Harras­tuk­se­ni, Vuokko

Harrastuksena Vuokon second hand -kankaat. Toiveena Real Housewives of Marimekko.

Mun harrastus on ostaa Vuokko Nurmesniemen vintage-mekkoja ja vanhoja kankaita kirpputoreilta.

Vuokko on yksi Suomalaisen muotoilun ja muodin ikonisimmista hahmoista, Marimekon original cast member ja hän luonut mm. edelleen mallistoista löytyvän Jokapoika-paidan. Tuplakääk minussa on erittäin utelias, sillä Vuokon Wikipedia-sivulla sanotaan, että Vuokko lähti aikoinaan Marimekolta jouduttuaan erimielisyyksiin Armi Ratian kanssa. Lady Gaga tähdittää tänä vuonna ilmestyvää House of Gucci -elokuvaa  ja tässä nyt julkisesti haluaisin esittää toiveeni House of Marimekko -elokuvasta. Ridley Scottin ohjaama House of Gucci kertoo Patrizia Reggiani Martinellin järjestämästä Maurizio Guccin palkkamurhasta ja vaikka ketään ei tiedettävästi ole Marimekolla murhattu, oon ihan varma, että aineksia dramjaattiseen elokuvaan olisi. (Ehkä vaihtoehtoisesti myös joku Real Housewives of Marimekko?)

Tämän mekon ostin Torista. Se on ohutta villakangasta.

Olen keräillyt Vuokon vintage-kankaita nähtyäni tämän kuvan Apartamento -lehdessä. Kuva on Vuokon Kulosaaren ateljee-kodista, ja noi tyynyt on niin hienot! En ole saanut aikaiseksi tyynyjen teettämistä, mutta kankaat on sitä varten valmiina. En osaa päättää pitäisikö tehdä: tyynynpäälisiä sänkyyn, tyynynpäälisiä istuttavaksi tai sohvalle vai jotain isoja tyynyjä terassille / parvekkeelle.

Myös nuo Vuokon puolison, Antti Nurmesniemen raitatuolit on upeat!

Messu-mekko on uutta tuotantoa, mutta malli on vanha.
Tämän mekon ostin Torista, sen helmaa pitäisi vähän lyhentää.

Olen päässyt tutustumaan Vuokon tuotantoon myös Glasshouse Helsinki -projektin myötä. Olen auttanut kuratoimaan Glasshousen muodin valikoimaa ja Vuokon mekot ovat olleet omia suosikkejani kokoelmassa.

Syksyllä tulee jotain uusia malleja ja materialeja, nykyistä mallistoa voi käydä kurkkaamassa täältä! Sieltä löytyy Messu-mekon lisäksi Loikka-haalari ja muutama muu mekkomalli.

Lisää Muslan Vuokko-juttuja voit lukea täältä. Liittyy myös: tämä Mian kirjoittama juttu Georgia O’Keeffen vaatekaapista.

Messu-mekon kangas on kulutusta kestävää puuvillaa. Vaikka mekko on näyttävä, se sopii erinomaisesti arkikäyttöön.
Kaikki kuvien vaatteet: Vuookko

More to read

Luonnonkosmetiikkaa vierastavalle

Kirsikka Simberg

Nämä tuotteet muistuttavat (hyvällä tavalla) perinteistä kosmetiikka.

Tarinoita ylisuorittajille

Mia Frilander

Tämä pieni humoristinen tekele osoittautui ehkä tämän vuoden tärkeimmäksi kirjakseni. Näihin tarinoihin tulen palaamaan vielä monta kertaa.

Q&A: Stefanie Hagelstam, valmentaja ja urheilija

Katri Mutikainen

"Tärkeintä on saada itsestään kaikki irti ja selvittää kuinka pitkälle voisi päästä."

Madeira

Kirsikka Simberg

Pooli-elämää ihanalla Madeiralla!