Unfas­ten Your­self -juttu­tuo­kio: Enni

Tulevaisuuden kylpylämoguli kertoo I'm the best -asenteesta ja siitä, miten suhtautuu negatiivisiin asioihin.

Onko sulla bucket listiä tai jotain tärkeitä unelmia?

Ainakin aion omistaa kylpylän jonain päivänä. Haluaisin myös asua x määrän vuosia ulkomailla. Monet pienemmät unelmani liittyvät uraan ja työhön, mutta haluaisin myös laulaa kuorossa (en kyllä mitään karmaisevia a capella-stemmoja), enkä voi lähteä tältä planeetalta ennen kuin pääsen esiintymään jonkin musikaalin ensembleen.

Miten tavoittelet niitä, jos on?

Teen (hidasta) taustatutkimusta kylpylöistä, kuuntelen vähän liiankin paljon musikaalien soundtrackeja. Yritän myös haalia ja järkätä freelance-duunihommiani mahdollisimman epä-paikkasidonnaiseksi, että voisin tehdä niitä jossain Japanin pikkukylässä tai ööö jossain Keski-Euroopan huvilassa.

Tän julkaisun teema on positiivisuus, vapaus ja rohkeus elämässä. Asteikolla yhdestä kymmeneen, kuinka positiivinen sun elämänasenne on?

Ehkä 9-? Oon yleispositiivinen, mutta välillä suhtaudun joihinkin asioihin tosi nihkeesti ja vähän liiankin realistisesti. Mun sisko näkee ihan kaikissa negatiivisissa asioissa jotain hyvää (joskus meinaan tulla siitä hulluksi), kun taas minä suhtaudun samoihin asioihin reaktiolla “voi vittu”.

Entä mitä vapaus arjessa tarkoittaa sulle?

Yrittäjyydessä kaikista parasta on vapaus päättää omien arkipäivieni kulusta. Haluan olla itseni pomo.

Mä ihailen sun rohkeutta monissa asioissa. Jotenkin oot sellainen, joka osaa olla sinut itsensä kanssa luontaisesti kaikissa tilanteissa. Sä et esim. hirveesti arvo sitä, mitä muut ajattelee susta, etkä ikinä tuhlaa aikaa itsesi väheksymiseen tai mollaamiseen. Se on tosi voimaannuttavaa ja hauskaa! Onko se sulle luontaista, vai ootko jotenkin harjoitellut sitä?

Kai se on jotenkin sisäänrakennettua, koska olen aina ollut sellainen. Kuulin vähän aikaa sitten serkuiltani, että se on kuulemma todella vahva Koistisuuden ominaisuus, että ehkä semmonen terveellinen I’m the best -asenne on mulla geeneissä.

Sä oot tosi hyvä tanssimaan ja sulla on fierce tanssi performanssi spirit. Miten sä rohkaisisit sellaista tyyppiä, joka ehkä ei oo luontaisesti rohkea tanssija?

Mitä enemmän himmailee tanssimisessa sitä nolommalta näyttää. Anna mennä vaan!

Onks sulla signature dance move?

Ei ole mitään omaa, mutta oon ominut Taika Mannilan “The Wall” -tanssiliikkeen, jossa pitää tanssia niin, että olisit muka kiinni seinässä todella leveässä haara-asennossa.

Koska sä oot viimeks uskaltanu tehdä jotain, mikä jännitti?

Ekojen radio-ohjelmien ja etenkin aamuradion tekeminen jännitti niin paljon, että yöunet menivät. Mutta se oli sellaista positiivista jännitystä.

Ootsä joskus ottanut jonkun ison riskin, joka kannatti?

Kai se oli yrittäjäksi ryhtyminen. Aluksi se ei kannattanut kyllä yhtään, vaan vasta useamman vuoden jälkeen se alkoi tuottamaan kunnolla tulosta eli rahaa.

Mikä on sun lempipiirre sussa itessäs?

Itsevarmuus. Luovuus.

Mikä sä luulet, että on sun ystävien mielestä sun paras ominaisuus?

Ainakin olen kuullut entisiltä ja nykyisiltäkin työkavereilta, että tuon yhteisöön tosi hyvää ja kivaa energiaa. Se oli ihana kuulla.

More to read

Tuplakääk: osa 5

Musla

Tuplakääk on ajankohtaisohjelma ja podcast, jossa pohdiskellaan elämän tärkeimpiä aiheita, kuten Beyoncén salaraskautta ja Beckhamien salaista aviokriisiä.

Arelan kesäpitsit

Mia Frilander

Etsitkö kesäkaftaania? Voit lopettaa etsinnän, ihanin löytyy Arelalta!

Paljon onnea 50-vuotias Ultima Thule

Kirsikka Simberg

Iittalan kaunein lasisarja täyttää vuosia. Mietin, missä itse haluaisin olla viisikymppisenä.

Atelier Laleh

Mia Frilander

Uusi lempimerkkini ja uusi tapa ostaa vaatteita.