Musla Marimekko astiat

Seson­git kotona

Yhteistyössä: Marimekko

Marimekko makuuhuoneessa.

Tiedän, että jotkut ihmiset vaihtavat kodintekstiileitä sesonkien mukaan: kesäisin on kesäverhot, talvisin talviverhot ja sohvatyynyjen päälliset vaihtuvat niiden mukana.

Testasin metodia viikonloppuna makuuhuoneessa ja vaihdoin vaaleat petivaatteet Marimekolta lainaamiini lakanoihin ja kannoin olohuoneen ikkunalaudalla yleensä majailevat isot kasvit makkarin yöpöydille. Viidakko-larppaus oli hauskaa. Söimme aamiaista ja luimme putkeen perjantain, lauantain ja sunnuntain Hesarit.

Totesimme, että makuuhuoneen pieni stailausoperaatio oli yllättävän helppo tapa muuttaa huoneen fiilistä melko radikaalisti. Jos kodin tunnelma ja sisustus kyllästyttää suosittelen testaamaan tätä lähestymistapaa! Tässä muistiinpanoni aiheesta.

KASVIT
Kasveilla – viherkasvit tai leikkokukat, riippuen toivotusta tunnelmasta – sisustaminen on melko edullista verrattuna uusien huonekkalujen tai pintaremonttiprojektien kustannuksiin. Lisäksi elävät asiat, kasvit tilassa, tekevät hyvää ihmiselle ja parantavat huoneilmaa. Mieti millaista tunnelmaa etsit: Kevyttä? Modernia? Kodikasta? Trendikästä? Seesteistä? Runsasta? Eksoottista? Valitse kasvit tilaan sen mukaan.

Psst! Susanna Vento ja Riikka Kantinkoski tekevät parhaillaan kirjaa kasveilla sisustamisesta ja kävivät meilläkin kuvaamassa sitä varten! Kirja ilmestyy jouluna. Sillä aikaa näiden leidien Instagram-tilit ovat hyvä kasvi-inspiraation lähde.

TEKSTIILIT
Tyynyt, verhot, pöytäliinat, matot, lakanat. Näppärä ompelija ryhtyy tietenkin itse tuumasta toimeen ja ompelee verhot ja tyynynpääliset. Vähän vähemmän näppärä marssii kaupoille. Sisustaminen ei ole vakavaa puuhaa, tee siis valinta ilolla ja ennakkoluulottomasti! Olen itse taipuvainen valitsemaan aina automaattisesti sen hillityn vaihtoehdon, mutta toisinaan teen yllätysvalinnan ja usein se on kannattanut. Maalasimme esim. keittiön seinät vihreiksi hetken mielijohteesta, enkä ole vielä ainakaan katunut. Päinvastoin, olemalla välillä vähän rohkea välttää platkun lopputuloksen ja saattaa oivaltaa jotain omasta maustaan ja vahingossa jopa kehittää sitä. Varsinkin pienissä jutuissa kannattaa vähän kokeilla kepillä jäätä. Seinän voi aina maalata uudestaan ja yleensä verhotkin vaihtaa jos valinta olikin väärä.

SUURSIIVOUS
Perusteellinen siivous on paras tapa freesata koti. Eli imuroi, jynssää, pese ikkunat, tuuleta, tamppaa, järjestä hyllyt, kierrätä ja vie kellariin jäähylle sellaiset asiat joiden katseleminen pitkästyttää. Älä kuitenkaan jätä niitä sinne homehtumaan ikuisesti, kellari on jäähyaitio, ei kaatopaikka.

Musla Marimekko astiat
Lakanat: Karuselli ja Kivet, Mehulasi: Sukat makkaralla, Kahvimuki, Lautanen ja tarjotin: Karuselli

More to read

Kuvia Japanista

Kirsikka Simberg

Matkustimme syksyllä 2018 Japaniin, tältä siellä näytti!

Porvoossa

Mia Frilander

Jokavuotinen talvitraditio: hotelliyö Porvoossa.

Q&A: Valokuvaaja Eeva Rinne

Kirsikka Simberg

Eeva Rinne kuvaa Lontoossa muotia ja kauneutta ja sanoo, että valokuvaus on välineurheilua.

Musla @ Pori Jazz 2017

Pori Jazzeilla

Enni Koistinen

Vietin kesän hauskimman viikonlopun Pori Jazzeilla Kirsikan, Mian ja mielitiettyjemme kanssa. Viikonloppuun mahtui extrapaljon röhönaurua, tanssia ja paljon urpoja pullonpyörityskysymyksiä.