Testis­sä: Babyzen Yoyo

Yhteistyössä: Vaunuaitta

Parhaat minivaunut matkustaville vauvoille ja sellaisille kaupunkivauvoille, jotka arvostavat elämässään keveyttä.

Ranskassa asuvat ystäväni ihmettelevät suomalaisten äitien vaunuvalintoja, sillä siinä missä Pohjoismaissa vauvoja työnnetetään tukevissa talviystävällisissä vaunuissa, Ranskassa kaikilla on kuulemma kevytrakenteiset Babyzen Yoyo -vaunut.

Yoyot ovat pienet, kuin nuken vaunut ja ne on helppo kantaa rappusia pitkin hissittömissäkin taloissa. Lisäksi ne taittuvat pieneksi käsilaukuksi helpolla yhden käden nykäisyllä. En oikeasti liioittele: vaunut ovat kasaan taitettuina niin pienet, että ne saa viedä lentokoneeseen käsimatkatavaroissa.

Koska meidän vauva syntyi sektiolla ja suositus leikkauksen jälkeen on, ettei saisi nostella mitään omaa vauvaa raskaampaa, alkoivat Babyzenit kiinnostamaan. Halusin voida liikkua ketterästi kaupungilla. Lisäksi meidän taloyhtiössä on pikkuriikkinen hissi, juuri nukenvaunuille sopivankokoinen.

Pyysin vaunut testiin Vaunuaitasta. Vaunuaitan kivijalkamyymälä on Ruoholahdessa ja siellä voi testata vaikka mitä vaunumalleja! Nauratti siellä miehet, jotka testailivat eri vaunuja tuiman näköisinä. Kunnon testiajot. 

Nimestä huolimatta Vaunuaitasta löytää muutakin vaunujen lisäksi. Siellä myydään ihan kaikkea, mitä vauvat voivat tarvita kapaloista tuttipulloihin ja rintapumppuihin. Jos kiinnostaa hankkia kerralla useampi tarvike, tämä on kätevä paikka ostosten tekoon. Itsehän olin aluksi hyvin tavaravastainen, enkä halunnut ostaa mitään, mutta olen nyt huomannut, että vauvan tavaroille on alistuttava. Hänkin on ihminen ja tarvitsee kaikenlaista, ihan niinkuin muutkin tyypit meillä kotona.

Vaunuaitalla on myös tosi hyvä nettikauppa.

Yoyot sadesäällä! Vaunujen sadetakki on pehmeää matskua, mistä tykkäsin. Ei sellaista jäykkää rapisevaa.
Vauva haistelee viilenevää iltaa.

Olen työnnellyt vauvaa Yoyoissa nyt kolmen viikon ajan ja annan niille täydet viisi tähteä. Rakastan niitä! Niin hyvät! Tässä testitulokset:

HISSI

Vaunut mahtuvat hissiin helposti ja mikä parasta: myös minä mahdun sinne!

Toisaalta vierailin juuri Julia Thurenilla ja koska heidän talossaan ei ole hissiä, kannoin vaunut talon neljänteen kerrokseen niin että päiväunia nukkuva vauva oli kyydissä. Mulla on heikot lihakset ja olematon keskivartalon hallinta tällä hetkellä, mutta jaksoin, koska vaunut eivät paina mitään ja ovat kooltaan niin pienet, että saan ne helposti syliin.

PORTAAT

Yleensä nostan vaunut syliin ja kannan ne portaiden yli. Olen tehnyt niin kaupoissa, kahviloissa, meidän rapussa joka päivä. Nostaminen on onnistunut heti kolme viikkoa sektion jälkeen, kun saimme vaunut.

KAHVILOISSA

Hermoilen usein (tyhmästi) olevani tiellä ja haitaksi. Pikkuvaunuilla saan vähän itseluottamusta, tuntuu että ne on helppo rullata pieniinkin kahviloihin ilman, että on tiellä. (Yritän kyllä taistella tota tyhmää ‘apua me ollaan tiellä ja häiritään olemassaolollamme muita ihmisiä’ -syndroomaa vastaan.)

ILATKÄVELYLLÄ

Vaunuissa on kiinteä peitto, tykkään siitä. Lisäpisteitä siitä, että niitä on helppo työntää yhdellä kädellä, jos haluaa pitää toisessa kädessä jätskiä tai, jos täytyy pitää vauvaa sylissä välillä. Ja meidän vauvaa täytyy, hän on juuri nyt syliaddikti.

Mukulakivillä vaunut kyllä tärisevät paljon ja on työnnettävä hitaammin, kuin sileällä asfaltilla.

MUUTA

Vaunuihin kuuluva sadesuoja on helppo asentaa, testattiin yhtenä sateisena päivänä. Myös kokoon taittaminen käy helposti yhdellä kädellä, suitsaitsukkelaan. Ei tarvitse rynkyttää ja sekoilla. Kokoon taitettuina niissä on kahva, josta kantaa.

Suosikki-iltakävelypaikkoja: Hietaniemen ranta (jäätelökioski), Sammonpuistikko (upea perennapenkki, jonka kehitys kaarta seuraan joka vuosi keväästä syksyyn) ja Topeliuksen puisto (upeat muotoon leikatut pensaat ja ruusuistutukset).

Tässä on meidän rappukäytävän portaat, jotka johtaa minihissille. Yoyot painavat 6kg ja ne on helppo kantaa askelmien yli, myös silloin, kun vauva on kyydissä.
Vauva ihastelee Sammonpuistikon upeita perennapenkkejä. Varsinkin kultapiisku hohtaa ihastuttavan keltaisena, ah!

More to read

Nice: Sugar Universe

Kirsikka Simberg

Sugar Universe on ekologiseen ja kestävään elämäntyyliin keskittyvä media ja nettikauppa.

Kirja, jonka ansiosta lopetin kehoni vihaamisen

Mia Frilander

Minulla ja urheilulla on monimutkainen suhde ja tämä juttu kertoo siitä.

Time to Flow

Enni Koistinen

Flow Festivaali on täällä taas (Iiiik vähän jännittää jo etukäteen).

Musla & House of Organic & Eteritique & Neil

Spa-retki ja kesämeikit

Kirsikka Simberg

Teimme kesäisen retken Helsingin saaristoon teemalla “Mitä Marie Antoinette tekisi?”