Sex à la Hollywood on tylsää ja petollista

Jos 'life imitates art', niin leffaseksi on todennäköisesti syypää naisten "orgasmivajeeseen".

Ärsyttää leffaseksi. Luettuani tämän Man Repellerin jutun aiheesta, tajusin, etten ole yksin tunteideni kanssa.

Hollywood-elokuvat ovat täynnä toinen toistaan naurettavampia ja kliseisen tylsiä seksikohtauksia, jotka toistavat aina samaa kaavaa.

Sex à la Hollywood menee yleensä jotenkin näin:

Pussaillaan vaatteet päällä megakiihkeästi ja kaadetaan tavaroita. Mies avaa housunsa ja ryhtyy välittömästi ilman välivaiheita – miten tän nyt sanois.. – panemaan. Mies ja nainen laukeavat yhtä aikaa. Hiestä märkinä, kumpikin kaatuu selälleen henkeään haukkoen. Sekunnin kuluttua nainen sanoo “let’s do it again” ja pari ryhtyy välittömästi tuumasta toimeen.

Käsi ylös, kenen elämässä tällaista tapahtuu?

Pornoteollisuutta kritisoidaan usein siitä, että se antaa sekä miehille että naisille epärealistisia ideoita siitä, millaista seksin tulisi olla. Epäilen, että Hollywood-elokuvien maalaama kuva seksistä on vähintään yhtä vahingollinen ja viattomuudessaan paljon petollisempi.

Sex à la Hollywood on katsojan kannalta ennalta arvattavaa ja tylsää katseltavaa, ja lisäksi se tarjoaa tosi huonon esimerkin seksistä, varsinkin naisten näkökulmasta.

Helsingin sanomat kirjoittaa naisten orgasmivajeesta: “Miehet ja naiset ovat yhä erittäin epätasa-arvoisia orgasmien suhteen. Miehistä 90 prosenttia saa useimmiten yhdynnässä orgasmin. Naisista vain puolet, kertoo tutkimusprofessori Osmo Kontula Väestöliitosta.“

En väitä, että naisten “orgasmivaje” johtuu pelkästään Hollywood -elokuvista, mutta ottaen huomioon, että varsinkin nuorten naisten seksielämä on tutkimusten mukaan erityisen epätyydyttävää, ajattelen väkisinkin, että leffaseksin tarjoama kaava saattaa vaikuttaa asiaan.

Elokuvissa “esileikki” on aina jonkinlainen seksiä edeltävä raivokas pussailuhetki, jota seuraa välittömästi yhdyntä, joka taas johtaa miehen ja naisen yhtäaikaiseen orgasmiin.

Ensinnäkin koko sana “esileikki” pitäisi kieltää. Seksi ei ole yhtä kuin yhdyntä, eikä “esileikki” ole joku seksiä edeltävä toissijainen pussailumaraton.

Suurin osa naisista ei saa orgasmeja yhdynnän aikana ja jos tarkastellaan naisen anatomiaa, on selvää, ettei siinä ole mitään ihmeellistä, vaikka raportit aiheesta saavat sen lähes poikkeuksetta siltä kuulostamaan. “Tässä nyt tutkitaan näitä kummajaisia jotka ei laukea yhdynnässä, on se kummallista”.

Lainatakseni edellä mainittua Hesarin artikkelia: “Naisilla on paljon enemmän seksikumppaneita kuin aiemmin. Mutta sillä ei silti näyttäisi olevan mitään yhteyttä orgasmien määrään. Tässä asiassa kokemuksen karttuminen ei opeta.”

Tässäkö siis ajatellaan, että vapautunut nykynainen harjoittelee lukuisten eri seksikumppaneiden kanssa orgasmin saamista, mutta mystisesti nämä harjoitukset eivät johda siihen, että myös naisen seksikumppanit kehittyisivät harjoitusten myötä?

Sen sijaan, että pohdimme, miksi nainen ei kovalla treenilläkään opi antamaan itselleen yhdynnässä orgasmeja, meidän pitäisi keskittyä siihen, miten miesten ja naisten välistä kommunikaatiota voidaan parantaa niin, että seksikumppanit uskaltaisivat olla keskenään avoimia ja osaisivat hakeutua tilanteisiin, joissa omaa seksuaalisuutta voisi turvallisesti ilmaista.

Väestöliiton mukaan vain 25% naisista kertoo saavansa orgasmeja yhdynnän aikana. Loput, eli suurin osa naisista saa orgasmin tämän mystisen “esileikin” aikana. Pelkkä pussailu vaatteiden pois repimisen aikana harvoin riittää: We need more attention. Jos käyttää elokuvia seksi-inspiraationaan, joutuu todennäköisesti pettymään – ehkä jopa satuttamaan itsensä. (Ensin siinä kun kaatuilee ympäri asuntoa ja sitten, kun yli-innokas mies ‘ryntää’ sisään, ilman mitään niitä parhaita välivaiheita, jotka jätetään aina elokuvien ulkopuolelle.)

Ne 75% naisista, jotka eivät saa orgasmeja yhdynnässä eivät ole outoja, vajavaisia tai välttämättä mitenkään hankalasti tyydytettäviä.

Yhdyntä voi olla tärkeä osa seksiä, varsinkin jos yrittää lisääntyä, mutta se ei ole seksin pääasiallinen tapahtuma, johon molemmat osapuolet tähtäävät saadakseen orgasmin, vaikka lähestulkoon jokainen amerikkalainen mainstream-elokuva niin mielellään esittää. (Ehkä miesten ohjaamia?)

Lopuksi suositus. Katsokaa tämä hieno klitorisvideo ja lukekaa tämä artikkeli, josta seuraava teksti on lainattu.

“Finally, because so few women are consistently orgasmic during intercourse, it’s fine to have sex without intercourse. This is especially true for couples over 40. With age, men’s erection capacity declines, and menopausal changes often make intercourse uncomfortable for women, even with a lubricant. Many older couples decide they prefer sex without intercourse. Younger lovers might also consider this erotic alternative.”

More to read

Musla Marokko Marrakech

Marrakech – Tinkimisopas

Kirsikka Simberg

Tinkiminen voi tuntua vaikealta: Miksei vaan puhuta suoraan, tässä on hinta ja sillä sipuli?

Ikebana

Kirsikka Simberg

Rakensimme mökillä Ikebana-asetelmia osana kesä-olympialaisia.

DIY: Köyhän naisen modernistinen kaulakoru

Mia Frilander

Elegantti hihhulikoru.

Metsäjuttu

Kirsikka Simberg

Muistoja metsästä