Drinkki ja snäkki

Almendras fritas, ¡por favor!

Merkki aikuistumisesta: kun tarjoilee drinkin kanssa aina jotain naposteltavaa. Juuri nyt kaadan vieraiden lasiin sherryä ja asetan lasin viereen tapaksen nimeltä almendras fritas.

Almendras fritas. Kuulostaa mukavan eksoottiselta ja siltä, että olen nähnyt keittiössä tosi paljon vaivaa. Oikeasti kyseessä on oliiviöljyssä paahdetut mantelit, joiden päälle ripotellaan suolaa. Tämä klassinen tapas valmistuu noin viidessä minuutissa, eikä vaadi reissua lähikauppaa pidemmälle. Eli se täyttää kaikki täydellisen snäkkireseptin kriteerit.

Alla olevat kuvat ovat San Sebastiánista, jossa kävin herkuttelemassa noin kymmenen vuotta sitten. Unelmoin paluusta maailman parhaiden baskitapasten, pintxos:ien, valtakuntaan. Ottaisin hotellihuoneen, josta on näkymä merelle, lukisin päivät pitkät terassilla ja söisin joka kolmas tunti.

Matkakuumeeseen auttavat mantelit ja sherry. Suosittelen kuivaa La Ina -sherryä tai hitusen makeampaa Valdespino Olorosoa.

Tänä syksynä aion myös käyttää espadrilloksia sukkien kanssa (strictly for aurinkoiset päivät!), kuten näissä CristaSeya-merkin ihanasti stailatuissa kuvissa tehdään. Nerokas idea!

More to read

Sairaalakassi

Mia Frilander

Oma muistilistani ja vinkkejä minua kokeneemmilta.

Miltä sinusta tuntuu?

Katri Mutikainen

Tunteilla on vahva vaikutus hyvinvointiin ja treenaamiseen.

Suunnittelijatapaaminen: Heikki Orvola

Kirsikka Simberg

Tapasin suunnittelija Professori Heikki Orvolan, joka kutsuu kirjontatöitään pöytälaatikko runoudeksi. (Ihana ajatus!)

Kotiin: Roots Living

Kirsikka Simberg

Kotimainen Roots Living valmistaa eettisesti kodin tekstiileitä, joissa yhdistyvät suomalainen design ja intialainen käsityötaito.