Musla ranskalaiset ja bellini

Rakkau­des­ta ranuun

En googlannut, mutta epäilen, että olen kirjoittanut ranskiksista ennenkin, koska ne on niin ihania.

Monessa kehnossakin ravintolassa tarjoillaan hyviä ranskalaisia. McDonaldsissakin on erinomaiset ranskikset. Rasvassa keitetty tikkuperuna onnistuu, jos se on tarpeeksi rapea, tarpeeksi ohut ja tarpeeksi suolainen. Ja tuore. Se on parempi kuin hampurilainen – sen voi syödä sivistyneesti, vaivatta ilman kastikekatastrofeja. Bataattiranskis on ihan kiva, mutta peruna on paras. Lohkoista en perusta ja liian läski ranskalainen ei ole ranskalainen ollenkaan. Vaan maalaisperuna. Ranskisten kanssa ihanin juoma on kylmä samppanja.

RUNO RANULLE

you chic, skinny thing
salty like tears
snack fit for a king

nurture and cheer
t-shirts and beer
or maybe
leotards, glimmery and sheer
sips Ruinart in between
this dish, fit for a queen

salty and crispy and delicious
potatoes are nutritious

***

Hyvää viikonloppua!

More to read

Mia Frilander

Mia Frilander

Mia on muotitoimittaja, stailisti ja malli, joka harkitsee dj-uraa, jotta saisi käyntikortin, jossa lukee: dj/model/blogger.

Musla Bloody Mary palm Springs minibaari

Minibaari

Kirsikka Simberg

Elin pitkään siinä (harha)uskossa, ettei hotellin minibaarista kannata syödä tai juoda mitään.

Loimulohi ja rosvopaisti

Kirsikka Simberg

Cooking long and hard and then loosing your mind in the end.

Musla mustikkapiirakka

Sienet ja marjat timjamilla

Kirsikka Simberg

Se oli tosiystävyyttä, kun ystäväni Jaakko löysi kaikki sienet, mutta antoi minun poimia ne ja kantaa niitä. What a friend. (Lopuksi se vielä putsasi ne ja teki niistä risottoa.)