Musla Sylvia Sene

Tyyli­muusa Sylvia Senen kotona

Täällä sisustetaan eettisesti ja rakastetaan second hand -löytöjä.

On sunnuntaiaamu ja keltainen syysaurinko paistaa ikkunoista sisään. Siniseen essuun sonnustautunut Sylvia Sene kaulii piirakkataikinaa tyhjällä viinipullolla ja soittaa musiikkia iPhonen kaiuttimista. Asunnossa on ihana tunnelma. Tiesin sen kyllä jo etukäteen, siksi olemme tulleet kamera kainalossa nuuskimaan nurkkia ja pihistämään Sylvian sisustusvinkit.

Kaupan päälle saimme myös erinomaisia ideoita siitä, miten olla ihanan rento brunssi-emäntä:

VINKKI 1
Ruuan ei todellakaan tarvitse olla valmista, kun vieraat saapuvat. Yhdessä tekeminen on parasta ja luo välittömän tunnelman. Resepti Sylvian leipomaan piirakkaan löytyy täältä

VINKKI 2
Jos pihalla on puutarha, vie vieraat tutustumiskierrokselle. Poiketkaa ohimennen kasvihuoneessa. Varsinkin kaupungissa asuvat vieraat sekoavat.

VINKKI 3
Upgreidaa jätskijälkkäri lisäämällä vaniljapallon päälle hunajaa, pähkinöitä ja ripaus suolaa. Vaikutat nerolta, koska annos on niin hyvä ja vaivaton valmistaa. Sylvia käytti Oatlyn kaurajäätelöä.

Jäätelöannos ylevöityy hunajalla ja ripauksella suolaa.

KUKA
Sylvia Sene on 26-vuotias strategisti, joka on töissä kestäviin ja ekologisiin arvoihin erikoistuneessa PR-toimisto Sugar Helsingissä.

MISSÄ
Sylvia asuu Kulosaaressa vanhassa puisessa huvilassa ja on omien sanojensa mukaan nyt kotielämänsä huipulla. “Mulla on käynyt uskomattoman hyvä tuuri, kun saan asua täällä. Ihanaa olla niin lähellä luontoa, ihan kun asuisi maalla. Kun joudun muuttamaan pois täältä, en varmasti pääse enää koskaan näin ihanaan paikkaan. I have peaked.” 

SISUSTUSFILOSOFIA
“Mukavuus ensin! Kodissa täytyy viihtyä, ja siellä pitää myös näyttää elävältä. On todella kuumottavaa käydä kodeissa, jossa ei uskalla koskea mihinkään. M
inulle on kuitenkin tärkeää, että tavarat ympärilläni ovat kauniita ja että pidän niistä. Yritän myös aina pitää jemmassa viinipullon ja hyviä sipsejä, jos vieraat sattuvat yllättämään.”

”Myös tuoksut ovat kodissani tosi tärkeitä. Minulla on tuoksuja vähän joka paikassa, mm. omat tuoksupussit sukkalaatikoihin, oma tuoksukiekko vaaterekille ja varmaankin viittä eri suitsukesorttia, sekä Mujin vaporisaattori, jonne tiputtelen eteerisiä öljyjä.

Sylvia rakastaa Jamie Oliverin reseptejä: " Tähän piirakkaan korvasin kerman kaurakermalla, ja laitoin sekaan myös lehtikaalia kasvimaalta."
Sylvian ihana silkkipaita on Malene Birgerin. Se on ostettu käytettynä Pariisista.
Rottinkituolit ja pöytä on tuotu Burkina Fasosta. Olohuoneen taulu: Arvo Heikkilä

Huutokauppaa ja second hand -löytöjä

Sylvian rottinkinen olohuoneen sohvaryhmä on todella hieno! Se ja melkein kaikki muutkin huonekalut asunnossa ovat second hand -löytöjä.

”Rakastan kierrellä kirppareilla ja etsiä aarteita. Huonekalumetsästäjän huippulaatuisia saalistuspaikkoja ovat mm. Fida, sekä kesällä Hietsun kirppis. Myös Espoon kierrätyskeskus ja Fida ovat ehdottomia suosikkeja, koska kukaan ei koskaan keksi käydä siellä. Myös kaikki astiani on ostettu second handina, suurin osa on hankittu Fidasta, jota siis todella rakastan. Skumppalasit ovat isoisän äidin vanhoja.”

”Lähes kaikki matot on sukulaisten kaapeista. Kaksi mattoa olen raahannut matkalaukussa Etiopiasta, missä tehdään aivan upeita mattoja käsityönä. Osa matoista on valmistettu tehtaalla, joka työllistää kehitysvammaisia ihmisiä, joiden olisi muuten vaikea saada töitä.”

Lisäksi Sylvia suosittelee huutokaupoissa luuhaamista: ”Luulin pitkään, että huutokaupoissa saa käydä ainoastaan varakkaat yli viisikymppiset turkispukeiset ihmiset, mutta olen ilmeisesti ollut väärässä. Kannattaa siis seurata, mitä siinä skenessä tapahtuu! 

Matkamuistoja

Matkoilta hankitut kodinesineet tekevät kodista rakkaan ja merkityksellisen. Panosta laadukkaisiin tavaroihin, joita oikeasti tarvitset. Ei siis kannata panostaa miniatyyri Eiffel-torniin, vaan etsiä persoonallisia käsitöitä, mattoja, astioita ja valaisimia. 

”En koskaan emmi tuoda matkoilta myös vähän isompaa kodintavaraa. Extramatkalaukun ostaminen ennen lentoa ei maksa hirveästi. Olen tuonut matkalaukkumenetelmällä kotiin ulkomailta muun muassa nahkaistuimia, puisen pallin ja ne pari mattoa.”

Seinille

“Nämä ovat lasten piirustuksia – rakastan sitä estetiikkaa! Vuoraisin mielelläni koko kotini niillä, mutta eräs ystäväni sanoi, että se olisi näin lapsettomana ihmisenä highly weird. Kotini seinillä presentoitavan taiteen takana ovat useimmiten pikkusiskoni, tai pienet serkkuni. Muutenkin ripustan seinälle asioita täysin fiilispohjalta. Mun mielestä ei aina tarvitse niinkään miettiä mikä sopii yhteen minkäkin kanssa.”

Sylvia on ripustanut muutenkin seinille kaikkea kivaa: verkkokasseja, korihatun, kimonin ja kortteja. Lisäksi sekä puutarhasta, että sisätiloista löytyy veistoksia.

Huolettomasti teipillä seinään kiinnitetty taide: aion kopioida. (Tulee myös mieleen teinivuosien julisteet!)
Joulu lähestyy, voisikohan seinälle teipata vaan kauniita käärepapereita? Sylvian seinälle teipattu käärepaperi on ostettu Papershopista.

Kylppärissä

Sylvia käyttää enimmäkseen – mutta ei täysin eksklusiivisesti – luonnonkosmetiikkaa. Yhtenä kestosuosikkina hän mainitsee Lush -merkin kylpypallot.

(Tarkasteltuani valikoimaa haluan testata ainakin tämän joulupallon, se on niin överi. Ja lisäksi limited edition! Pakko kokeilla!)

More to read

Valokuvia: Japanissa

Kirsikka Simberg

Viimevuoden Japanin matka oli ensimmäiseni.

Metsäretkellä Nuuksiossa

Katri Mutikainen

Metsässä vaeltelu ja eväiden syöminen on täydellinen aktiviteetti viikonlopulle.

Syksyinen pullapuuro

Katri Mutikainen

Koska en voi syödä pullaa joka päivä, kehittelin puuron, joka tyydyttää pahimmat pullahimoni, sillä se maistuu ihan omena-kanelipullalta.

Musla vegaaniravintolat kukkainen salaatti

Parasta vegaaniruokaa Helsingissä

Mia Frilander

Vegaani paljastaa suosikkipaikkansa.