Drinkki ja snäkki

Almendras fritas, ¡por favor!

Merkki aikuistumisesta: kun tarjoilee drinkin kanssa aina jotain naposteltavaa. Juuri nyt kaadan vieraiden lasiin sherryä ja asetan lasin viereen tapaksen nimeltä almendras fritas.

Almendras fritas. Kuulostaa mukavan eksoottiselta ja siltä, että olen nähnyt keittiössä tosi paljon vaivaa. Oikeasti kyseessä on oliiviöljyssä paahdetut mantelit, joiden päälle ripotellaan suolaa. Tämä klassinen tapas valmistuu noin viidessä minuutissa, eikä vaadi reissua lähikauppaa pidemmälle. Eli se täyttää kaikki täydellisen snäkkireseptin kriteerit.

Alla olevat kuvat ovat San Sebastiánista, jossa kävin herkuttelemassa noin kymmenen vuotta sitten. Unelmoin paluusta maailman parhaiden baskitapasten, pintxos:ien, valtakuntaan. Ottaisin hotellihuoneen, josta on näkymä merelle, lukisin päivät pitkät terassilla ja söisin joka kolmas tunti.

Matkakuumeeseen auttavat mantelit ja sherry. Suosittelen kuivaa La Ina -sherryä tai hitusen makeampaa Valdespino Olorosoa.

Tänä syksynä aion myös käyttää espadrilloksia sukkien kanssa (strictly for aurinkoiset päivät!), kuten näissä CristaSeya-merkin ihanasti stailatuissa kuvissa tehdään. Nerokas idea!

More to read

Banaanista jäätelöksi

Katri Mutikainen

Tummuvat banaanit kannattaa pakastaa ja tehdä niistä näitä herkkuja.

Tuisku The Inspirational Blind Cat

Enni Koistinen

Uskomattoman inspiroiva tositarina elämän esteiden ylitsepääsemisestä.

Musla-lookbook syksy 2017

Kirsikka Simberg

Esittelemme teille Muslan syksyn 2017 tärkeimmät tyylioivallukset.

Pistokas-niksi

Kirsikka Simberg

Lipsuuko pistokas? Tie 'em up!