Verso Design

Kaupallinen yhteistyö: Verso Design

Kotimaisia piensäilytysratkaisuja pyykeille, sormisuolalle, ajelehtiville sanomalehdille ja aamutakeille.

Valkoinen kauluspaita mielletään usein klassisen vaatekaapin peruspilariksi ja samalla tavalla myös kodin käyttöesineissä voi olla jotain sellaista, mikä kestää aikaa ja palvelee vuodesta toiseen, tehden käyttökokemuksesta jotenkin mutkattoman ja joskus jopa vähän spesiaalin.

Verso Design on kotimainen perheyritys, joka valmistaa skandinaavisia sisustustuotteita on tunnettu mm. pärekoreistaan. Tuotteet valmistetaan Suomessa, Ruotsissa ja Balttiassa ja yritys käyttää tuotteissaan luonnonmateriaaleja, kuten villaa, pellavaa ja puuta. Verso Designin matot on käsitelty likaa hylkiviksi ja nukkaantumattomiksi.

Verson pyykkikorit, rasiat ja laatikot voivat tuoda kotiin toivottua järjestystä ja ratkaista monia pientavaroiden säilytystarpeita.

Tässä jutussa esittelen omat suosikkini Verson valikoimasta.

Pala-säilytyslaatikot

Pienet eri kokoiset Pala-säilytyslaatikot sopivat korujen, mausteiden tai vaikka kukkien siemenien säilytykseen. Laatikot ovat kauniita ja kestäviä. Omani hankin seuraavia tarpeita varten:

SUOLAT
Meillä on keittiössä yleensä kolmea erilaista suolaa: karkeaa merisuolaa keitinvesiin, Maldonin sormisuolaa ja jotain ei-puhdsistettua suolaa, kuten harmaata merisuolaa tai pinkkiä Himalayan suolaa. Karkea merisuola myydään muovipussissa, joka ei pysy pystyssä, eikä siinä ole sulkumekanismia ja Maldonin pahvirasia vuotaa aina pohjasta niin, että suolaa karisee hyllyille, joten suolat kannattaa laittaa käyttöä varten omiin säilytysastioihinsa.

Kannelliset Pala-rasiat sopivat tehtävään täydellisesti.

SIEMENET
Kerään joka syksy / loppukesä puutarhasta siemeniä seuraavaa kevättä varten. Niitä on kiva säilöä puisiin rasioihin. Kasvin nimen kirjoitan lyijykynällä paperilapulle, jonka suljen laatikkoon siemenien kanssa.

Pala-laatikoissa voi säilyttää mausteita tai vaikka eri papujen siemeniä. (Salkopavut ovat menestyneet erinomaisesti tänä vuonna, aion laittaa ensi vuonnakin.)

Koppa leipälaatikko

Tämä.On.Niin.Tyydyttävä.Asia.

Meillä ei kotona aina ole leipää, mutta mökillä on, koska voileivät ja mökkiviikonloput kuuluvat yhteen. On aivan ihanaa, että leipäpussit ei loju esillä, vaan ne voi piilottaa laatikkoon. Ennen säilytin leipäpusseja hedelmäkorissa ja peittelin ne liinalla, mutta tämän laatikon minimalistisuus ja kannellisuus tuottavat niin suurta mielihyvää.

Lisäksi ruisleivästä ainakin irtoaa usein vähän jauhoja pöydille ja nyt ne karisee tonne laatikkoon eikä pöydälle ja siitäkin sisäinen siivousfriikkini saa suurta nautintoa. Koppa leipälaatikko on valmistettu koivusta.

Kotimaisia: pöytä on Hakolan Woody, matto Finarten villamatto Norm ja leipälaatikko Verso Design.
Pala-laatikko kokoelma. Puinen lusikka on Lokalista.
Leipälaatikossa yleensä myös rumempia leipäpusseja.

Tikas-vaatenaulakko ja Lastu-korit

Bongasin Tikas-vaaterekin Artekin myymälästä, missä se oli stailattu ihanasti sauna-rekiksi. Siinä roikkui pellavapyyhkeitä ja joku käsin punottu harja ja saunavihta. Ihana idea.

Meillä naulakko toimii makuuhuoneessa vaatteiden ripustusnaulakkona. Tikas-vaatenaulakkoon kuuluu metalliset koukut ripustusta varten. Meillä vaatteet laitetaan henkarille, sillä tavalla rekkiin mahtuu oikeastaan kaikki ne vaatteet, joita mökillä tarvitsee.

Rottinkiset henkarit on ostettu Korkeavuorenkadun Fasaanista, mutta samanlaisia myy myös Parolan Rottinki.

Tikas-naulakko on koivua ja sen mukana tulee metalliset koukut ripustamista varten.

Lastu-pyykkikori voisi olla myös vaikka lasten lelujen säilytyslaatikko. Siinä on koivusta tehty kansi, joka on nahkaremmeillä kiinni pärekorissa. Lastu-koreja löytyy monessa eri koossa erilaisiin käyttötarkoituksiin. Valikoiman voi katsoa täältä.

Kivaa Verson tuotteissa on se, että ne aidosti palvelevat jotain käyttötarkoitusta kotona. Pyykkikori on arkinen esine ja melkein päivittäin käytössä.

Lastu-sarjan isoin kori, XXL-kokoinen kanneton kori toimii meillä sohvan alle työnnettävänä säilytyskorina. Siellä pidetään usein kannettavia tietokoneita, niiden johtoja, lehtiä joiden lukeminen on vielä kesken ja muuta tavaraa, joka tuntuu ajelehtivan sohvan lähellä ilman omaa pysyvää paikkaansa.

Sohvan alle mahtuva kori on täydellinen "katseilta piiloon -säilytysratkaisu", vaikka tämä kori on kyllä tosi kaunis, eikä sitä itseään tarvitsisi piilotella.
XXL-kokoinen Lastu toimii kesällä meillä myös pyykkien kantokorina, kun puhtaita vaatteita videään ulos narulle kuivumaan.

More to read

Tuoksukaupoilla Istanbulissa

Enni Koistinen

Kuinka fiilareissa voi olla uudesta tuoksusta?

Tossut

Mia Frilander

Asiaa eleganteista kotivaatteista.

Musla Old Fashioned -drinkki

Old Fashioned

Kirsikka Simberg

Pikkulauantai! Eli keskiviikko. Eli erinomainen aika unelmoida cocktaileista.

Musla kuinka ostaa taidetta Suvi Saloniemi

Taideostoksilla – How to do it?

Kirsikka Simberg

Taiteen ostaminen ja arvioiminen voi tuntua jotenkin mystiseltä, vaikkei sen todellisuudessa tarvitse sitä olla.