
Itsetehty kookosjugurtti
Halpa ja vegaaninen, eli aamupala minun makuuni.
Tämän luettuasi et enää ikinä osta kaupan kalliita muoviin pakattuja kasvipohjaisia jugurtteja. Tai näin kävi ainakin minulle, kun valmistin tätä helppoa ja halpaa vegaanijugurttia. Seuraavaksi kokeilen, jos kauramaidosta saisi samalla reseptillä jugurttia.
Kookosjugurtti (noin 1/2 litraa)
1 tölkki kookosmaitoa
1/2 sitruunan kuori
1/2 tl agar agaria (ostin Ruohonjuuresta)
Pieni ripaus suolaa
1/2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 tl vaniljajauhetta
Kiehauta kookosmaito, agar agar, sitruunan kuori, vanilja ja suola matalalla lämmöllä 10 minuutin ajan. Hämmennä välillä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja lisää omenaviinietikka. Kaada lasipurkkiin ja aseta jääkaappiin. Valmis noin tunnin kuluttua!
-
-
Mia Frilander
Moikka! Tietenkin saat, kiva että tykkäsit 🙂
-
-
Penni
Oo mahtavaa, tää voisi ratkaista mun aamupalaongelmat for good! Osaatko sanoa kuinka kauan yksi tuollainen purkki säilyy jääkaapissa?
-
Penni
Ai niin ja onko sitruunankuori vain makua varten vai onko sillä jokin suurempi rooli reseptissä?
-
Mia Frilander
Hellou! Mulla on säilynyt varmaan 1,5 viikkoa, sen jälkeen se loppui, joten en osaa sanoa säilyiskö pidempää. Tää oli vasta eka kerta kun tein. Mutta pakko sanoa, että toi on sairaan hyvää ja on pelastanut ainakin mun aamut 🙂 Syön sitä yleensä hedelmien kanssa niin, että hedelmiä on enemmän kuin jugurttia, sillä koska tuossa on vaan kookosmaitoa niin se on aika heavy. Mutta se on hyvä juttu, koska ei sit lopu heti!
En kyllä tiedä, onko sitruunankuorella mitään syvällisempää tarkoitusta, ehkä se tuo siihen vähän happamuutta? Monet kasviperäiset jugurtithan on vähän makeita, tää on mun mielestä vähän happamampi, mikä on kiva.
-
Penni
Jes, kiitos paljon! Nyt kauppaan ja kokeilemaan —>
-

More to read

Täydellisesti keitetty Japanilainen riisi
Enni Koistinen
Tällä ohjeella keität ravintolatasoisen riisiannoksen.

Vaatepaasto-muistiinpanoja: shoppailu stressinhallinnan välineenä
Kirsikka Simberg
Vaatepaasto-oivalluksia.
Hei tää on hyvä! Saanko jakaa omassakin blogissa reseptin? Tykkään aamiaisella kovasti rahkasta/jogurtista, mutta etenkin rahka on vegaanisena ja maitotuotteena aina pakattu muoviin – pääasiassa vielä yhden annoksen pakkauksiin. Tämä olisi varmasti herkkua samaisten lisukkeiden kanssa.