Drinkki ja snäkki

Almendras fritas, ¡por favor!

Merkki aikuistumisesta: kun tarjoilee drinkin kanssa aina jotain naposteltavaa. Juuri nyt kaadan vieraiden lasiin sherryä ja asetan lasin viereen tapaksen nimeltä almendras fritas.

Almendras fritas. Kuulostaa mukavan eksoottiselta ja siltä, että olen nähnyt keittiössä tosi paljon vaivaa. Oikeasti kyseessä on oliiviöljyssä paahdetut mantelit, joiden päälle ripotellaan suolaa. Tämä klassinen tapas valmistuu noin viidessä minuutissa, eikä vaadi reissua lähikauppaa pidemmälle. Eli se täyttää kaikki täydellisen snäkkireseptin kriteerit.

Alla olevat kuvat ovat San Sebastiánista, jossa kävin herkuttelemassa noin kymmenen vuotta sitten. Unelmoin paluusta maailman parhaiden baskitapasten, pintxos:ien, valtakuntaan. Ottaisin hotellihuoneen, josta on näkymä merelle, lukisin päivät pitkät terassilla ja söisin joka kolmas tunti.

Matkakuumeeseen auttavat mantelit ja sherry. Suosittelen kuivaa La Ina -sherryä tai hitusen makeampaa Valdespino Olorosoa.

Tänä syksynä aion myös käyttää espadrilloksia sukkien kanssa (strictly for aurinkoiset päivät!), kuten näissä CristaSeya-merkin ihanasti stailatuissa kuvissa tehdään. Nerokas idea!

More to read

Silky smooth mantelimaito

Kirsikka Simberg

Itsetehty mantelimaito on maitojuomien aatelia.

Hamamissa

Mia Frilander

Ensimmäistä kertaa hamamissa. Miten siellä käyttäydytään?

Musla Ibiza

Inspiroi nyt: boheemi Ibizan loma

Kirsikka Simberg

Kesäloma on ihan kulman takana ja sekoittaa pään. Tekee mieli polttaa talvivaatteet roviolla ja muuttaa Ibizalle.

Ranskalainen tomaatti-dijonpiirakka

Enni Koistinen

Tomaattien sesonkiaikaan kannattaa kokeilla tätä herkullista piirakkareseptiä.