Parempi aamiai­nen

3 x aamiaispöydän helmet.

Viinirypäleet omasta puutarhasta

Mun äiti teki joululahjaksi meille purkin viinirypälehilloa viinirypäleistä, jotka kasvavat meidän mökillä Saarenmaalla. En voi uskoa, että viinirypäle oikeasti kasvaa, elää ja tuottaa hedelmää näillä levyesasteilla, mutta niin se silti tekee! Kun näin niitä terttuja siellä ensimmäisen kerran, olin järkyttynyt ja luulin myös, ettei niitä varmasti voi syödä. (Mä oon kokoajan väärässä.)

Me laitetaan hilloa mysliin, mutta vain viikonloppuisin, koska toi purkki on niin pieni, että se on special treat for special occasions.

Haluaisin istuttaa viiniköynnöksen myös omaan puutarhaani. Ilmeisesti tämä lajike on talvenkestävin Suomessa.

Toinen asia, mitä aina päivittelen on se, että pienet sitruspuut, joita myydään kukkakaupoissa, tekee niin paljon hedelmiä. Meillä on nyt kotona ehkä 30 senttimetriä korkea chinotto-puu, jossa kasvaa varmaan 20 pientä sitrushedelmää. How?? (Ja voiko niitä syödä?)

Almendras fritas

Meidän kuivakaapissa on aina tätä Pirkan luomumysliä. Olemme tutkineet myslien sisällysaineluetteloita ja tää on meidän tutkimuksien mukaan paras, sillä siinä on aika vähän sokeria ja se on luomulaatuinen. Kaikki ne crunchy-myslit on ihan hulluja sokeripommeja. Viikonloppuisin joskus parantelen mysliannosta paahtamalla valurautapannulla manteleita ja lisäämällä ne annokseen. Makean hillon ja suolaisten paahteisten manteleiden yhdistelmä on mahtava.

Paahdetut mantelit:

Pudota valurautapannulle tilkka öljyä ja kuumenna se. Lisää mantelit ja paahda niitä kunnes ne ovat kiiltäviä ja saavat hieman väriä pintaan. Ripottele hyppysellinen suolaa päälle. (Öljy ei ehkä olisi muuten tarpeellinen, mutta se kiinnittää suolan manteleihin.) 

Paahdetut mantelit. Järkevä tekisi ehkä isomman satsin kerrallaan uunissa.
Mysli mantelimaidolla. Iittalan Teema-kipot sopii hyvin meidän astiakkaappiin kirppislöytölautasten rinnalle.

Paahtoleipä

Rakastan paahtoleipää! Me syötiin paahtista aina mun isän kanssa kun olin pieni, joten suhtauden siihen ehkä siksi hieman nostalgisesti. Siitä tulee myös mieleen rapujuhlat ja viikonloppumatkojen hotelliaamiset ja huonepalvelu.

Syön paahtista harvoin, meillä ei oikeasti ole edes leivänpaahdinta, vaan paahdan leivät aina uunissa. Se ei oikeasti takaa parasta lopputulosta, vaan usein leivistä tulee korppumaiset, eikä niinkään paahdetut. Koin silti tarpeelliseksi tilata suosikkinettikaupastani Artilleriet:istä tällaisen upean paahtoleipätelineen.

Tosi hyödyllinen asia, en tiedä miten ikinä selvisin näin pitkälle elämässä ilman tällaista.

Tilasin myös kuvan servettipidikkeen Artillerietista.

Viikonloppuaamupala on kiva kattaa kotiin, mutta jos tekee mieli suunnata kaupungille ovat mielestäni El Fantin, Kuuman ja Tin Tin Tangon aamiaiset ehkäpä kivoimpia Helsingissä. Tin Tin Tangon aamainen on tavallaan vähän koominen, mutta myös tosi sympaattinen vanhanaikaisuudessaan. El Fantiin kannattaa tehdä pöytävaraus. Myös Levainin aamupala on erinomainen ja olen tosi iloinen, että Töölöön on pian avautumassa uusi Levain Runeberginkadun varteen. (Nähdään siellä!)

Jos te tiedätte muita hyviä aamupalapaikkoja, niin vinkatkaa!

Löysin tän lautasen kirppikseltä ja se on nyt yksi mun suosikkilautasista. Joku on tehnyt sen itse käsin.

More to read

Q&A: taiteilija, Teemu Keisteri

Enni Koistinen

Laskeuduimme Teemun työhuonetilaan, jossa pommitin Teemua kysymyksillä.

Annaleena Hakolan kotona

Kirsikka Simberg

Inspiroitumassa Hakolan uuden toimitusjohtajan kotona ja vaatekaapilla.

Kas näin heiluu jättikassi

Enni Koistinen

Häsläpakkaaja löysi sinisen ikeakassin korvikkeen.

Laveri 710: kolme eri lookkia

Kirsikka Simberg

Design klassikko sai uudet vaatteet.