Tequi­ladrink­ki: Paloma

Tequila-drinkki ja inspiroiva meksikolainen tequilaa valmistava nainen.

Lasissani: tequiladrinkki Paloma.

Olen jo kauan suunnitellut perehtyväni tequilaan, vähän samalla tavalla kuin jotkut harrastavat viskiä. Laaduksta tequilaa nautitaan nimittäin viskin lailla, eli hitaasti maistellen. Tästä ovat teini-iän muovihattukorkkisesta pullosta kaadetut shotit ja Onnelan tahmainen tanssilattia kaukana.

Tequila-innostukseni sai alkunsa pari vuotta sitten, kun luin Gentlewomanista jutun meksikolaisesta maestra tequilera Bertha González Nievesistä. Tämä tequila boss lady valmistaa kallista Casa Dragones -tequilaa (Ophra Winfreyn tervetuliaisdrinkki of choice) ja on yksi harvoja naisia tequilan miesvaltaisessa maailmassa. Maestra tequilera tittelin saamiseksi sinun pitää mm. pystyä tunnistamaan 600 erilaista aromia tequilasta. Inspiroivaa!

Tequila on myös uusi it-drinkki: P. Diddyllä ja Justin Timberlakella on molemmilla oma tequilansa. Minäkin haluan.

Koska minulla ei valitettavasti ole varaa maistella González Nievesin noin 300 dollaria per pullo maksavaa tequilaa, tyydyin ostamaan Alkosta vähän parempaa tequilaa kuin sitä Sierra Silver Tequilaa (sillä on se muovihattu) ja valmistamaan siitä tequila-drinkkejä.

Valitsin Olmeca Altos Reposado Tequilan sen kauniin pullon perusteella ja maistelin sitä Nievesin inspiroimana by itself. Oli ihan jees. Ei kuitenkaan yltänyt Casa Dragones tasolle: “The scent of the ageing tickles your nose, and the flavour lingers under your tongue with just a touch of pear and hazelnut at the end.” En havainnut päärynää saati hasselpähkinää, joten päättelen, ettei tämä ollut ihan tarpeeksi hienostunut siemailujuoma. Päihitti kuitenkin mielestäni monet viskit. Ja drinkkeihin se kyllä taipuu – aivan erinomaisesti!

Kiinnostuin Paloma-drinkistä sen takia, että sillä on niin kaunis nimi. Kuin Paloma Picasso (kannattaa googlata – todella inspiroiva kesätyyli). Vain Bellinillä on ihanampi nimi.

PALOMA
1 drinkki

4 senttilitraa tequilaa
1 greipin mehu
Puolikkaan limen mehu
1 teelusikallinen sokeria
Soodavettä
Jäitä

Sekoita greipin ja limen mehut, tequila ja sokeri. Kostuta lasin reuna limen lohkolla ja pyöräytä reunat suolassa. Joku isorakeinen Maldon on hienostuneempi kuin perus merisuola. Täytä lasin pohja jäillä ja kaada drinkki päälle. Lisää vielä pieni tujaus soodaa, muttei liikaa, ettei drinksusta tule vetinen. Nauti!

Testasin drinkkiä parilla koekaniinilla ja kannattaa muistaa heidän viisaat sanansa: “Mun lasis ei kyl oo yhtään tequilaa, maistuu raikkaalta mehulta. Voinko saada tujumman version?” 15 minuuttia myöhemmin: “Oho, oon ihan tipsy. Tequila ei näköjään maistu yhtä väkevältä kuin muut viinat – siks sitä ei huomaa greipin alta. Tosi hyvää mutta potentiaalisesti aika vaarallinen juhannusdrinksu.” Ajattelin tarjoilla tätä tervetuliaisdrinkkinä. Kivaa juhannusta!

More to read

An unlikely hero: Geeliputsarin paluu

Kirsikka Simberg

Kokeilin uusia kotimaisia luonnonkosmetiikkatuotteita ja vähän tehokkaampaa ihon puhdistusrutiinia.

Kulttuurisauna Helsinki Musla

Helsinki by Sylvia Sene

Vieraskynä

Where to eat, shop and go during your stay in Helsinki.

Euroviisujee!

Enni Koistinen

Lataa ja printtaa Euroviisukaavake lauantain kisakatsomoon sekä kuuntele Euroviisuplaylistiä.

Iittala Vintage

Kirsikka Simberg

Kiertotalous ja Wienerleikkeet kunniaan!