Hulluna trikoo­haa­la­rei­hin

Miten minusta tuli suuri unitard-fani.

Kaikki alkoi siitä, kun näin jumppahaalarin erään samalla joogatunnilla kanssani käyvän naisen yllä. Linjakas kokovartalopuku näytti mielestäni erittäin tyylikkäältä ja lisäksi käytännölliseltä. Topin tunkeminen syvemmälle housuihin ennen ylösalaisin suoritettavia asentoja ärsytti. Minun oli saatava haalari!

Kolusin Helsingin tanssiliikkeet ja joogakaupat, mutta niissä ei juuri nyt ollut minulle mieluisaa haalaria. Siirryin nettiin. Tarjonta ei räjäyttänyt päätä. Se, ettei trikoohaalarille edes vaikuta olevan yhtä vakiintunutta nimeä kertonee siitä, että kokovartaloasut olivat viimeksi suosiossa Freddie Mercuryn ja 80-luvun aerobic-harrastajien keskuudessa.

Nettikaupoissa haalareita kutsutaan milloin leotard, unitard tai bodysuit nimillä. Asiaan oli pakko saada jotain selvyyttä, joten käännyin Wikipedian puoleen: Leotard on body, jossa voi olla joko pitkät tai lyhyet hihat. Bodysuit näyttää muuten samalta kuin leotard, mutta siinä on haarojenvälissä napit tai hakaset. Unitard on body, jossa on pitkät lahkeet. Eli kuvissa näkyvä asu on näin ollen unitard, mutten vieläkään tiedä, mikä sen oikeaoppinen suomenkielinen nimi on.

Pakkomielteeni kyseistä vaatekappaletta kohtaan vain syveni. Eräänä päivänä katsoin HBO:n Insecure-sarjaa, ja mitä näenkään! Yksi hahmoista on raskaana ja hän loikoilee sohvalla todella mukavan näköisessä unitardissa. Tässä kuva – tämä on niin fab lookki kaikkine koruineen! Jos ikinä olen raskaana, aion elää unitardissa. (Kirsikka, this is for you! En vielä tiedä, mistä saa ribbattuja unitardeja, mutta sä näyttäisit ihanalta sellaisessa.)

Lopulta löysin täydellisen trikoohaalarin netistä. Gil Rodriguez on American Apparelilla aikoinaan suunnittelijana työskennelleen Eliana Gil Rodriguezin perustama merkki. Gil Rodriquezin vaatteet valmistetaan Los Angelesissa ja Elianan missiona on tarjota ihmisille minimalistisia mutta laadukkaita perusvaatteita, jotka eivät seuraisi liikaa trendejä. Fiilistelen tätä merkkiä paljon, niillä on kivan retro estetiikka.

Tilasin tämän unitardin ja käytän sitä nykyään kotiasuna sekä pilateksessa ja joogassa. Se on pehmeä, mukava ja tunnen itseni tosi notkeaksi siinä. Odotan innolla kevättä ja kesää, jotta voin yhdistellä unitardini balleriinoihin, bootseihin, ehkä korkokenkiin (?), nahkatakkiin… Ehkä lisään leveän vyön lantiolle ja laitan korviin isoimmat koruni ja menen bailaamaan in a true 80s style?

Kevät-tyylini: Olivia Newton-John Grease-leffan vikassa kohtauksessa meets pilates.

More to read

Suosikkimerkki: Deitas

Mia Frilander

Ylellisimmät silkkivaatteet valmistaa ruotsalainen Deitas.

Musla Marimekko kankaat Furoshiki

Joulu-Furoshiki

Kirsikka Simberg

Ihastelin Japanissa paikallisten taitoja pakata asioita kauniisti: ostokset, lahjat, vaatteet, lakanat hotellissa ja take away -eväät kioskilla, kaikki tehtiin todella viehättävällä tavalla.

Ruusuinen skumppa

Kirsikka Simberg

Tein Novellen nettisivuille sarjan juomia, joista suosikkini oli tämä ruusuvedellä maustettu verigreippimimosa.

Verso Design

Kirsikka Simberg

Kotimaisia piensäilytysratkaisuja pyykeille, sormisuolalle, ajelehtiville sanomalehdille ja aamutakeille.