
Drinkki ja snäkki
Almendras fritas, ¡por favor!
Merkki aikuistumisesta: kun tarjoilee drinkin kanssa aina jotain naposteltavaa. Juuri nyt kaadan vieraiden lasiin sherryä ja asetan lasin viereen tapaksen nimeltä almendras fritas.
Almendras fritas. Kuulostaa mukavan eksoottiselta ja siltä, että olen nähnyt keittiössä tosi paljon vaivaa. Oikeasti kyseessä on oliiviöljyssä paahdetut mantelit, joiden päälle ripotellaan suolaa. Tämä klassinen tapas valmistuu noin viidessä minuutissa, eikä vaadi reissua lähikauppaa pidemmälle. Eli se täyttää kaikki täydellisen snäkkireseptin kriteerit.
Alla olevat kuvat ovat San Sebastiánista, jossa kävin herkuttelemassa noin kymmenen vuotta sitten. Unelmoin paluusta maailman parhaiden baskitapasten, pintxos:ien, valtakuntaan. Ottaisin hotellihuoneen, josta on näkymä merelle, lukisin päivät pitkät terassilla ja söisin joka kolmas tunti.
Matkakuumeeseen auttavat mantelit ja sherry. Suosittelen kuivaa La Ina -sherryä tai hitusen makeampaa Valdespino Olorosoa.






Tänä syksynä aion myös käyttää espadrilloksia sukkien kanssa (strictly for aurinkoiset päivät!), kuten näissä CristaSeya-merkin ihanasti stailatuissa kuvissa tehdään. Nerokas idea!



More to read

7 vinkkiä kestävämpään vaatekaappiin
Mia Frilander
Meidän täytyy kuluttaa vastuullisemmin, eli vähemmän ja ajatuksella.

Suunnittelijatapaaminen: Heikki Orvola
Kirsikka Simberg
Tapasin suunnittelija Professori Heikki Orvolan, joka kutsuu kirjontatöitään pöytälaatikko runoudeksi. (Ihana ajatus!)

Katri Mutikainen
Katri Mutikainen
Katri on Muslan kuopus, 22-vuotias mediaopiskelija, joka rakastaa aamupuuroa ja haaveilee jo nyt eläkepäivistä Floridan auringossa.

Q&A: Tara ja Wia, kahvila Kuuman perustajat
Katri Mutikainen
Siskokset, jotka perustivat yhden Helsingin suosituimmista kahviloista ilman mitään kokemusta yrittäjyydestä ja löysivät myös rakkauden ollessaan töissä.