Espadril­lot

Kesän paras kenkä on tässä!

Kirjoitin äsken viha-rakkaussuhteestani pistokkaisiin, noihin elegantteihin mutta niin epäkäytännöllisiin jalkineisiin. Mikä sitten olisi paras kesäkenkä, mietin? Sain vastauksen, kun kävin mökillä.

Olin matkustanut maalle remmisandaaleissa, joissa oli kolme ongelmaa: varpaat jäätyvät Suomen säässä, täysin sileä pohja luisuu rantakallioilla ja remmejä on ärsyttävä kiinnittää joka kerta, kun haluaa mennä ulos. Ja kuten kaikki tietävät, mökillä ravataan alituisesti sisään ja ulos. Sandaaleihin tuskastuneena etsin mökiltä varakenkiä ja löysin jonkun ikivanhat espadrillot. Kun vedin ne jalkaan, tuntui siltä kuin olisin saanut merkin taivaasta – halleluja, tässä se on, kesän paras kenkä!

Kaupunkiin palattuani kävin heti Kapteeninkadulla sijaitsevassa Lifestyle-liikkeessä, jossa on paras valikoima Espanjassa käsityönä valmistettuja espadrilloja. Kaupan espadrillo-hylly on vähän kuin karkkikauppa – täynnä vastustamattoman herkullisia värejä. Lainasin viisi suosikkiväriäni Lifestylesta, jotta voisin levittää espadrillojen ilosanomaa teillekin!

Tässä viisi syytä, miksi espadrillot ovat parhaat kesäkengät.

1. Ne ovat mukavat, mutteivät ole mitkään Crocsit. Haluan olla edes hitusen tyylikäs myös mökillä, enkä halua mummona nähdä kesäkuvia itsestäni muovimöhkälekengät jalassa.

2. Ne ovat halvat. Lifestyle-liikkeen espadrillot maksavat vain 18 euroa, joten niissä voi huoletta remuta rantakallioilla, pellolla ja metsässä. Tämä on tärkeää – et halua olla se tyyppi, joka kyyhöttää koko kesän aurinkotuolissa, koska on pukeutunut vääränlaisiin (kalliisiin, hentoihin tai epäkäytännöllisiin) jalkineisiin.

Hot tip: mätsää espadrillot ja toppi!
Kaikki lempivärini yhdessä kuvassa.

3. Niiden avulla voi tuoda väriä elämäänsä. Himoitsen itse juuri nyt kaikkea oranssia, keltaista ja punaista, mutta koska tiedän pukeutuvani mieluiten mustaan, minun ei kannata  rynnätä ostamaan esimerkiksi punaisia housuja tämän kesäisen värihullaantumisen vuoksi. Siksi lisään kesääni väriä espadrilloilla – näppärää ja vieläpä edullista. (Psst! Eivät näy kuvissa, mutta Lifestylessä myydään myös punaisia tossuja. Ne ovat upeat!)

4. Espadrillot toimivat myös kaupungissa. Nyt olen paasannut pitkään siitä, miten hyvät lomakengät espadrillot ovat, mutta niitä voi tietenkin käyttää myös töissä. Lifestylesta löytyy täydellisiä seesteisiä värejä, jotka näyttävät supereleganteilta pelkistettyyn arkiasuun yhdistettynä. Ne tuovat asuun – ja työpäivään – juuri oikean ripauksen lomafiilistä. Suosittelen kokeilemaan suklaanruskean ja mustan yhdistelmää: tämän kesän suosikkiväriyhdistelmäni.

5. Ne ovat klassikkokengät, jotka ovat aina muodissa: espadrilloja on käytetty Euroopassa 1300-luvulta asti. Muodikkaita niistä tuli 40-luvulla, kun lemppari femme fataleni Lauren Bacall käytti kenkiä rikoselokuva Myrskyvaroituksessa. 60-luvulla myös Yves Saint Laurent tajusi espadrillojen upeuden ja teki niistä ajan hittikengät. Että kun vedät espadrillot jalkaasi, olet tyylikkäässä seurassa!

Hot tip: mätsää espadrillot ja pyyhe!

More to read

Power Pop

Kirsikka Simberg

Tämä soittolista salainen aseeni. Postaus sisältää myös ohjeet koomiseen, mutta voimaannuttavaan hengitysharjoitukseen.

Pöllöretki öisessä metsässä

Enni Koistinen

Annoin poikaystävälleni joululahjaksi öisen pöllöretken Nuuksion kansallispuistoon.

Nappiniksi

Mia Frilander

Upgrade your knit.

Suunnittelijatapaaminen: Heikki Orvola

Kirsikka Simberg

Tapasin suunnittelija Professori Heikki Orvolan, joka kutsuu kirjontatöitään pöytälaatikko runoudeksi. (Ihana ajatus!)