Kiusaa­ko kuiva sisäil­ma?

Pakkasten kiristyessä, myös kasvojen ihoa saattaa kiristää. Sisäilman kostutin pelastaa.

Koko talven paras investointi: Dysonin ilmankostutin. Se on lisännyt ihoni, limakalvojeni ja kaikkien meidän huonekasvien hyvinvointia.

Olen tehokosteuttanut poskiani koko talven öljyillä ja seerumeilla ja silti herännyt joka aamu kasvot kireinä ja kurkku kuivana. Siis hiekkapaperin kuivina. Myös limakalvot kärsivät kuivassa talvi-ilmassa ja olenkin hoitanut nenäni limakalvoja Bebanthenilla koko talven. Se on erittäin epämukavaa.

Hankimme ilmakostuttajan siinä toivossa, että se auttaisi ja se on todellakin tehnyt niin. Suosittelen kaikille, jota kuiva sisäilma vaivaa, tää on ollut mahtava asia.

Päädyin Dysonin ilmankosteuttajaan, koska se on hygieninen ja kuulemma “maailman paras” (myyjä sanoi, haha). Se on myös lähes äänetön ja pystyy lisäämään kosteutta koko asuntoon, eikä vain yhteen huoneeseen tai pienelle alueelle.

Laitteen Utraviolet Cleanse teknologia (voi herranjumala mikä termi) altistaa veden ultraviolettivalolle ja tuhoaa 99,9% bakteereista ennen kosteuden levittämistä huoneeseen. Sellaiset vanhemmat mallit, joissa vesi seisoo kostuttajassa ja haihtuu lämmön mukana ilmaan on juuri se ongelma, että bakteerit viihtyvät lämpimässä ja kosteassa.

Myös myyjän itsevarmasti suosittelema “maailman paras” kiinnostaa.

Laite mittaa huoneilmaa ja vapauttaa juuri sopivan määrän kosteutta, joten liika kosteutta ei tarvitse pelätä: ikkunoihin ei kerry vettä, lattia ei kastu, eikä tapetit ala pikkuhiljaa irrota seiniltä. Olemme testanneet laitetta avaamalla välillä ikkunan ja  mittari reagoi siihen aina välittömästi. Ihan kun kotona asuisi joku keinoälyrobotti.

Dysonin kostutinta voi kesällä käyttää myös tuulettimena, jos asunnossa on liian kuuma. (Lol, koko asia naurattaa, talvella tuntuu ihan älyttömältä ajatella, että meidänkin asunnossa on kesäisin tosi lämmin, vaikka kaikki ikkunat olisivat auki.)

Huomasin muuten, että Dysonilla on tällä hetkellä Stocmannilla oma piste, jossa hurisevia kostuttimia voi käydä katsomassa. Ilmankostutin ei ole ihan ilmainen, mutta minusta tuntuu, että säästän rahan nopeasti, kun ei tarvitse snortata tuubillista Bebathenia joka päivä enää.

Ilmankostutin: Dyson. Pöytä: second hand -löytö anopin ullakolta. Lasipöllö: Iittala. Maljakko: second hand Arabia-löytö. Puufigurit: Vitra.

More to read

Musla Marimekko kankaat kassi

It-Bag

Kirsikka Simberg

Hyvä syy opetella tekemään kangasneliöstä kantokassi: Kauppojen muovikassit ovat kamalan rumia, eivätkä kovin ympäristöystävällisiä.

Unfasten Yourself -juttutuokio: Kirsikka

Kirsikka Simberg

Kirsikka kertoo villistä kolmekymppisyydestä.

Maustekurkkulover

Enni Koistinen

Syksy alkoi, enter Marttamode.

Matkavinkkejä: Tallinna

Katri Mutikainen

Tallinnassa asumiseni aikana kootut vinkit ravintoloihin, kauppoihin ja taidenäyttelyihin.