Rose­ma­ry shortbread

Rosmariini shortbread. Helppoja tehdä ja ohjetta voi maustaa ja muunnella mielensä mukaan, kunhan pitää jauhojen ja munien määrän suunnilleen samana.

Olen tehnyt tällä viikolla tosi pitkiä ja kivoja työpäiviä, muunmuassa tämän ja tämän tyypin kanssa.

Leipomiselle ei todellakaan ole jäänyt aikaa mutta tein pari viikkoa sitten Iltasanomien Joululehteen muutaman syötävän joululahja-ehdotuksen, tässä yksi niistä.

ROSMARIINILLA MAUSTETUT KEKSIT

6 munan keltuaista
1½ dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
Yhden luomusitruunan kuori
Teelusikallinen suolaa
3 oksaa tuoretta rosmariinia
2 rkl unikonsiemeniä
200g voita

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Erottele munankeltuaiset kanamunista kulhoon. Lisää sekaan sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Revi rosmariinin lehdet oksista ja leikkaa ne saksilla silpuksi. Mittaa tyhjään kulhoon jauhot ja suola, lisää raastettu sitruunankuori, unikonsiemenet ja rosmariini. Lisää vaahdoksi vatkatut munankeltuaiset ja sokeri kuiviin aineisiin varovasti sekoittaen. Sulata voi ja lisää se taikinaan ja vaivaa seosta käsin kunnes siitä muodostuu kiinteä taikina.

Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja painele ne litteiksi, noin senttimetrin paksuisiksi kiekoiksi ja aseta ne pellille voipaperin päälle. Koristele rosmariinin lehdillä.

Paista uunissa noin 15 minuuttia.

 

More to read

Töissä: Enni

Enni Koistinen

Mietteitä töistäni, urastani ja paras musavinkki tehokkaaseen työntekoon.

Kaikki vaatteiden syyshuollosta

Mia Frilander

Vaatteidenhuollon asiantuntijan kanssa oluella.

Musla / Arkivé

Vaatekaappisi tarvitsee kauneusrutiinin

Mia Frilander

Uusi vaatehuoltosivusto inspiroi huoltamaan vanhaa uuden ostamisen sijaan.

Musla Ikea

Ikea-installaatio

Kirsikka Simberg

Tein viime keskiviikkona kesämökin! Tai ehkä se oli talvimökki, koska haluaisin olla siellä pari kuukautta aina, kun Suomessa on talvi.