Aloit­te­le­van mini­ma­lis­tin luottokosmetiikka

Nämä purkit ostaisin heti uudestaan, jos kylppärikaappini tuhoutuisi.

Juuri nyt olen kiinnostunut säästämisestä ja minimalistisesta elämäntavasta. Moni tekee hurjasti töitä sen takia, että voisi ostaa kaikenlaista, jonka uskoo tarvitsevansa. Mutta mitä jos sitä tavaraa ei tarvitsisi? Voisko töitä tehdä vähemmän? Jos ei kuluta kamalasti, ei ehkä ole pakko paiskia hulluna töitä.

Tutkiessani tätä elämäntapaa kuuntelin eilen podcastia, jossa neuvottiin kysymään itseltäsi, mitä pelastaisi kodistasi, jos se syttyisi palamaan. Harjoituksen tarkoitus on saada selville, mikä elämässäsi on tärkeää. Jos esimerkiksi vastaat viuluni, nautit selkeästi viulunsoitosta. Lopputulos: Tätä sinun pitäisi tehdä enemmän elämässäsi ja karsia muita sinulle turhia asioita.

Mitä minä pelastaisin? Ainakin läppärini ja erilaisia vaatteita, joihin olen kiintynyt. En tiedä, mitä tämä tarkoittaa, paitsi että rakastan materiaa, eikä minusta ikinä tule kunnon minimalistia. (No ei, minimalistinen ajattelutapa ei tarkoita sitä, ettei tavaroihin saisi olla kiintynyt. Se tarkoittaa minusta sitä, että kyseenalaistaa jatkuvasti, miksi tuntee tarvetta ostaa uutta.)

Jos minulla olisi vähän enemmän aikaa, pelastaisin ehkä myös jotain kylppärikaapistani. Ainakin kaikki arvokkaat May Lindstrom purkkini, koska olen pihi ja ne ovat ihania!

Tästä inspiroituneena aloin miettiä, mitkä kosmetiikkatuotteet ostaisin uudestaan, jos kylppärikaappini palaisia maan tasalle.

Olen syksystä asti ollut Trendin kauneustuottaja, mikä tarkoittaa sitä, että minulle lähetetään kasseittain kosmetiikkaa testattavaksi. Tämä on aivan ihanaa! Kokeilen melkein joka ilta uutta naamiota ja tunnen tällöin aina todella vahvasti rakastavani työtäni.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että kylppärini tulvii purkkeja ja poikaystäväni on viittä vaille ilmoittamassa minut Hullut hamstraajat -ohjelmaan. Laskin jossain vaiheessa, että kylpyhuoneessamme oli lähes 300 tuotetta. Siis minun tuotteitani. Poikaystävälläni on ehkä 10 purkkia.

Saan myös blogin kautta jonkun verran purkkeja ja jo ennen kuin olin kauneustuottaja sain töistä kosmetiikkaa. En siis itse ole joutunut maksamaan juurikaan mistään käyttämästäni kosmetiikasta pariin vuoteen.

Minimalistinen ajatusleikki: Jos kylppärikaappini tuhoutuisi ja saisin potkut töistä, eli purkkivirta ehtyisi, mitkä tuotteet ostaisin omilla rahoillani? En ikinä tule olemaan se tyyppi, joka käyttää kookosöljyä kaikkeen – kuinka vähällä kaltaiseni kosmetiikkafriikki pärjäisi?

May Lindstromin jumalainen kasvovesi ja Pain luottotuotteet.
Lempivedet: Melvita ja Whamisa.

PAI-RUUSUNMARJAÖLJY 

Olen hehkuttanut tätä miljoona kertaa, mutta hehkutan taas. Maailman paras kasvoöljy ja vielä aika edullinen.

NEAL’S YARD REMEDIES WILD ROSE -KAUNEUSBALMI

Herkän ihoni pelastus talvella. Käytän tätä yövoiteena. Kostetutettu ja rauhoitettu iho taattu.

MAY LINDSTROM BLUE COCOON -KAUNEUSBALMI

Tämän pelastaisin tulipalosta! Kallis luksusvoide, joka uskallan väittää olevan oikeasti hintansa väärti. Siinä on sinistä kamomillaa, joka rauhoittaa tehokkaasti ärtynyttä ihoani. Käytän tätä aina silloin, kun koen, että ihoni on erityisen herkässä jamassa. Se on todella riittoisaa, kuvassa oleva purkki on ollut minulla yli vuoden, eikä vielä olla edes puolessavälissä.

MELVITA RUUSUVESI 

Tämä isokokoinen spray-pullo maksaa noin 20 euroa ja on malliesimerkki siitä, ettei hyvän kosmetiikan tarvitse olla superkallista. Itse tykkään ruusuveden tuoksusta ja ihoa rauhoittavasta vaikutuksesta, mutta kaikki Melvitan kukkaisvedet ovat ihania.

MAY LINDSTROM JASMINE GARDEN -KASVOVESI 

Tätä luksuskasvovettä käytän todella säästeliäästi ainoastaan sellaisissa tilanteissa, joissa koen ansaitsevani vähän jotain ekstraa, kuten huonosti nukutun yön jälkeen tai sunnuntaiahdistuksessa. Siinä on myös hamamelista, jonka sanotaan supistavan ihohuokosia, mutta parasta on kyllä huumaava tuoksu. Koen, että tämä tuote parantaa elämänlaatuani, joten säästäisin siihen aina välillä.

WHAMISA TONER ORIGINAL -KASVOVESI

Vesistä puheen ollen… Olen hulluna tähän Suomessa juuri lanseeratun korealaisen sarjan kasvoveteen. Parin viikon käytön jälkeen iho näyttää kirkkaammalta! Koska uskon kasvovesien voimaan, käytän tätä Melvitan kasvoveden päällä – tämä onkin vähän enemmän essence:mäinen tuote, eli aasialaisessa kauneudenhoidossa suosittu hoitovesi, jota käytetään kasvoveden jälkeen ennen seerumia.

Whamisa on korealainen luonnonkosmetiikkamerkki, joka käyttää tuotteissaan fermentoituja raaka-aineita. Olen tosi innoissani tästä, sillä uskon kaiken fermentoidun olevan hyväksi ihmiselle.

Rakkaat kauneusbalmini: Neal's Yard Remedies ja May Lindstrom.
Ilman öljyjä ihoni olisi kuiva korppu.

ABSOLUTION -PUHDISTAVA SEERUMI

Stressi aiheuttaa minulle helposti epäpuhtauksia leuan alueelle. Silloin tartun tähän seerumiin. Näppylät, be gone!

PAI-RAUHOITTAVA SEERUMI

Poskieni iho on aika herkkä ja se punoittaa ja ärsyyntyy helposti. Minulla on kuulemma kosmetologin mukaan taipumusta couperosaan. Siksi pidän huolen siitä, etten käytä poskilla liian voimakkaita tuotteita ja rauhoittelen niitä tällä mainiolla seerumilla.

ESTELLE & THILD -MEIKIT

Shout out todella hyvälle uudelle luonnonkosmetiikan meikkisarjalle. Ruotsalainen Estelle&Thild -merkki valmistaa nykyään myös meikkejä, joilla teet täydellisen no-makeup-meikin: mikään ei kimaltele liikaa ja meikit sulautuvat ihoon. Omia suosikkejani ovat meikkivoide (peittävä, muttei tönkkö ja kuiva) ja poskipuna (ei glitteriä vaan todella luonnollinen hehku).

VARTALOÖLJYT

Tämä Melvitan L’Or Bio -kuivaöljy on aivan ihana, mutta pointti tässä ei ole juuri tämä luksusöljy vaan se, että öljyt ovat parasta ikinä. Ilman öljyjä en ikinä jaksaisi rasvata vartaloani talvella. Suihkun jälkeen en kuivaa ihoa vaan sivelen märälle iholle öljyä ja vedän froteekylpytakin päälle. Siellä kaikki saa muhia sen aikaa, kun voitelen kasvoni. Kookosöljy tai manteliöljy toimivat loistavasti, mutta itse kaipaan öljyyni myös herkullisen tuoksun. Khadilla on ihania, melko edullisia öljyjä ja oman tuoksucocktailinsa voi tietty tehdä lisäämällä esim. manteliöljyyn eteerisiä öljyjä.

More to read

Pieni Tokio-opas

Mia Frilander

Pieni opas Tokion kauppoihin, baareihin, ravintoloihin ja museoihin.

Spaghetti alla carbonara vegetable!

Kirsikka Simberg

Onko terveyspasta joku olemassa oleva asia? Tää tuntuu siltä, mutta saattaa olla itsepetosta.

Seesteisempää elämää

Kirsikka Simberg

Meditaatio parantaa elämänlaatua, mutta olen keksinyt muitakin keinoja.

Madeira

Kirsikka Simberg

Pooli-elämää ihanalla Madeiralla!