Wild­kind Q&A

Eettinen ja kestävän kehityksen periaatteita noudattava lastenvaatemerkki, joka saa inspiraationsa Kurt Cobainin vaatekaapista. What's not to love!

Kun valokuvaaja ja stylisti sisarukset Emilia ja Johanna päättivät perustaa vaatemerkin syntyi lastenvaatemerkki Wildkind. Merkki ammentaa inspiraationsa Kurt Cobainin vaatekaapista ja elokuvista kuten ET ja Beethoven.

Wildkind pyrkii toimimaan mahdollisimman läpinäkyvästi ja eettisesti, mutta on lisäksi niin esteettisesti inspiroiva, että toivoisin vaatteita myös aikuisten koossa. Haastattelin Emiliaa ja Johannaa ja sain musasuosituksia, munavoisuopsituksia ja karhuaiheisen vitsin!

Muslan lukijoille on tarjolla alekoodi, jolla merkin vaatteista saa -20% seuraavan kahden viikon ajan. Koodi KIRSIKKA toimii Wildkind verkkosivuilla.

Q&A Johanna ja Emilia

Miten Wildkind Kids syntyi?
”Halusimme suunnitella lapsille unisex-vaatteita, joita itsekin haluaisimme käyttää. Ensimmäisen malliston inspiraatio oli Kurt Cobainin vaatekaappi, 70- ja 80-luvun Kalifornia, skeittikulttuuri ja vanhat workwear-vaatteet. Oikeastaan nämä ovat pysyneet peruspilareina muillekkin mallistoille.

Emilia miksaa stailauksissaan aina paljon printtejä ja oli heti selvää, että eläinprintit ovat Wildkindin juttu. Suurimman osan printeistämme tekee James Bosley, joka on suunnitellut printtejä muun muassa Diorille, Hermésille ja Louis Vuittonille.

Eläinprinttien kautta lapset voi myös oppia tuntemaan luontoa ja eläimiä, mikä on yksi Wildkindin tärkeimmistä arvoista. Lapsille kehittyy oma maku tosi aikaisin, ja on ollut kivaa huomata, miten Wildkindin vaatteista on tullut monien lapsien omia suosikkeja. Pyrimme ylipäätään siihen, ettei kaupallisuus sanele liikaa sitä mitä tehdään.”

Onko Sea Turtle Camp -paidan takana joku oikea leirikoulu, muisto tms? Se on ihana! Tulee mieleen Wes Andersonin Moonrise Kingdom -elokuva.
”Sea Turtle Camp -mallistossa on fiiliksiä 50-60 luvun lastenvaatteista ja -asuista: meidän arkistossa on paljon sen aikaisia Amerikasta tuotuja lasten vintage-univormuja, seilori- ja partiovaatteita ja muuta americanaa, jotka muistuttaa itse asiassa tosi paljon Moonrise Kingdomin puvustusta. Wes Andersonin leffoissa on aina täydellinen puvustus ja yksi Sea Turtlen research leffoista olikin The Life Aquatic of Steve Zissou, jossa on myös tajuton soundtrack. Jos pitäisi nimetä Wildkindin THE Wes Anderson elokuva, se olisi The Royal Tennenbaums traagisine hahmoineen, love!

Mistä uusin mallisto on saanut inspiraationsa? 
”Tulevan syksyn malliston suunnittelu alkoi vanhasta itä-eurooppalaisesta turistikuvasta, jossa urheiluvaatteisiin pukeutunut pariskunta poseeraa Jeti-lumimiehen kanssa. Se herätti niin paljon hilpeyttä että pohjattiin koko mallisto lumisten vuorten Jetiin. Jeti-kuvituksen teki meille taiteilija Joonas Jokiranta. Syksyn mallistossa on Jetien lisäksi uhanalaisiin lajeihin kuuluva lumileopardi ja siitä on tulossa Wildkindin ensimmäinen hyväntekeväisyyskampanja WWF:n kanssa elokuussa.”

Toimitte Helsingin ja Lontoon välillä. Kertokaa joku inspiroiva tai teille tärkeä paikka Helsingissä ja Lontoossa?
Johanna: ”Parasta on aamukävelyt koirien kanssa Victoria Parkissa. Sen vehreydessä ja joskus todella kovaäänisen lintukonsertin säestämänä kävelyillä tulee parhaat ideat. Itä-Lontoon katupukeutuminen ylipäätään on ehkä laatuaan parasta maailmassa, epäsovinnaista ja rikasta. Pelkästään lähikaupareissulla näkee aina mielenkiintoisia hahmoja ja tyylejä.”
Emilia: ”Taivallahden tenniskeskus. Maanantaisin aloitan viikon aamutenniksellä ja sen jälkeen on parasta palaveerata hallin kahvilassa ja syödä kaupungin parasta karjalanpiirakkaa munavoilla.”

Olette stylisti ja valokuvaaja, mikä näkyy teidän ihanissa look bookeissa ja kaikessa kuvamateriaalissa. Niin inpiroivasti puettuja pieniä tyyppejä niissä! Millainen teidän työnjako on?
”Suhataan monissa asioissa päällekkäin, mutta raakajako on, että Johannan vastuulla on Art Direction ja mallistojen suunnittelu ja Emilia hoitaa markkinointistrategian – ja kaiken muun.”

Rakastan teidän lastenvaatteita, oletteko ikinä harkinneet, että tekisitte jotain malleja myös aikuisten koossa?
”Kiitos, se onkin paras kehu! Toistaiseksi keskitytään vaan etupäässä lastenvaatteisiin mutta syksyllä on tulossa aikuisille WWF-kampanjan t-paidat ja pipot, seuraavaan kesään ehkä taas jotain ihan muuta.”

Olette eläinrakkaita ja kunnioitus luontoa ja eläimiä kohtaan on listattu yhdeksi yrityksenne tärkeistä arvoista. Onko teillä lemmikkejä?
”Johannalla on rescue-koirat James ja Victor ja hevoset Masi ja Tero.”

Miten opetatte teidän omille lapsille luonnon ja eläinten kunnioittamisesta arjessa?
”Se tulee tosi luonnostaan, meidän perhe on monessa polvessa äärimmäisen luonto- ja eläinrakas. Isovanhemmilta saatu oppi ja tieto kulkee sukupolvelta toiseen. Vietimme monet kesät lapsena ja nuorena isovanhempien kanssa mökillä ja pääsimme auttamaan vaaria, kun hän kävi vaikka pelastamassa liito-oravien poikasia metsähakkuiden tieltä. Teininä olimme mukana järjestötoiminnassa ja kävimme hoitamassa naapurin koiria ja lähitallin hevosia koulun jälkeen.”

Millaista on tehdä siskon kanssa töitä, tuleeko ikinä yhteentörmäyksiä?
”No, välillä painitaan lattialla, mutta ainakaan ei tarvitse olla vieraskorea. Ollaan tehty töitä yhdessä siitä lähtien, kun opiskeltiin samassa taidekoulussa Englannissa. Siskon kanssa työskennellessä tekemisessä on tietty rehellisyys, ilman egoa. Tietää kuinka pitkälle toista voi puskea. Aika usein se menee yli, mutta sekään ei ole vaarallista. Emilian mies Anssi Nordberg (SSAW, Vyner Articles) on myös tiimissä mukana graafisena suunnittelijana ja Johannalla taas on kokemusta oman merkin pyörittämisestä miehensä, Maison Margiela MM6 -merkin ja Vyner Articlesin taiteellisen johtajan Heikki Salosen kanssa. Olemme perheyritys, jossa kaikki saavat toteuttaa omia visioitaan. Wildkind on oikeastaan kuin iso perhe, saamme niin paljon apua ja inspiraatiota ystäviltä.

Lopuksi: kertokaa joku eläinaiheinen vitsi!
”How do you get a bear out of a tree? Camembert!”

Koodilla KIRSIKKA saat Wildkind Kids -verkosivuilta -20% alennuksen. Koskee myös Archive -mallistoa.

More to read

Musla Omenagalette

Kaksitoista pientä galettea

Kirsikka Simberg

Koska kaksitoista on juuri sopiva annos juhliin, illalliskutsuille tai parille ahmatille. 

Puutarhurin uudet vaatteet

Kirsikka Simberg

City-puutarhuri pukeutuu tänä vuonna Fiskarsin uuteen urbaaniin vaatemallistoon.

Parasta nyt

Kirsikka Simberg

...on ainakin uudet korvikset, eräs welshiläinen laulusolisti, HBO ja syksyn vikat puutarhahommat.

Herkän ihon raivarit

Enni Koistinen

...ja kuinka ne kesytetään.