
Parempi aamiainen
3 x aamiaispöydän helmet.
Viinirypäleet omasta puutarhasta
Mun äiti teki joululahjaksi meille purkin viinirypälehilloa viinirypäleistä, jotka kasvavat meidän mökillä Saarenmaalla. En voi uskoa, että viinirypäle oikeasti kasvaa, elää ja tuottaa hedelmää näillä levyesasteilla, mutta niin se silti tekee! Kun näin niitä terttuja siellä ensimmäisen kerran, olin järkyttynyt ja luulin myös, ettei niitä varmasti voi syödä. (Mä oon kokoajan väärässä.)
Me laitetaan hilloa mysliin, mutta vain viikonloppuisin, koska toi purkki on niin pieni, että se on special treat for special occasions.
Haluaisin istuttaa viiniköynnöksen myös omaan puutarhaani. Ilmeisesti tämä lajike on talvenkestävin Suomessa.
Toinen asia, mitä aina päivittelen on se, että pienet sitruspuut, joita myydään kukkakaupoissa, tekee niin paljon hedelmiä. Meillä on nyt kotona ehkä 30 senttimetriä korkea chinotto-puu, jossa kasvaa varmaan 20 pientä sitrushedelmää. How?? (Ja voiko niitä syödä?)
Almendras fritas
Meidän kuivakaapissa on aina tätä Pirkan luomumysliä. Olemme tutkineet myslien sisällysaineluetteloita ja tää on meidän tutkimuksien mukaan paras, sillä siinä on aika vähän sokeria ja se on luomulaatuinen. Kaikki ne crunchy-myslit on ihan hulluja sokeripommeja. Viikonloppuisin joskus parantelen mysliannosta paahtamalla valurautapannulla manteleita ja lisäämällä ne annokseen. Makean hillon ja suolaisten paahteisten manteleiden yhdistelmä on mahtava.
Paahdetut mantelit:
Pudota valurautapannulle tilkka öljyä ja kuumenna se. Lisää mantelit ja paahda niitä kunnes ne ovat kiiltäviä ja saavat hieman väriä pintaan. Ripottele hyppysellinen suolaa päälle. (Öljy ei ehkä olisi muuten tarpeellinen, mutta se kiinnittää suolan manteleihin.)












Paahtoleipä
Rakastan paahtoleipää! Me syötiin paahtista aina mun isän kanssa kun olin pieni, joten suhtauden siihen ehkä siksi hieman nostalgisesti. Siitä tulee myös mieleen rapujuhlat ja viikonloppumatkojen hotelliaamiset ja huonepalvelu.
Syön paahtista harvoin, meillä ei oikeasti ole edes leivänpaahdinta, vaan paahdan leivät aina uunissa. Se ei oikeasti takaa parasta lopputulosta, vaan usein leivistä tulee korppumaiset, eikä niinkään paahdetut. Koin silti tarpeelliseksi tilata suosikkinettikaupastani Artilleriet:istä tällaisen upean paahtoleipätelineen.
Tosi hyödyllinen asia, en tiedä miten ikinä selvisin näin pitkälle elämässä ilman tällaista.

Viikonloppuaamupala on kiva kattaa kotiin, mutta jos tekee mieli suunnata kaupungille ovat mielestäni El Fantin, Kuuman ja Tin Tin Tangon aamiaiset ehkäpä kivoimpia Helsingissä. Tin Tin Tangon aamainen on tavallaan vähän koominen, mutta myös tosi sympaattinen vanhanaikaisuudessaan. El Fantiin kannattaa tehdä pöytävaraus. Myös Levainin aamupala on erinomainen ja olen tosi iloinen, että Töölöön on pian avautumassa uusi Levain Runeberginkadun varteen. (Nähdään siellä!)
Jos te tiedätte muita hyviä aamupalapaikkoja, niin vinkatkaa!

-
-
Kirsikka Simberg
Haha, hei jos sä susta tulee Töölö-mummo, niin et sä voi ihmetellä Tin Tin Tangoa 😀 You gotta love it!
Kiitos noista vinkeistä, en oo käynyt missään niistä!
-
-
Emma
Uhhh aamiainen on päivän paras ateria (oikeasti paras ateria on kyllä ehkä se mitä kulloinkin parhaillaan syö). Herkun aamiaisleipä ja Lidlin myslileipä on parhaita aamiaisleipiä ikinä, avokaadoa vaan päälle ja jotain mangoa tms kylkeen nam! Kotoa en käy hirveästi missään muualla aamiaisella, koska mulle oleellinen osa sitä toimitusta on se että voin olla aamutakissa ja siirtyä sohvalle juomaan kahvin. Nyt alkaa pikkuhiljaa olemaan sellaiset kelit että voi siirtyä jo parvekkeelle syömään 💛
-
Kirsikka Simberg
Hahah tykkään sun filosoiasta: whatever I’m eating NOW is best! Oon samaa mieltä!
Mekin käydään harvoin, mutta joskus just kesällä on ihanaa lähteä ulos ja kävellä kaupungilla ja mennä jonnekkin aamiaiselle! (OLISPA PARVEKE!!)
-
-
Anni
Cafferino Oban aamupala on kans hyvä!
-
Kirsikka Simberg
Kiitos vinkistä!! En oo sielläkään käynyt. En näköjään oikeen missään, haha. xx
-
-
eppu
Siis Cafeliton aamiainen, niin paras!!!
-
Kirsikka Simberg
Kiitos vinkkauksetsa, en oo käynyt! Menen! x
-
-
Johanna
Ihana juttu! Ja nyt monessakin postauksessa näkyy tuo ihana pyöreä ruokapöytä – mistä se on? Tai osaatko neuvoa saman tyylisiä pöytiä (mieluiten käytetty, kuin uusi, eettisyyssyistä), myyvää tahoa? Bukowskis tietty tuttu. Kiitos! 🙂
-
Kirsikka Simberg
Moi Johanna! Hei kiitos, tää on Pasi Kärkkäisen tuotantoa, hän suunnitteli sen meille ja se on valmistettu Vallilassa! Pasilta saa varmasti lisätietoja, mutta hänellä ei kyllä varmasti ole käytettynä sellaista tarjota 🙂 http://pasikarkkainen.com/
Hmm, mun mielestä hyviä paikkoja metskata käytettyjä huonekaluja: Fargo Vintage, Tori.fi, kierrätyskeskukset ja sit olen kuullut kehuja Tapiolan Toinen Kierros -kirpparista! Onnea etsintään!!
-

More to read

Q&A: taiteilija, Teemu Keisteri
Enni Koistinen
Laskeuduimme Teemun työhuonetilaan, jossa pommitin Teemua kysymyksillä.

Annaleena Hakolan kotona
Kirsikka Simberg
Inspiroitumassa Hakolan uuden toimitusjohtajan kotona ja vaatekaapilla.
Aamiaispaikoista – täytyy sanoa että vanhana töölöläisenä, tulevana töölöläismummona (I hope!) vähän ihmettelin TinTinTangon nostamista suosikkeihin… Mutta joo oikeassa olet, on siinä oma tunnelmansa, hyvä fiilis kalusteissa ja ihana jämähtäminen, joka ennustaa tulevaa klassikkoasemaa. Huippupaikka aamiaiselle on Museokadun Cafe Buongiorno! Ja Meilahden Bon Temps, joka vähän hintava mutta miljöö aivan huippu.