Vappuna tarjoi­lin jämiä jääkaapista

Kaupallinen yhteistyö: Iittala

Vappu oli keskeneräinen ja sponttaani, mutta jätti tilaa kaikelle hyvälle.

Olipas ihana vappu! Oltiin kotona ja saatiin  yllätysvieraiksi meidän ystävät joita emme olleet nähneet pitkään aikaan. Nyt kun yhtäkkiä välillä näkee taas ystäviä, huomaa, miten eristyksissä olemme olleet kokonaisen vuoden. Oli aivan ihanaa, kun tuli vieraita kylään! Meillä on saman ikäisiä lapsia, joiden leikkimistä, keksien syömistä ja siman maistelua oli tosi hauskaa seurata.

Tarjoilut ja kattaus syntyivät kaapista jo valmiiksi löytyvistä asioista: muutama pala juustoa, marjoja, vieraat toivat kaurakeksejä, pala Way:stä ostettua levain-leipää, siskon tekemää mansikka simaa ja oliiveja.

Muistin myös, miksi kesä on kivaa aikaa: aina voi kipaista ulos hakemaan kukkia, heiniä tai jonkun random-oksan maljakkoon koristamaan pöytää.

Ohjelmanumero yksivuotiaalle: kukkien kastelu.
Ohjelmanumero kohta kaksivuotiaalle: Jyri-possulla ratsastaminen.

Tajusin vappuna, että tällaista elämää haluan elää: nähdä ystäviä, antaa lasten sekoilla, tehdä  ja syödä paljon ruokaa! Toivottavasti tulisi sellainen kesä, että se olisi mahdollista. Olen toiveikas sen suhteen.

Tilasin keväällä muutamia viinejä Alkoon Let me wine:n valikoimasta. Sama firma tuo maahan myös Way:n viinit!
Iittalan Essence-sarjaan kuuluu viinilasien lisäksi olutlasit, joista tarjoilin tänä vuonna siskon tekemää mansikkasimaa.

Ilahduttanut myös viime aikoina:

Tilasimme laatikon viiniä lock down -kevään alussa. Valitsimme Let me wine -maahantuontiyrityksen valikoimasta naturalviinejä, jotka saapuivat parissa päivässä lähialkoomme noudettavaksi. Ollaan larpattu ravintolaa joka viikko meidän omassa keittiössä ja katsottu Seliytyjiä ja Diiliä.  Let me:n valikoima on ollut ihana! Valikoimaa voi selata täällä.

Tämä Willie Nelson radio-soittis Spotifyssä!

Ajatus siitä, että kohta voi mennä museoon, jos varaa liput! I-ha-naa. Erityisesti haluaisin mennä vauvan kanssa Ateneumiin ja Emmaan.

Alfredo Häberlinin suunnittelemat Essence-sarjan uudet osat. Soikeat lautaset ja kannelliset purkit olivat varsinkin vappuna kattauksen kulmakivet. Lapsille laitettiin purkkeihin pensasmustikoita ja soikealta lautaselta mikä vaan vaikuttaa jotenkin juhlavammalta. Nää on ihanat. Essencen isot jalattomat juomalasit ovat omat suosikkilasini meillä kotona, koska lasin reuna on ohut ja lasi on niin tilava.

Valitsin tähän juttuun mun suosikit Essencen uusista osista. Ne sopivat kaikki meidän muihin arkiastioihin tosi hyvin. Sarjaan kuuluu lisäksi lasiset lautaset ja tarjoiluastioita!

Essencen kannelliset purkit ovat uunin, pakastimen, astianpesukoneen ja mikroaaltouunin kestäviä. Tekisi mieli tehdä näihin joku souffle!
Uupunut nakkien keittäjä lepäilee keittiössä.
Essencen uudet lautaset ovat uuninkestäviä. Olen käyttänyt tätä korkeareunaista uunilautasena ja valmistanut siinä esim. uunivihanneksia.
Essencen olutlasi ja masikkasimaa.

More to read

Sohva Ennin pikkukämpässä: before & after

Enni Koistinen

Kannattiko tuoda sohvaa pieneen kaksioon? Elän reunalla ja valitsin valkoisen sohvan (se onkin tosi turvallista).

Kaikki se, mitä en ostanut

Mia Frilander

Instagramissa myydään elämäntyyliä, johon vain harvoilla on varaa.

Merensininen

Kirsikka Simberg

Iittalan uusi vuosiväri ja neljä ideaa ympäristön ystävälle.

Musla & House of Organic & Eteritique

Spa-retkellä: osa 2

Kirsikka Simberg

Spa-retki Helsingin saaristossa jatkuu. Nyt glowing skin ja fabulous hair!