Puutar­hu­rin uudet vaatteet

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars

City-puutarhuri pukeutuu tänä vuonna Fiskarsin uuteen urbaaniin vaatemallistoon.

Ilahduttaa tietää, että vaikka moni asia on juuri nyt peruttu, siirretty tai jopa kielletty, puutarhanhoito on edelleen sallittua, suositeltavaa ja pian myös mahdollista! Saan oikein ilon väristyksiä, kun ajattelen tulevaa kesää, salkopapuja, pioneja ja ruusuja. Olen kuunnellut Gardeners World -podcastia virittäytyäkseni tunnelmaan.

Fiskars by Maria Korkeila -takista saa alaosan irti ja kaikki sen taskut on teräsuojattu.

Myös puutarhaan pukeutuminen houkuttelee. Olen viettänyt kohta kaksi vuotta verkkareissa (raskaus ja korona) ja nyt tekisi mieli pukeutua jo johonkin muuhun. Muistatteko, kun viime keväänä ihmiset dokumentoivat asujaan kotona, kun pandemia alkoi? Jaksettiin sonnustautua juhlamekkoon etätyöpäivän ajaksi. Koronalooks. Tuntuu, että niistä ajoista on ikuisuusja nyt aidon inspiraation löytäminen vaatekaapin äärellä on ainakin täällä vähän työn takana. Odotan ihan valtavasti kesä- ja puutarhavaatteita.

Tässä jutussa yllämme on Fiskars By Maria Korkeila -vaatemalliston vaatteita. Mallisto on Fiskarsin ensimmäinen vaatemallisto ja vaatteet on suunniteltu ns. urbaanille puutarhurille, eli vaatteita voi hyvin käyttää puutarhan ulkopuolellakin.

Katsokaa tästä linkistä toi video! Aika ihana.

Tuukan yllä Maria Korkeilan suunnittelemat t-paita, hattu ja työkaluliivi.
Katsokaa tätä coolia kaupunkipuutarhuria! Rakastan! Housuista saa tehtyä shortsit, irrottamalla lahkeet.
Kaikki Fiskarsin vaatemalliston tuotteet on tehty yhteistyössä vastuullisten, EU:n alueelta tarkoin valittujen toimittajien kanssa.

Pukeudun yleensä puutarhaan kahdenlaisiin vaatteisiin: joko työvaatteisiin tai fiilistelyvaatteisiin ja joskus näitä kahta tyyliä on hauska sekoittaa keskenään.

Fiilistelyasut ovat asuja, joissa on tarkoitus laiskotella ja nauttia puutarhasta, koska jotta puutarhanhoidon ilo säilyisi, pitää väillä laiskotella, eikä kokoajan tehdä jotain.

Tänä kesänä aion pukeutua ainakin Eveliina Vintagesta ostamaani vintage-yöpaitaan ja tähän Vuokon mekkoon. Kummankin asun päälle voi pukea Fiskarsin essun tai liivin.

Fiskarsin vaatemallisto sopii myös puutarhan ulkopuolelle. Lisäksi näkisin malliston funktionaalisuuden mahdollisesti viehättävän myös koira- ja hevosihmisiä ja ketä tahansa, joka fiilistelee funktionaalisia edgy-cool-street-wear –vaatteita.

Tämä liivi on ehkä suosikkivaatteeni koko mallistosta! Kesällä aion pukea sen mekon päälle.
Tuukka ja essu!

Muita puutarha-aiheisia tärppejä

Tää oli kiva artikkeli! Ohjeita puutarhaan, joka näyttää ihanalta myös talvella: paljon talven törröttäjiä ja kuivia huurteisia heiniä.

Kotimaiset kukka- ja puutarhaharrastaja ovat liittyneet Slow flowers -liikkeeseen ja viljelevät kesäkukkia tiloillaan myyntiin. Jos kiinnostuu, kannattaa seurata #slowflowersFinland –tunnusta instagramissa. Toivottavasti kesällä nähtäisi paaaaaljon kotimaisia lähikukkia kaupoissa ja markkinoilla.

Tämä Miranda Brooksin portti on ihana. Haluaisin rajata myös meidän puutarhassa alueita pienillä aidoilla ja porteilla.

Kesäkuussa on taas Avoimet Puutarhat -päivä. Avoimet Puutarhat -nettisivuilla voi ilmoittaa oman puutarhan mukaan yhdeksi kohteeksi, tai selata muiden puutarhoja. Päivään voi osallistua myös virtuaalisesti.

Mian yllä: työhaalari ja mallistoon kuuluva paita. Malliston vaatteiden taskut on teräsuojattu, eli niihin voi huoletta sujauttaa sakset tai leikkurit.

Rajoitettu mallisto on myynnissä Fiskarsin verkkokaupassa. Mallisto sekä Fiskarsin valikoituja puutarhatuotteita on saatavilla myös Fiskars by Maria Korkeila pop up -myymälässä: Pohjoisesplanadi 23.

More to read

Musla Taika Mannila kalenteri 2017

Musla-kalenteri 2017

Kirsikka Simberg

Musla 2017 -kalenterin kuvitti Taika Mannila. Se on nakukalenteri.

Kas näin heiluu jättikassi

Enni Koistinen

Häsläpakkaaja löysi sinisen ikeakassin korvikkeen.

Mitä Oiva Toikka tekisi?

Kirsikka Simberg

Tänä kesänä välttelen täydellisyyttä.

Onni on kestävä elämä

Vieraskynä

Kestävä elämä on ihanaa.