Uusi keittiö ja sen hieno kylmä sydän

Kaupallinen yhteistyö Festivo

Keittiöremontti on valmis ja siellä on uusi upea kylmiö.

Meidän keittiöremontti on valmis ja tää uusi keittiö on niin kiva ja toimiva, oon sitä tosi onnellinen. Keittiön pitkä taso on käytössä ihana: vanha keittiö oli niin yhteen sumputettu, että ruuan laitto ja keittiössä yhdessä oleminen oli ahdasta ja vaivalloista. Nyt meillä on paljon työtilaa ja silloinkin kun tasolla on tavaraa, se näyttää ilmavalta.

Kivitaso on Tulikiven Thala Grey -niminen suolakivi ja keittiön runko on tammea. Kaapit teki Avance. Koko suunnitelmasta on vastannut Hanni Koroma.

Yksi keittiön ihanin asia on uusi Festivon kylmiö. Festivon kylmälaitteet valmistetaan Hollolassa käsityönä, kelatkaa miten siistiä. Jotenkin jääkaapit (ja kylmiöt, kerron kohta mikä niiden ero on) ovat niin teollisia, etten ole hirveästi koskaan pysähtynyt miettimään niiden valmistusta. Ylipäätään jääkaapeilla on ehkä aika rajallinen paikka mun ajatuksissa, vaikka oikeastaan tää on tosi kiinnostava aihe.

Jääkaapit, joita olen ajatellut: Yolanda Hadidin kuuluisa lasinen jääkaappi Real Housewives of Beverly Hillsissä, Kim Kardashianin jääkaappi, jonka sisältö kiinnostaa mua aina ja ikuisesti ja meidän kesämökin vanha pakastearkku, josta jouduttiin luopumaan, kun se ei mahtunut enää mihinkään. Se meidän pakastearkku oli oikeastaan todella epäkäytännöllinen monella tapaa: iso, kömpelö ja sijoitettu seksikkäästi olohuoneeseen, koska se ei mahtunut mihinkään muualle.

Meidän Festivon kylmiö (75 cm) on osa 120 CFM kylmiöpakastinyhdistelmää.
Keittiöntaso on Tulikiveltä tilattu harmaa kivitaso.
Hevilaatikoissa ruoka säilyy kuulemma erityisen hyvin ilman muovipäälisiä.

Hanni ehdotti meille Festivon kylmiöpakastinta keittiön suunnittelun yhteydessä ja puhui muutenkin Festivon tuotteista ja niiden toiminnallisuudesta tosi kauniisti. Nyt pari viikkoa sitten, kun kylmiö kannettiin paikalleen olin ihan täpinöissäni. Meidän keittiö oli muutenkin jo aika valmis ja vaikka tässä kohtaa tiesin Festivosta jo paljon muutakin kuin sen, että se oli Hannista hyvä idea, olin erityisen fiiliksissä siitä, miltä se näytti paikallaan. Se on vanhaa jääkaappia selvästi korkeampi, kauniin neliskanttinen ja myös sisältä ihanan tilava.

Meidän kylmiö (75 cm) on osa 120 CFM kylmiöpakastinyhdistelmää. Erityistä siinä on mm. se, että pakastimessa on NOLLA-laatikko, missä tuoreet kalat ja liha säilyvät parhaiten ja pidempään. Laatikon lämpötila on +/- 0 asetta ja pakastimeen voidaan valita lisävarusteena NOLLA2, jolloin vetolaatikoita on kokonaisuudessaan kaksi, jos kotona säilytetään enemmän tuoreita liha- ja kalatuotteita.

Korkean ilmankosteuden takia vihannekset säilyvät Festivon vihanneslaatikossa tavallista jääkaappia pidempään tuoreina.
Festivon kylmiöt valmistetaan käsityönä Hollolassa.

Parasta Festivossa

Se on todella tilava, mutta suunniteltu niin, etteivät hyllyt ole pimeitä ja vaikealla tavalla syviä. Tiedättekö, kun jääkaappien takarivin tuotteet helposti katoavat sinne taakse ja muumioituvat, kun niitä ei näe, eikä niihin yletä? Festivo on osattu toteuttaa niin, että sen hyllyille mahtuu jopa kokonainen uuninpelti, mutta kuitenkin sillä tavalla, ettei sinne jää sitä muumiosektoria, vaan kaikki on ulottuvilla ja valossa.

Kosteus! Jääkaappi ja kylmiö ovat kaksi eri asiaa: kylmiö toimii lamellihöyrystimen avulla ja tavalliset jääkaapit jääkaapin takaseinässä olevalla levyhöyrystimellä. Lamellihöyrystimen toimintaa on ehkä hieman vyksitoikkoista selittää juurta jaksaen, mutta juuri se erottaa jääkaapin ja kylmiön toisistaan ja sen ansiosta kylmiön sisällä ilman suhteellinen kosteus on jopa 90%. Ruuan säilyvyyden kannalta tämä on hyvä asia. Jääkaapissa ilma on kuivempaa ja kosteus jakautuu epätasaisesti, kun kylmiössä ilman suhteellinen kosteus on korkea ja jakautuu tasaisesti. Sen takia tavallisen jääkaapin pohjalle voi kertyä kosteutta ja joskus joku epäonninen salaatti saattaa jäätyä jääkaapin seinään kiinni. Kylmiössä näin ei käy ja lisäksi kostea ilma auttaa ruokaa säilymään pidempään.Kun ajattelen kosteutta jääkaapissa, ajattelen sitä lilluvaa vettä jääkaapin pohjalla. Mutta kosteus kylmiössä tuntuu siltä, kun jääkaapin avatessa kasvoille tulisi henkäys sitä Avenen Thermal lähdevesi sprayta.

Varaosat. Koska Festivon tehdas on Hollolassa, saa tuotteisiin IKUISESTI varaosia ja huoltoa. Okei, en tiedä saako ikuisesti, mutta varaosia löytyy jopa yli 20 vuotta vanhoihin laitteisiin. Vierailin tehtaalla viime talvena ja oli tosi kiinnostavaa nähdä, miten kylmiöitä rakennetaan. Kylmälaitekokonaisuuteen voisi saada myös viinikaapin. Olen aina ajatellut, että viinikaapin omistajan tulisi olla todellinen viinikonossööri, mutta ehkä voisi viinikaappi voisi olla ihan käytännöllinen, myös satunnaiselle viininjuonnin harrastelijalle. Terveisin: säilytän meidän viinejä eteisen vaatekaapin hattuhyllyllä ja pelkään, että joku päivä se hylly rämähtää alas sieltä.

Ruuan säilyvyys. Festivon korkea ilmakosteus ja optimoidut säilytyslämpötilat takaavat ruuan erinomaisen säilyvyyden. Esimerkiksi mansikat ja mustikat, jotka tavallisessa jääkaapissa pilaantuvat melko nopeasti, pysyvät kylmiössä freeseinä huomattavasti pidempään. Oikeanlainen ruuan säilytys vähentää myös ruokahävikkiä.

Valittiin valkoinen kylmiö ja uuni, koska jotenkin ne sopi tänne ja raikastivat tammista kokonaisuutta. Pöytä on vanha Artek.

Lue lisää Festivosta täällä.

Kaunis ja toiminnallinen Festivo on ollut käytössä tosi ihana ja on ollut antoisaa oppia ruuan oikeaoppisesta säilyttämisestä! Uusi kylmiö ja muutenkin toimiva keittiö, kannustavat ja innostaa ruuanlaittoon entisestään.

Jokaisen Festivo-kotitalouslaitteen kotimaisuusaste on huikeat 80%. Festivolla on myös Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippumerkki.

More to read

Q&A: taidemaalari Laura Annala

Kirsikka Simberg

Entinen kampaaja, nykyinen taidemaalari kertoo työstään.

Joulun TOP3

Kirsikka Simberg

Joulun parhaat juomat, lahjaunelmat, kattausvinkit ja elokuvat.

No logo

Mia Frilander

Mikä merkki pääsee lähelle sydäntäsi?

Remonttibudjetit ja lastenhuoneen sisustus

Kirsikka Simberg

Kokoelma aiheita, jotka liittyvät remontointiin ja kodin sisustukseen. Suurin osa aiheista tuli suoraan teiltä, instagramin kysymyslaatikosta.