Kolme tapaa pukea Jokapoika-paita

Olemme Kirsikan kanssa Marimekon Jokapoika-paita faneja ja kun eräs lukija kysyi meiltä vinkkejä klassikkopaidan pukemiseen, otimme haasteen vastaan.

Koska jep, jämäkästä kankaasta valmistettu Jokapoika voi olla vähän haastava. Se ei ole mikään soljuva silkkipaita vaan tönkkö pelti, joka saattaa ensikohtaamisella vähän epäilyttää. Mutta kun siihen kerran pukeutuu, tuntee itsensä niin aikaansaavaksi tehonaiseksi, että paitaan koukuttuu.

Tässä kolme suosikkitapaamme pukea klassikko.

POOLON KANSSA
Täydellinen tapa käyttää Jokapoikaa talvella, on pukea paidan alle musta poolo. Tämä skarppi ja moderni pukeutumisvinkki on poimittu tyylimuusaltamme Anne Teurnellilta, joka suosii yhdistelmää. Paidan voi jättää napittamatta, kuten Kirsikka demonstroi kuvassa, tai sen voi napittaa – molemmat vaihtoehdot ovat mielestämme yhtä chic.

GO BIG OR GO HOME
Leveät housut ja leveä paita – yhdistelmä, jonka ei uskoisi toimivan. Rohkenimme kokeilla tätä Célinen viime syksyn näytöksen jälkeen. Phoebe Philo napitti jättimäiset kauluspaidat ylös asti, jätti hihat käärimättä (hihojen napit jätettiin sentään auki!) ja yhdisti paidan leveisiin housuihin. Paitaa ei edes tungettu pöksyihin keventämään vaikutelmaa. Tämän lookin ei missään nimessä pitäisi toimia, mutta kyllä se toimii – rohkeasti vain kokeilemaan!

Jos ylös asti napitettu jättipaita ahdistaa, voi napit avata – jopa niin paljon, että lopputulos on hieman risqué. Suosimme Jokapojan alla mustia pitsirintrikoita, jotka saavat mielellään vähän näkyä. Kombinaatio on herkullinen: dekadentti pitsiliivi kohtaa käytännöllisen peltipaidan. Jos ei halua vilauttaa rintsikkaa, voi paidan alle pukea avonaisen kaula-aukon omaavan bodyn tai spagettiolkaintopin.

Lempitapamme pukea Jokapoika näkyy tässä Kirsikan yllä: napit auki ja paita rennosti tungettu housuihin. Yhdistämme aina paidan mustiin housuihin – paidalla on niin vahva luonne, että sen pitää mielestämme antaa loistaa yksin.

TUCKED IN
Jos haluat tehdä Jokapojasta hieman puetumman ja juhlavamman, laita paidan helma korkeavyötäröisiin, väljiin housuihin ja kääri hihat kunnolla ylös asti. Näin jättipaita kesytetään. Korkkarit jalkaan ja olet valmis palaveriin/illalliselle/muuhun edustavaa asua vaativaan tilaisuuteen.

Kirsikan yllä nähdään jutussa kirpparilta ostettuja Jokapoika-paitoja. Itse olen pukeutunut uuteen unisex Jokapoika-paitaan. Kannattaa otta huomioon, että paitoja on monia erilaisia malleja. Marimekolla on nykyään myynnissä Jokamies- ja Jokapoika-paitoja, joista Jokamies on käsittääksemme hieman vartaloamyötäilevämpi kuin Jokapoika. Minulla on kuvissa yllään pienin mustavalkoinen Jokapoika-paita, joka sekin on aika iso. Kirppareilta löytyvät vintage-Jokapojat saattavat olla pienempiä ja etenkin pehmeämpiä (aika vain parantaa tätä paitaa) verrattuna uusiin malleihin.

More to read

Oodi arjelle

Kirsikka Simberg

Asioita, joita arvostamme erityisesti lomamatkalta kotiin palatessamme.

Helsinki Design Week 2018

Kirsikka Simberg

Menovinkkejä: Design Weekin ohjelma on täynnä tosi mielenkiintoisia tapahtumia, joista iso osa on ilmaisia. Such a treat!

Q&A: Monika Nars

Kirsikka Simberg

Haastattelussa Agency Leroyn toimitusjohtaja.

Second hand -sisustus: iloiset lasiesineet

Mia Frilander

Esittelyssä Nanny Still, övereiden lasiesineiden mestari.