Drinkki ja snäkki

Almendras fritas, ¡por favor!

Merkki aikuistumisesta: kun tarjoilee drinkin kanssa aina jotain naposteltavaa. Juuri nyt kaadan vieraiden lasiin sherryä ja asetan lasin viereen tapaksen nimeltä almendras fritas.

Almendras fritas. Kuulostaa mukavan eksoottiselta ja siltä, että olen nähnyt keittiössä tosi paljon vaivaa. Oikeasti kyseessä on oliiviöljyssä paahdetut mantelit, joiden päälle ripotellaan suolaa. Tämä klassinen tapas valmistuu noin viidessä minuutissa, eikä vaadi reissua lähikauppaa pidemmälle. Eli se täyttää kaikki täydellisen snäkkireseptin kriteerit.

Alla olevat kuvat ovat San Sebastiánista, jossa kävin herkuttelemassa noin kymmenen vuotta sitten. Unelmoin paluusta maailman parhaiden baskitapasten, pintxos:ien, valtakuntaan. Ottaisin hotellihuoneen, josta on näkymä merelle, lukisin päivät pitkät terassilla ja söisin joka kolmas tunti.

Matkakuumeeseen auttavat mantelit ja sherry. Suosittelen kuivaa La Ina -sherryä tai hitusen makeampaa Valdespino Olorosoa.

Tänä syksynä aion myös käyttää espadrilloksia sukkien kanssa (strictly for aurinkoiset päivät!), kuten näissä CristaSeya-merkin ihanasti stailatuissa kuvissa tehdään. Nerokas idea!

More to read

Kiinnostavat keräilijät

Kirsikka Simberg

Designmuseon Keräilijät-näyttely tuo yhteen mielenkiintoisia persoonia ja upeita keräilyesineitä. (Saattaa aiheuttaa pahoja kirppiskutinoita.)

DIY: Köyhän naisen modernistinen kaulakoru

Mia Frilander

Elegantti hihhulikoru.

Musla Gin &Tonic karpaloilla

Gin and Tonic

Kirsikka Simberg

Nautinnollinen malarialääke.

Eggnog eli munatoti

Kirsikka Simberg

Lasillinen Amerikkalaista joulutunnelmaa.