Uutta kera­miik­kaa

Keramiikka-aarteita Lokalista ja Vihreän Holvin sunnuntaimarkkinoilta.

Meillä alkaa kotona pian pieni remontti. Katosta rapisee maalit, ne on pitänyt laittaa kuntoon siitä asti, kun muutimme tänne. Myös lattia ja seinät kaipaavat uutta maalikerrosta.

Lisäksi tarvitsemme uuden ruokapöydän, valaisimia ja maton. Hankinnat ovat arvokkaita ja joudumme etenemään hitaasti, mutta olen oppinut nauttimaan prosessista, vaikka välillä vieläkin tunnen itseni malttamattomaksi.

Juuri nyt eritysiloa elämään tuo Nathalie Lautenbacherin ja Jatta Lavin keraamiikka.

Olen lainannut astioita Lokalista monta kertaa erilaisiin kuvauksiin ja nyt niitä pitkään ihasteltuani ostin meille kotiin Nathalien kupit ja pienet lautaset. Jatta Lavin rasiat ovat ajautuneet meille mutkien kautta, mutta vasta nyt Nathalien astioiden kanssa olen ottanut ne aktiiviseen käyttöön. (Toisessa on hienoksi jauhettua vaaleanpunaista Himalayan suolaa ja toisessa karkeaa sormusolaa.)

Astoiden herkkyys tuo niiden käyttöön harkitsevaisuutta, ne on niin pienetkin, pikku aarteet. Kotiin kannattaakin hankkia esineitä, joita pitää kohdella vähän varoen, eritysrakastavasti. It makes you feel good.

Suolaa voi ripotella sormin, mutta ruokaa laittaessa saatan käyttää myös tätä Lokalista ostettua minilusikkaa.
Lemppari snack: jääkaappiin valmiiksi pilkotut juurekset, varsinkin lanttu ja nauris. Dippaan niitä suolattuun oliiviöljyyn.

Keramiikkaa & Sunday Market

Upeita keramiikkaruukkuja myy tänään Vihreän Holvin Sunday Market -tapahtumassa myös Tero Kuitunen.

Markkinoilla on mukana myös Mari Kosunen, jonka pienet keraamiset eläimet ovat todella sympaattisia. (Ehkä hyvä joululahjaidea?)

Vihreän Holvin tapahtuma tänään sunnuntaina klo 12-16.

More to read

Musla Henry Moore veistospuisto

Henry Moore veistospuisto

Kirsikka Simberg

Patsastelua Englannin maaseudulla.

Syksyinen pullapuuro

Katri Mutikainen

Koska en voi syödä pullaa joka päivä, kehittelin puuron, joka tyydyttää pahimmat pullahimoni, sillä se maistuu ihan omena-kanelipullalta.

Musla paistetut muikut resepti

Paistetut muikut

Kirsikka Simberg

Eettinen, rapeaksi voissa paistettu muikku on yhtä aikaa hienostunut ravintola klassikko ja Suomen toreilla myytävä kotimainen street food -herkku.

Red Snapper

Kirsikka Simberg

Red Snapper on Bloody Maryn sukulainen, mutta vodkan sijasta mausteinen tomaattimehu terästetään ginillä.