Puutar­ha­suun­ni­te­mia: sieme­net, leik­ko­ku­kat ja luet­ta­vaa

Kukkatarhuri täällä moi! Tilasin siemeniä ja luettavaa.

Löysin James Fentonin kirjan A Garden From a Hundred Packets of Seeds tilatessani Pleasure Garden -lehden kakkosnumeroa. (Ensimmäinen numero on osoittautunut vähän paremmaksi, vaikka on uudessakin ihania kuvia ja oikeasti kiinnostavia artikkeleita.) Fentonin  kirjassa on vain noin 70 sivua ja kirjan nimi kertoo sisällöstä melkein kaiken olennaisen. Se on kuitenkin lisäksi myös hurmaavan nokkela, kevyt ja informatiivinen. Näin sitä kuvaillaan nettikaupassa:

”– A  light-hearted essay, describing a hundred plants he (Fenton) would choose to grow from seed. Flowers for colour, size, or exotic interest; herbs and meadow flowers; climbing vines and tropical species. It is a happy, stylish, thought-provoking exercise in good principles, which exudes that rare thing: common-or-garden sense about gardens.”

Sisällysluettelo houkuttelee: Hyödylliset ja kauniit yrtit! Leikkokukat! Flowers That Hop Around! Mikro-niitty!

Innostuin kirjasta, koska tilasin juuri siemeniä kevättä varten. Istutin viime syksynä ison joukon perennantaimia, mutta keväällä aion kokeilla myös siemenien kylvämistä ensimmäisen kerran. Syy siemenien tilaamiseen oli, etten löytänyt persikan värisiä sormustinkukkia mistään taimina. Lopulta tilasin sekä persikan että aprikoosin värisiä siemeniä Kalifornialaisesta nettikaupasta. Siemenet saapuivat viime viikolla samana päivänä Garden Editin ja siemenkirjan kanssa.

Siement on pakattu pieniin pusseihin ja ne postitettiin kirjekuoressa. Jokaisen pussin takana on kylvöohjeet. Tuntuu ihanalta ajatella jo kevättä ja kesää. Olen uuden harrastukseni myötä oppinut nauttimaan talvesta uudella tavalla, sillä odotan ja ajattelen niin paljon uutta sesonkia, että talvi tuntuu entistä kevyemmältä.

Kruunuvuokot ovat kauniita, mutta ne täytyy nostaa sisälle talvehtimaan. Olen toistaiseksi päättänyt kasvattaa vain kukkia jotka selviävät talvesta omillaan.

Suunnitelmia

Haluaisin istuttaa tilaamieni siemenien lisäksi näitä vaaleanpunaisia unikoita.

Sormustinkukka näyttää parhaalta muiden perennaryhmien seassa. Isona joukkona, ilman muita kasveja ympärillään, niiden parhaat puolet eivät jotenkin korostu. Näyttää liian alienilta.

Odotan tosi paljon omasta pihasta poimittujen kukkakimppujen sitomista. Sain Muslan yhteistyökumppanilta, Iittalalta, pari uutta maljakkoa. Tämän hetkinen suosikkini ovat uudet kapeat aaltomaljat. Niin hienot; ihana 50-luvun muotokieli. Voin kopioida sitten tämän kimpun. (Tilasin tota Magic Fountain -kukan siementä kolmessa eri värissä: ihan tumman sinistä, ihan vaalean sinistä ja laventelia.)

Tällaiseksi haluan tulla vanhana.

Tää instatili inspiroi. Erityisen ihania värejä, persikkaa ja puuteria.

Sormustinkukka on myrkyllinen --- > sen siemenet on POISON. :D

More to read

5 asiaa jotka olen oppinut ulkomailla asuessani

Vieraskynä

Paperisota, romanttiset tekstarit ja kavereiden löytäminen vaativat oman, uuden etikettinsä.

Taideasiantuntija kertoo mitä huutokaupassa kannattaa huutaa

Kirsikka Simberg

Jos etsit ekologisia, persoonallisia ja kestäviä kodinesineitä, suuntaa katseesi  Bukowskille.

Flow filmillä

Katri Mutikainen

Kertakäyttökamera oli täydellinen väline taltioimaan festareiden tunnelmaa. Kamera ei painanut liikaa, eikä myrskyn tai humalan iskiessä tarvinnut pelätä sen kohtaloa.

Katri Mutikainen

Katri Mutikainen

Katri on Muslan kuopus, 22-vuotias mediaopiskelija, joka rakastaa aamupuuroa ja haaveilee jo nyt eläkepäivistä Floridan auringossa.