Vaih­doin synteet­ti­sen kosme­tii­kan luonnonkosmetiikkaan

Vaihdos oli yllättävän vaivaton. Raportti uusista lemppareista!

Tänä kesänä vaihdoin kosmetiikkarutiinini kokonaan luonnonkosmetiikkaan – sellaisetkin tuotteet, kuten meikkivoiteen ja hiustenhoitoaineen, joiden vaihtamista synteettisestä luonnonmukaiseen olen vältellyt ajatellen, että hyvien luonnonkosmetiikkaversioiden löytäminen olisi hankalaa.

(Disclaimer! Meidän kylppäristä löytyy vielä Aesopin suihkugeeli – se pippurin tuoksuinen, koska rakastan sitä – ja mun meikkipussista pari metallinhohteista luomiväriä, joita en kyllä juuri koskaan käytä.)

Löysin tosi nopeasti korvaajat kaikille vanhoille synteettisille jutuille ja lisäksi paljon uusia suosikkeja.

Tässä raporttini ja uudet lempparit.

Meikkivoide ja kuultotuote, joka sisältää ruusukvartsia

Olin ennen vannoutunut MAC Face and Body -meikkivoiteen käyttäjä. Sen koostumus on tosi ohut, mutta vähän kerrostamalla jäljestä saa peittävän.

Vaihdoin nyt MAC:in Madaran CC voiteeseen, ja otin uudelleen käyttöön vanhan Kjaer Weisin meikkivoiteeni. Kjaer Weisin meikkivoide on aikaisemmin jäänyt mulla vähäiselle käytölle sen paksuhkon koostumuksen takia. Sormin levitettynä meikkivoide on hankala levittää, mutta nyt olen käyttänyt levitykseen Beauty Blenderiä ja it works! Beauty Blender on se munan muotoinen vaahtopallo, joilla voi levitellä contouring-naamaa! Suosittelen sitä!

Yllättäjä: Kora Organicsin ruusukvartsia (!) sisältävä kuultovoide kuulostaa niin hömpältä, mutta I love it! Sopii erityisesti kaltaiselleni huonolle meikkaajalle, koska levittyy helposti, eikä jätä sellaista voimakasta Kardashian-hehkua poskille. Koska pidin siitä niin paljon, kokeilin myös Koran puhdistusmaitoa ja kosteusvoidetta. Tykkäsin tosi paljon myös niistä, en osaa oikein tarkkaan analysoida miksi, mutta ostaisin uudestaan!

Love: Bybin tuotteet! Tää kasvoöljy ja Babe Balm on täydelliset. Varsinkin Babe balmin tuoksu ja super rikas ja pehmentävä koostumus saa multa 100 pistettä.
Whamisan Rich Toner on Whamisan tuotteista mielestäni paras. Sellainen "jos ostat yhden" -tuote.

Hiustenhoitotuotteet

Mulla on kuiva ja karhea tukka, joka vaatii paljon kosteutusta ja hoitoaineen, joka oikeasti siloittaa hiusta. Olen kokeillut Rahuan shamppoita ja hoitoaineita ennenkin ja niissä on aina viehättänyt ulkonäkö ja kaunis brändäys, mutta koin ennen, ettei hoitoaine ollut mulle jotenkin täydellinen.

Joko hiukseni ovat muuttuneet, tai Rahuan koostumusta on muutettu, sillä nyt shamppoo-hoitoaine-yhdistelmä jättää mun hiukset ihan super pehmeiksi. Sellaisiksi uin just järvessä -pehmeiksi. Jopa synteettisiä shamppoita ja hoitoaineita käyttävä kampaajani kommentoi viimeksi, että mun hiukset on tosi pehmeät ja kysyi, mitä tuotteita käytän.

Oon tykännyt myös Frantsilan hoitoaineesta, mutta Rahua jää varmaan kuitenkin vakkarikäyttöön, koska tuoksuu ja näyttää niin ihanalta.

Yllättäjä: Rahuan hiuskiinne. En edes tiennyt, että hiuskiinne voi olla luonnonkosmetiikkaa. Käytän sitä tiukan keskijakaus-ponnarin tekemiseen.

 

Evolve

Evolvella on monta tuotetta, joista tykkään tosi paljon, mutta suosikkini on ehkä merkin hyaluronihappo seerumi. Se on geelimäinen koostumukseltaan ja imeytyy hyvin. Olen jo monta vuotta hypettänyt Q10 hyaluronihappoa ja ajatellut, etten ikinä vaihtaisi sitä toiseen, mutta nyt tää Evolven vastaava tuntuu ihan yhtä hyvältä.

Rakastan myös tätä AHA-happoja sisältävää, kuorivaa naamiota. Käytän välillä tätä ja välillä Gwyneth Paltrowin, eli Juice Beautyn Green Apple -kuorivaa naamiota. Pidän tosi paljon molemmista, mutta jälkimmäinen kirvelee enemmän ja jättää ihon huomattavan punaiseksi käytön jälkeen, eikä sovi esimerkiksi aamulla ennen töihin lähtöä käytettävänä tuotteena.

Uusia tapoja: Opettelin kesällä käyttämään taas vartalovoiteita, koska Katja Kokko oli meillä kylässä ja hän läträä kokoajan rasvoilla, minkä seurauksena hänen ihonsa näyttää ihanan mehukkaalta! Se inspiroi myös mua olemaan parempi tässä asiassa. Nyt käytän Evolven vartalovoiteita ja rakastan niitä: ihanat tuoksut ja en jättävät ihon pehmeäksi ja kimmoisan tuntuiseksi. (Tulee oikeesti kiva olo, kun pitää itsestään parempaa huolta ja tekee kivoja asioita itselle!)

Yllättäjä: Evolven asteittan ruskettava kosteusvoide. En nauti auringon otosta, vaan olen varjossa istuvaa tyyppiä. Olen ihan mielelläni ei-ruskettunut, mutta tällä tuotteella olen saanut pientä hehkua olkapäille koko kesän. Rasva antaa kevyen lämpimän sävyn kerran tai pari viikossa käytettynä.

More to read

Roadtrip Islannissa

Enni Koistinen

Vietin juuri kymmenen päivän roadtripin Islannissa. Ajoimme koko saaren ympäri pakulla. Matka oli henkeäsalpaava ja täysin överi.

Kiusaako kuiva sisäilma?

Kirsikka Simberg

Pakkasten kiristyessä, myös kasvojen ihoa saattaa kiristää. Sisäilman kostutin pelastaa.

Paras tahranpoistaja

Enni Koistinen

Kerron teille nyt hyödyllisen marttavinkin liittyen tekstiileihin ja tahranpoistoon.

Sekalaisia ajatuksia äitiydestä

Kirsikka Simberg

Äitiys mietityttää, taas.