Atelier Laleh

Uusi lempimerkkini ja uusi tapa ostaa vaatteita.

On monta syytä rakastaa Atelier Lalehia. 

Ensinnäkin Atelier Lalehin vaatteet valmistetaan tilaustyönä. Tämä tarkoittaa, että turhia vaatteita ei ommella ja tekstiilijäte pidetään näin minimissä. Tähän suuntaan haluaisin vaateteollisuuden kääntyvän, ja uskonkin, että tällaista nähdään tulevaisuudessa enemmän: tehdään tarpeeseen ja tehdään hyvin. 

Atelier Laleh on äidin ja tyttären projekti. Äiti Irma Kallunki ompelee vaatteet, tytär Maria Moulud suunnittelee ne ja vastaa merkin visuaalisesta ilmeestä. Sydämeni sulaa, mikä tiimi.  

Atelier Lalehin vaatteet valmistetaan Suomessa Euroopassa valmistetusta pellavasta, josta suurin osa on OEKO-TEX -sertifioitua. Tämä tarkoittaa mm. sitä, ettei kankaan valmistuksessa käytetä haitallisia kemikaaleja. Pellava on muutenkin puuvillaa ekologisempi valinta, sillä kasvi tarvitsee kasvaakseen vähemmän vettä.

Kaiken tämän lisäksi vaatteet vielä näyttävät upeilta. Atelier Lalehin mallistossa on ajattomia ja simppeleitä pellavavaatteita, joista tulee kaappisi tukipilareita, ja jotka toimivat vuosi vuoden jälkeen.

Ostin Aralia-kietaisupaidan ja sain mitä ihanimpaa palvelua. Alkuperäisessä mallissa on pussihihat ja kyselin, jos voisin lisämaksua vastaan saada paitaan hieman levenevät vajaamittaiset hihat. Ei maksa ekstraa, vastattiin ja pyydettiin lähettämään joitain mittoja. Tämä oli tietty poikkeus, mutta Atelier Laleh ilmoittaa nettisivuillaan, että osan vaatteista voi kustomoida ostajan mittoihin. Nämä ihanat Limon-housut saa esimerkiksi tilata juuri omien koipiensa pituisiksi. 

Pian posti toi paketin, josta löytyi täydellinen, juuri minulle ommeltu paita. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että olisi ihanaa löytää joku luotto-ompelija, joka voisi ommella minulle juuri minun mittojeni mukaisia ajattomia perusvaatteita. Nyt minulla on Atelier Laleh.

Atelier Lalehin scrunchiet tehdään ylijäämäkankaasta.

More to read

Tuplakääk: osa 5

Musla

Tuplakääk on ajankohtaisohjelma ja podcast, jossa pohdiskellaan elämän tärkeimpiä aiheita, kuten Beyoncén salaraskautta ja Beckhamien salaista aviokriisiä.

Oodi arjelle

Kirsikka Simberg

Asioita, joita arvostamme erityisesti lomamatkalta kotiin palatessamme.

Roadtrip Islannissa

Enni Koistinen

Vietin juuri kymmenen päivän roadtripin Islannissa. Ajoimme koko saaren ympäri pakulla. Matka oli henkeäsalpaava ja täysin överi.

Musla Acne t-paita

Univormussa

Kirsikka Simberg

Onkohan miehillä vaatekriisejä? Vaatekriisi on yliampuva termi, mutta ystäväpiirissäni tuttu kaikille.