Parasta äitiys­va­paal­la

Viisi asiaa (vauvan lisäksi), jotka tekevät äitiysvapaasta elämän parasta aikaa.

Äitiysvapaalla oleminen on ihanaa. Vauva on niin siisti asia, mutta myös arki on juuri nyt tosi ainutlaatuista. Toki on paljon uutta opittavaa ja väsymys on ajoittain infernaalista, mutta eniten tämä aika on mielestäni vaan tosi ihanaa ja kokoajan parempaa.

Parasta ovat melko yksinkertaiset ja tavalliset asiat, joihin mulla on yhtäkkiä ihan päivittäin aikaa.

Vietämme viikonloppuisin paljon aikaa mökillä. Siellä vauva nukkuu puisessa Stokken Sleepi -pinnasängyssä.

ULKOILU

Olen joka päivä ulkona kaksi tuntia, satoi tai paistoi! Koiraihmiset nauttivat varmaan samasta, on ihanaa kun on joku syy vaan kulkea ulkona ja ehtii ihan oikeasti katsoa kun luonto elää sesonkien mukana ja kesä kääntyy syksyksi ja syksystä talveksi.

Olen kävellyt paljon Hietaniemen hautausmalla, se on mielettömän kaunis. Lisäksi olen tutkaillut Talvipuutarhan ja Espan ruusuistutuksia ja huomannut että Krunasta Töölönlahdelle pitkin kaupunkia oli tänä vuonna istutettu tosi ihania daalioita.

MELKEIN MEDITOIN

Vauva on ihan kuin joku meditaatio Tamakochi. Sen kanssa on pakko elää hetkessä. Koskaan ei aika ole mennyt yhtä nopeasti, mutta niin, että tunnen olevani läsnä joka minuutissa.

LOIKOILU

Joskus me vaan makoillaan sängyssä ja jutellaan vauvan kanssa. Tuntuu, ettei aikaa sellaiseen ihme joutilaaseen loikoiluun ole ollut aikaa vuosiin. Vapaa-aika on käytetty lukemiseen tai blogin kirjoittamiseen, urheiluun tai siivoamiseen. Nyt mulla on joka päivä hetkiä, jotka mun on pakko viettää vauvan kanssa, joka ei osaa käydä kuntosalilla  tai tehdä mitään “hyödyllistä”.

LEIPOMOT JA KAHVILAT

Mä inhoan lattemamma termiä varmaan se on vähän loukkaavaksi tarkoitettukin. Mutta! Olen äitiysvapaalla ehtinyt käymään leipomoissa, ostan kotiin tuoretta leipää ja vastaleivottuja karjalanpiirakoita, kävelen kaupungin toiselle puolelle hakemaan croissantteja viikonlopuksi ja joskus kauppahalliin. Mulla on suosikkileipomo. Elämäni on yleensä niin työntäyteistö, että en ole ehtinyt pysähtelemään tällaisten asioiden äärelle kovinkaan usein.

PARISUHDE

Vauva-aika voi olla parisuhteelle tosi rankkaa, koska tähän hetkeen elämässä kuuluu myös se, että ei saa samalla tavalla unta, kuin yleensä ja väsyneenä puolisolle tiuskiminen tuntuu aina ihanan vapauttavalta, lol.

Mutta jos asioista puhuu etukäteen tosi avoimesti (ja paljon!) ja molemmat osapuolet suhtautuvat tilanteeseen jotenkin lämmöllä ja huumorilla, voi vauva-aika myös lähentää puolison kanssa. Vauva on niin upea ja ihana, eikä maailmassa ole ketään toista, joka todella tajuaisi sen oman vauvan ainutlaatuisuuden, että puolison kanssa vauvan fiilistely on aivan ihanaa. Me ollaan otettu paljon yhteistä aikaa, vietetty viikonloppuja ja iltoja yhdessä. Vaikka usein suositellaan ottamaan mahdollisimman paljon omaa aikaa, on perheen yhteinen aika myös mun mielestä tosi tärkeää. Vauvan hoitaminen yhdessä on kivaa, eikä yhtä raskasta. Silloin pitää unohtaa tiskit ja tekemättömät askareet ja loikoilla, mennä puistoon ja käydä kylvyssä yhdessä. Se on tosi spesiaalia ja auttaa jaksamaan sit myös niinä hetkinä, kun tekee mieli tiuskia. (Mut kyllä myös pienet omat hetket on ihania! Esim. kauppaan käveleminen ilman vauvaa on ihan mieletöntä!)

Siiri-lintu on johdoton ja sen valovoimaa voi säädellä. Yöllä sen pehmeä valo on himmeä ja se sopii hyvin imetysvaloksi.

Jutun kuvissa: Magis ja Stokke

Jutun kuvissa: Magis x Iittala lintu ja Stokken Sleepi

Sain Iittalalta Siiri-lintuvalaisimen yölampuksi mökille.

”Iittala X Magis Linnut -kokoelma on toteutettu Oiva Toikan, Magisin ja Iittalan yhteistyönä. Magis on valmistanut parven Toikan ikonisimpia lintuja lasin tavoin käyttäytyvästä uudentyyppisestä muovista. Lopputuloksena on leikkisä Linnut-kokoelma: viisi johdotonta, helposti siirreltävää ja ladattavaa veistoksellista valaisinta. Ne loistavat myöhäiskesän illanistujaisissa terassilla, tuovat pehmeää, rauhallista hehkua öiseen lastenhuoneeseen ja toivottavat yökukkujat tervetulleeksi pimeässä eteisessä.” (Lainattu Iittalan nettisivuilta)

Lintu on aivan ihana ja sitä on tosi helppo käyttää, koska se on johdoton ja säädeltävä valonäppäin on niin kätevä. Haluaisin ostaa tällaisen myös meille kotiin, koska tavallaan tuntuu tyhmältä, että mökillä on kaikki kivoimmat jutut, vaikka vietetään siellä kotia vähemmän aikaa. Myös Stokken sänky on hienompi ja jykevämpi, kuin se Ikeasta ostettu pinnasänky, joka meillä on kotona. Stokke on mökille kiva, koska sängyn saa vedettyä jatkopaloilla isommaksi ja Morris voi nukkua sängyssä noin kymmenen vuotiaaksi. 

More to read

Treeniä kiireisille

Katri Mutikainen

Tuntuuko siltä, ettei urheilulle löydy aikaa kaiken kiireen keskellä? Vinkit kuinka pitää treenit mukana kiireisessä elämäntyylissä.

Taidesaari Naoshima

Mia Frilander

Yö maailman ihanimmassa hotellissa ja vierailu lempimuseossani, jossa ei saa käyttää kenkiä.

Nuuh nuuhk: Lampe Berger

Kirsikka Simberg

Tämä Coco Chanelin ja Pablo Picassonkin kotia raikastanut keräilyesine puhdistaa ilmaa ja poistaa kodin epätoivottuja tuoksuja.

Miten olla parempi pyykkimuija

Kirsikka Simberg

Pesukonehöyrytys & valkoisen t-paidan pesuohjeet.