Musla ratkaisu vaatekriiseihin

Ratkai­su vaatekriiseihin

Vaatekriisit. Tämä laajalti vaiettu vitsaus saattaa saada kärsijänsä vaikuttamaan pinnalliselta ja pikkumaiselta, sillä eikö elämässä muka ole tärkeämpää tekemistä, kun vaatteiden miettiminen?

No on tietenkin. Vaatteillako se määritellään, millainen ihminen niiden sisällä on? No, ei tietenkään. Tai no, ehkä vähän.

Musla ratkaisu vaatekriiseihin Esimerkki hyvästä turvaparista: Acnen pellavaneule, Célinen aurinkolasit

Vaatteet ovat yleensä ensimmäinen asia, jonka muut meissä näkevät. Ajatelkaapa termiä “valeasu”. Valeasuun sonnustaudutaan, kun halutaan, etteivät muut tunnista meitä. Kun taas pukeudumme vaatteisiin, joissa emme itse tunnista itseämme, olemme vaatekriisissä.

Kaksi pääasiallista vaatekriisin aiheuttajaa ovat yleensä kuitenkin vaatekaapin epäjärjestys ja niin sanottu Hormonaalinen Paskan Päivän oireyhtymä.

Viimeisin on erityisen vittumainen, mutta kaikista helpoin selätettävä, koska HPP ei kestä ikuisesti. Hormonit petkuttavat välillä aivomme uskomaan, että kaikki on paskaa paitsi kusi ja silloin ei voi tehdä muuta kuin odottaa. Tee siis olostasi mukava, vältä kiristäviä ja vaikeita vaatteita, äläkä yritä liikaa: HPP:stä kärsivän olo ei yleensä kohennu statement korviksien ansiosta tai uuden näyttävän silmämeikin avulla.

Välttele peilejä ja turvaudu puhtaisiin ja silitettyihin turvavaatteisiin. Omani ovat: mustat väljät housut ja musta väljä neulepusero. Kesäisin kauniit aurinkolasit pelastavat minkä vaan asun ja HPP-naaman.

Olen huomannut, että vaatekaapin epäjärjestyksestä johtuvassa vaatekriisissä on jotain yhtäläisyyksiä HPP:n kanssa. Molempien selätykseen auttaa siisteys, silitys ja puhtaus. Jos vaatteita säilyttää ryppysisissä läjissä sohvilla, lattialla ja nojatuolilla, ne luonnollisesti näyttävät melko kamalilta myös päällä. Myös HPP:stä kärsiessäni, erityisesti nukkaantuneet ja ryppyiset vaatteet saavat minussa aikaan extrahermoromahduksen.

Vaatekriisin voi aiheuttaa kuitenkin myös sisäinen konflikti oman minäkuvan kanssa. Jos kyseenalaistamme itsemme, meidän on vaikea kommunikoida persoonallisuuttamme myös muille. Vanhentuessamme minäkuvamme muuttuu. Me muutumme. Lisäksi ajat muuttuvat ja henkinen pääomamme kasvaa – toivottavasti – läpi elämän.
Kun muutumme sisältä, haluamme joksus muuttua myös ulkoisesti.

Musla ratkaisu vaatekriiseihin Hyvin istuva takki toimii hyvänä vaatekriisiunivormuna. Sen sisällä voi rauhassa potea HPP:tä ja sääliä itseään.

Tämän, vaikeinta laatua olevan vaatekriisin selätys saattaa vaatia vähän työtä. On aloitettava itsetutkiskelulla ja paikannettava ongelman ydin. Tässä kohtaa on hyvä oppia erottamaan todelliset ongelmat ja piileksivä HPP. Hormonaalinen Paska Päivä saattaa joskus olla vaikea diagnosoitava, sillä se on erityisen taitava naamioitumaan oikeaksi ongelmaksi. Pohdi siis, missä ongelman ydin on ja eliminoi häiriötekijät siivoamalla vaatekaappisi. Silitä paidat, tuuleta neuleet, pese ja viikkaa farkut.

Jos vaatekriisisi jatkuu, sinun täytyy kääntyä itseesi ja miettiä: mikä nykyisissä vaatteissa ärsyttää eniten, miltä haluaisin oikeasti näyttää ja millaiseksi haluan oloni tuntea. Kirjoita vastauksesi ranskaisilla viivoilla paperille. Esim: “Kaipaan selkeitä linjoja. Ärsyttää röyhelöt. En osaa yhdistellä hameita joita omistan mihinkään omistamiini yläosiin. Kaikki mun housut puristaa. Kaikki mun paidat on liian pitkiä.” Kun ongelmat on paikannettu, en helpompi ryhtyä vastatoimiin.

Muista, että toimiva arkipukeutuminen on tärkeintä, Suomessa kukaan ei ikinä käy juhlissa ja jos käy, sinne pukeudutaan melko arkisesti. Unohda siis hömpötykset ja keskity olennaiseen.

Hae inspiraatiota sopivista paikoista. Etsi Pinterestistä, lehdistä ja blogeista inspiraatiota ja kavenna sitten hakusi tyyli-ikoneihin ja ystäviisi, joiden kanssa sinulla on jotain yhteistä. On helpompi saada hyödyllisiä ideoita pukeutumiseen, itseäsi ruumiinrakenteeltaan ja ulkonäöltään muistuttavilta hahmoilta, kuin täysiltä vastakohdilta. Kyttäilen itse Lea Seydouxia, Olsenin kaksosia ja Cloe Sevignyä, koska voin jotenkin samaistua heidän ulkonäköönsä, vaikka unelmissani näytän tietenkin ihan Solangelta ja pukeudun vaan huljuviin kirkkaan värisiin silkkihaalareihin.

Jos ärsyttävä vaatekriisi tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan, etkä siististä ja harkitusta vaatekaapista huolimatta tunnu löytävän ikinä mitään päällepantavaa ja mielesi muuttuu ja ailahtelee jatkuvasti, et kärsi vaatekriisistä, vaan jostain muusta. Se tarkoittaa, että tarvitset uusia, ihan oikeita ongelmia. Kokeile ainakin rahaongelmia ja terveyshuolia. Erityisesti vakavanlaatuiset auttavat tuomalla perspektiiviä ja syvyyttä elämään.

More to read

Testissä: Babyzen Yoyo

Kirsikka Simberg

Parhaat minivaunut matkustaville vauvoille ja sellaisille kaupunkivauvoille, jotka arvostavat elämässään keveyttä.

Miten nukuttaa vauva

Kirsikka Simberg

Siinä vasta kysymys. Kysyin vauvojen unikonsultilta apua.

Musla Kirsikka Simberg päässään Celinen aurinkolasit Synsamilta.

Porttiteoria: it-lasit

Kirsikka Simberg

It-bag ja merkkilasit: mitä yhteistä niillä on?

Nice: Sugar Universe

Kirsikka Simberg

Sugar Universe on ekologiseen ja kestävään elämäntyyliin keskittyvä media ja nettikauppa.