Syysa­su­ja ja toriostoksia

Fiskars by Maria Korkeila -vaatteet saatu osana yhteistyötä

Olen pukeutunut kaikkiin lempivaatteisiini ja käynyt viikonloppuisin torilla

Ah mikä syksy! Olen lakannut tekemästä lapsia, heivannut vauvan puolisolleni ja ruvennut töihin. Korona on ehkä (kai?? pliis, sanokaa että se on niin!) loppumassa, maskit poltetaan kohta roviolla ja ihmiset varailevat lomamatkoja. Me harmikaat ruotsin risteilyä tai matkaa Ahvenanmaalle. Myös Köpikseen olis niin ihanaa mennä.

Joka aamu makaan sängyssä liian kauan, sitten yritän kiireessä valmistautua ja päästä ulos ovesta kello kahdeksaan mennessä. Epäonnistun tässä tavoitteessa lähes joka päivä, koska olen etanavauhtia heräävä ihminen, joka vehtaa vaatekaapilla joka päivä ihan liian kauan. Juuri nyt on sitäpaitsi vuoden kivoin hetki nauttia pukeutumisesta: on tarpeeksi lämmin mekoille ja liehuville housuille, mutta sopivan viileää neuleille ja harteilla rötköttäville takeille, joita ei vielä tarvitse pitää kiinni.

Fakta: kaikki takit näyttää aina paremmalta auki kuin kiinni.

 

Juuri nyt on paras pukeutumissää: voi laittaa takin, mutta sitä ei tarvitse napittaa kiinni. Voi käyttää kesämekkoja, saappaita, neuleita -- kaikki menee!

Nyt voi myös heittäytyä villiksi ja pukea takin päälle liivin. Olen itse ollut erittäin tyytyväinen tähän yhdistelmään ja käyttänyt Fiskars by Maria Korkeila -malliston liiviä trenssin ja villakangastakkien päälle aivan muina kerrospukeutujina. Myös malliston takki on päässyt kaupunkikäyttöön. Kuvattiin tän malliston vaatteita keväällä Mian kanssa! Myös Tuukka suostui malliksi. Postauksen näkee täältä.

Juoksen joka aamu ulos ovesta aamukahvi mukana.
Viikonloppuna käytiin siskon kanssa Way:ssä ostamassa leivät ja kahvit mukaan.

Yllä: Karhupuistossa on välillä ihana minikirppis.

Vasemmalla: Luomupuodin valikoimaa (ostin kurpitsan). Oikealla: Fiskarsin parka, jonka alaosan voi irroittaa vetoketjulla, ja Terhi Pölkin huopasandaalit

Maria Korkeilan suunnittelemaa takkia voi pitää lyhyenä tai pitkänä, sen alaosa on kiinni vetoketjulla. Tykkään siitä itse erityisesti lyhyenä. Sen hihat ovat ihanan leveät ja istuvuus reilu, joten sen alle voi pukea muhkeankin neuleen. Takki on itsessään kuitenkin ohut, täydellinen tämän hetken syyssäihin.

Hakaniemen halli on ihana viikonlopun retkikohde. Ostan yleensä jonkun juuston, jotain sesongin herkkuvihanneksia tai sieniä ja jonkun luomupuodin erikoisuuden lapsille. Viimeksi ostin jotain spesiaaliviinirypäleitä ja päärynän, mustia torvisieniä ja kuvan kurpitsan.

Meillä on kokoajan sieniä jääkaapissa, koska en voi vastustaa niiden ostamista. Ehkä koska en ole juurikaan käynyt tänä vuonna sienessä.

Tuukan bravuuri on valmistaa kurpitsasta ja muista vihanneksista uunissa pitkään kypsytettävää ratatouillea. Olin reseptistä ensin tosi skeptinen, koska joskus tomaattipohjaiset kasvishommelit maistuvat vain tomaatilta, mutta tää ohje on tosi hyvä! Nyt yksi suosikeistani. Siitä tulee ihanan mehevä ja maukas ja comforting.

Tiedoksenne: Hakaniemen hallin juustokaupan (Lentävä Lehmä) kanamunilla on pipot.

Okei ja mua nolottaa tää jostain syystä vähän, mutta oon kerännyt ihan sairaan määrän syksynlehtiä ja prässään niitä kaikkien mun sisustuslehtien välissä. Joka kerta kun menen ulos, tekee mieli kerätä uusia. Oon päättänyt, että teen niistä jotain upeeta, mikä ei oo sellaista ala-asteikäisen askartelua, vaan jotain muuta. En tiedä mitä se vois olla, otan ehdotuksia vastaan. Lehtien kerääminen ja prässääminen on todella meditatiivista. Jostain syystä arvostan sitä, että ne ovat ilmaisia ja kauniita ja saan kerätä niitä vapaasti niin paljon kuin haluan.

Torilta ostetut kukat kotona. Harkitsin, että prässäisin myös näiden terälehtiä, mutta sitten päätin, että oon puritaani ja kerään vaan ns. "syksyn lehtiä".

More to read

Raskaus, luulin että inhoaisin sitä

Kirsikka Simberg

Mutta olin väärässä!

Helmikuun helmet

Kirsikka Simberg

Mitä kuuluu helmikuu!

Spaghetti alla carbonara vegetable!

Kirsikka Simberg

Onko terveyspasta joku olemassa oleva asia? Tää tuntuu siltä, mutta saattaa olla itsepetosta.

Money Talk: Erilainen ote omaan talouteen

Kirsikka Simberg

Väitin aikaisemmin, ettei säästämällä voi vaurastua. Erilainen Ote Omaan Talouteen on kirja, jonka mukaan voi.