaa.

Asioita joista tulee tosi hyvä mieli

Kirsikka Simberg

Lista asioista, jotka ilahduttaa.

Vaatekaapin selkäranka

Mia Frilander

Ihanat vaikeat vaatteet.

Vihreä jäätee kahdella tapaa

Enni Koistinen

Viilennystä kuumaan kesäpäivään.