Rakas­tan: R-Collection

Yhteistyössä: R-Collection

Eettisyys, kotimaisuus ja unisex-vibat. 70-luvulla perustettu yritys on ajankohtaisempi kuin koskaan.

R-Collection on kotimainen perheyritys Kajaanista ja perheyrittäjyyden kunniaksi tässä julkaisussa malleina ovat puolisoni Tuukka, pikkusiskoni Katri ja äitini Hanna! Ja kelatkaa: meillä on kaikilla samat vaatteet päällä ja ne sopivat kaikille täydellisesti. Niin modernia ja raikasta, että lähes koko mallisto on unisex. Kaikki kuvissa nähtävät yläosat taitavat olla kokoa XL.

Kuvasimme vaatteet meidän mökillä ja se oli ihan sairaan kivaa. Tuli niin onnellinen olo siitä, että tehtiin jotain yhdessä ja kaikilla oli niin hauskaa. Siitä tuli mieleen tämä R-Collectionin perustajan Pekka Saastamoisen pojan Olli Saastamoisen sitaatti yrityksen sivuilla:

“Yritys on kulkenut mukana koko elämän, perheen ja sukulaisten kanssa, kotimetsissä ja mökeillä. Tätä me haluamme jatkaa ja jakaa”.

Parempi ku Yeezy

Anorakki on varmaan R-Collectionin ikonisin tuote. Sovittelin koko värivalikoiman läpi ja oli tosi vaikeaa valita suosikkia, oli niin monta kivaa. Lopulta päädyin tähän mielestäni vähän Yeezy-henkiseen vihreään. Jos sen yhdistää saman värisiin housuihin ja maihareihin, on lookki 100% Kanye West approved. Tosin R-Collectionin mallistot on taatusti eettisemmin valmistettu.

On mahtavaa, että anorakin voi halutessaan ostaa myös vetoketjulla varustettuna, jos sattuu olemaan sellainen tukka, joka menee sekaisin vaatteiden pään yli vetämisestä. Anorakki oli meidän kaikkien suosikki. Pitäisi ehkä ostaa sellaiset tiimiasuiksi meille. Reilu koko takasi sen, että takin alle mahtui isokin paita ja asu oli myös todella lämmin.

Olen nähnyt näitä anorakkeja kirpputoreilla, viimeksi juuri tänään Fredan UFF:issa, ja ne ovat aina säilyneet tosi hyvä kuntoisina. Otan sen merkkinä hyvästä laadusta ja arvostan sitä, että merkki luottaa omaan tyyliinsä ja tietyt kalssikot pysyvät muuttumattomina vuodesta toiseen.

Kaikki R-Collectionin anorakit valmistetaan Suomessa ja Virossa, värjätään myrkyttömillä väreillä ja lisäksi ne täyttävät Öko-Tex-ympäristöstandardi 100:n ehdot.

Google kertoo: anorakki on inuiittien keksimä vaate, joka valmistettiin alunperin hylkeen tai karibu-poron nahasta.
R-Collectionin anorakissa on täydellisesti muotoiltu huppu, joka ei liiskaannu päätä myöden.
R-Collectionin vaaleanvihreä väri on nimeltään sumu.

R-Collectionin mallistosta löytyy monta täydellistä perusvaatetta

Kimono-niminen t-paita on uusi luottovaatteeni töissä! Rakastan sen kapeaa pääntietä ja laatikkomaista muotoa. Materiaali on Suomessa neulottua puuvillatrikoota ja paita on malliltaan yhtäaikaa väljä ja rento, mutta päällä täydellisen skarppi. Käytin sitä salaa jo ennen kuvauksia koko viikon, koska se on niin kiva. Yhdistän paidan farkkuihin, Samuji hameisiin ja välillä legginsseihin.

(Ihan sama muuten, mitä ihmiset sanoo: legginssit ON housut. Tosi mukavat housut. Käytän niitä isojen lenkkareiden, ballerinojen ja isojen möhkylä tennareiden kanssa. Pidän kapeasta siluetista ja kaikista sellaisista vaatteista, joissa on hyvä olla ja jotka ei purista mistään. Nää R-Collectionin legginssit on paksua laadukasta trikoota, joista ei näy läpi, toisin kuin esimerkiksi kaikista H&M legginsseistä. Legginssejä käyttäessä pitää kuitenkin ehkä varoa sitä ainakin mua ahdistavaa 2000-luvun alun legginssilookkia, joissa ne yhdistetään isoihin tunika-kaapuihin. Tähtään enemmän sellaiseen 90-luvun fiilikseen. Tai ajattelen legginssejä ratsastushousuina!)

Kimono-paita  oli muuten vaatteista ainoa joka ei ollut ihan täydellisen unisex, vaan Tuukan päällä hieman hupaisa. Hän suostui kuitenkin poseeraamaan se yllään meidän äidin kanssa kuvassa, jossa he molemmat näyttävät ihan Straight Out Of Scranton-biisin kadonneilta esittäjäjäseniltä.

Straight Out Of Scranton promokuva. Bändiläisten päässä nähdään ihanan pehmeät R-Collectionin villapipot.

Kuvauslainoja noutaessani en nähnyt kaupalla jostain syystä tätä pitkähihaista t-paitaa, mutta aion palata sovittamaan sitä pian. Siinä on Kimono-mallin tavoin korkea pääntie ja sen pitkät hihat kiinnostavat nyt syksyn kylmetessä.

Mia on kirjoittanut tämän erinomaisen jutun merkkivaateketjujen logovaatteista ja niiden ongelmallisuudesta. Jos nostalginen logotrendi kuitenkin viehättää (mua viehättää!) niin R-Collectionin logo on ainakin sellainen, jota voi puhtaalla omallatunnolla kantaa päällään.

Äidillä on päällään upea vintage-henkinen takki, jonka kangas on pehmeää, ranskalaista puuvillavakosamettia.

Vintagen inspiroima mallisto

Tiesittekö: R-Collection tulee sanoista: Collection of Rockville.

Yritys aloitti toimintansa 1970-luvulla, jolloin valikoimaan kuului Yhdysvaltain armeijan ylijäämätavaraa, villapaitoja, alkuperäinen Suomi-verkkari ja farkkuja. Mallistossa on vieläkin paljon hienoja vintage-vaikutteita, kuten tämä Ted-vakosamettitakki ja tämä 80-luvulta uudelleen tuotantoon otettu tähtilogo-collegepaita.

Tavallaan mallisto on tullut nyt täyden ympyrän, koska varsinkin vanhoja R-Collection anorakkeja ja kollegepaitoja voi tosiaan löytää myös Uffeista ja kirppiksiltä.

Itseruskettava: ruosteen värinen kollegepaita sai kesän jälkeen vaalenevan ihon hehkumaan. Pitäisi varmaan käyttää värejä useammin.
Legginssit, takit ja pipo: R-Collection. Nilkkapituiset ratsastussaappaat: UFF

Jos satutte joskus R-Collectionin kotikaupunkiin Kajaaniin, käykää merkin konseptimyymälässä ja syömässä sen yhteyteen avatussa Anorak-ravintolassa! Me tehdään ehkä mun anorakkeihin sonnustautuneen perheen kanssa ryhmämatka sinne seuraavaksi.

Tässä vielä tää mun uusi lemppari, kuvauksista pois jäänyt pitkähihainen t-paita. Kangastennarit: Superga

More to read

Yrittäjän Fomo

Kirsikka Simberg

Äitiysloma voi laukaista arvaamattoman ketjureaktion.

Tuplakääk: osa 9

Musla

Hollywoodin julkkisjuoruihin erikoistuneessa vakavamielisessä makasiiniohjelmassa ollaan taas tärkeiden asioiden äärellä.

Glögiskumppa

Kirsikka Simberg

Joulu lähestyy! Tässä juomaehdotus sinulle, joka rakastat jouluisia mausteita, mutta nautit cocktailisi mieluiten kylmänä.

Asioita joista tulee tosi hyvä mieli

Kirsikka Simberg

Lista asioista, jotka ilahduttaa.