Second hand -vaatekaapilla

Nyt kiinnostaa: romanttiset jutut.

Luulin olevani minimalistinen pukeutuja, mutta tänä kesänä on tehnyt mieli pukeutua puhvihihoihin, vaaleanpunaiseen (!?) ja isohelmaisiin mekkoihin.

(Siis sen lisäksi, että tekisi mieli maata nakuna keskellä lattiaa kylmäkallen kanssa, kun on niin kuuma.)

Vietämme kesää mökillä ja teemme joka päivä hieman puutarhatöitä. (Mä muuten pohdin tosi paljon, miksi kutsua tätä paikkaa, kun ei tää oikein ole mökki. Täällä on sähköt, posliinivessa ja suihku ja muutenkin rakennus on enemmän pieni talo, kuin mökki. Kesäpaikka, kuulostaa oudolta ja lisäksi me vietetään täällä aikaa talvellakin. Enkä mä tiedä, voinko sanoa, että ollaan maalla. Ehdotuksia?)

Second hand -vaatteet ovat parhaita puutarhassa(kin), sillä vuosikymmeniä vanhat puuvillavaatteet kestävät hyvin pesua (hiki ja multa!) ja muutenkin ne yllä on rento ja huoleton olo. Ei tarvitse koko ajan panikoida, että jääkö helma tai lahje johonkin oksaan kiinni.

Olemme kierreelleet Kemiön ja Salon välisillä kirppiksillä ja tehneet hyviä löytöjä. Tuukka osti villakankaisia takkeja (se on tosi komea niissä, miehille löytyy myös ihan mahtavia juttuja) ja minä muutaman puutarhapaidan.

Olisin vähemmän totinen näissä kuvissa, jos ei vähän ahdistaisi valokuvattavana oleminen! Ei oo tarkoitus mököttää, mutta en hallitse mun naaamaa :D

Vaaleanpunainen paita on kokoa 54 ja merkkilapussa lukee Kuusinen. Myös valkoinen pitsikirjailtu paita on kai kokoa 44. Isokokoinen yläosa on kesällä vilpoinen. Kunhan olkapäät laskeutuvat, eivätkä jää pönöttämään, on kokomerkintä minulle aika yhdentekevä.

Valkoisen yöpaidan ostin keväällä tästä antiikkikaupasta Italiasta. Käytän sitä päiväpaitana. Täydellisen vilpoinen, vaikka välillä mulla on sellainen olo, että näytän vähän parantolasta karanneelta se päällä?

Valkoisten vaatteiden etu: värjääntymät ja vaikeat tahrat voi aina valkaista, jos ne eivät meinaa pesussa irrota.
Puksipuu: Plantagen.

More to read

Musla Etelä-Ranska

Nuku, syö, juo ja lepää

Kirsikka Simberg

Vietin loman perusasioiden äärellä.

Kombucha-skumppa

Mia Frilander

Best of both worlds.

Katja Kokko löysi harrastuksesta elämäntyön

Kirsikka Simberg

"Välillä on pakko tehdä töitä vain rahankin takia, mutta isoja päätökisä elämässä ohjaa intuitio."

Q&A: Lauri Toikka. Pitääkö kaikkien olla kiinnostuneita fonteista?

Enni Koistinen

Vuoden Graafikko 2020 on kirjainmuotoilustudio Schick Toikka. Tapasin Lauri Toikan, joka esitteli kaksikon Other Words-näyttelyä Designmuseolla.