Rose­ma­ry shortbread

Rosmariini shortbread. Helppoja tehdä ja ohjetta voi maustaa ja muunnella mielensä mukaan, kunhan pitää jauhojen ja munien määrän suunnilleen samana.

Olen tehnyt tällä viikolla tosi pitkiä ja kivoja työpäiviä, muunmuassa tämän ja tämän tyypin kanssa.

Leipomiselle ei todellakaan ole jäänyt aikaa mutta tein pari viikkoa sitten Iltasanomien Joululehteen muutaman syötävän joululahja-ehdotuksen, tässä yksi niistä.

ROSMARIINILLA MAUSTETUT KEKSIT

6 munan keltuaista
1½ dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
Yhden luomusitruunan kuori
Teelusikallinen suolaa
3 oksaa tuoretta rosmariinia
2 rkl unikonsiemeniä
200g voita

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Erottele munankeltuaiset kanamunista kulhoon. Lisää sekaan sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Revi rosmariinin lehdet oksista ja leikkaa ne saksilla silpuksi. Mittaa tyhjään kulhoon jauhot ja suola, lisää raastettu sitruunankuori, unikonsiemenet ja rosmariini. Lisää vaahdoksi vatkatut munankeltuaiset ja sokeri kuiviin aineisiin varovasti sekoittaen. Sulata voi ja lisää se taikinaan ja vaivaa seosta käsin kunnes siitä muodostuu kiinteä taikina.

Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja painele ne litteiksi, noin senttimetrin paksuisiksi kiekoiksi ja aseta ne pellille voipaperin päälle. Koristele rosmariinin lehdillä.

Paista uunissa noin 15 minuuttia.

 

More to read

Tuplakääk: Osa 2

Musla

Kääk-juoruja tuutin täydeltä.

Kirpputoreja ja alpakoita, eli retki Hämeenlinnaan

Vieraskynä

Elämyksellinen viikonloppumatka löytyy vain lyhyen junamatkan päästä.

Musla Mandoliini Chez Marius

Mandoliini

Kirsikka Simberg

“Ihan törkeen monet Michelin-ravintolat käyttää sitä mandoliinia. Ja tietty normiravintolat myös.”

Koti Pariisissa

Kirsikka Simberg

Yökyläilin Pariisissa Lapuan Kankureiden vieraana.