Kurku­ma­lat­te

Kolme kurkumajuomaa, jotka karkoittavat flunssan.

Vietin koko viikonlopun kuumeessa sängynpohjalla. Eilen yritin ryhdistäytyä ja pukeuduin melkein oikeisiin vaatteisiin: Marimekon skarppeihin Aquila-housuihin.

Viikonlopun aikana pumppasin itseni täyteen parasta flunssankarkoittajaa, eli KURKUMAA! Aina kun olen kipeä, käännyn kurkuman puoleen. Pitäisi toisaalta ehkä muistaa kääntyä sen puoleen myös silloin, kun en ole kipeä –jotta vastustuskykyni pysyisi top notch tasolla!

Suosikkini on ginger-lemon-honey -juomaa, johon lisään vielä kurkumaa. Kuumaan veteen raastetaan siis inkivääriä ja puristetaan sitruunaa sekä lisätään hunajaa ja noin teelusikallinen kurkumaa. Ei uskoisi, mutta kurkuman hieman multainen maku sopii täydellisesti tähän juomaan.

Aamuisin tein “detox-juoman”: join ison lasin vettä, johon puristin puolen sitruunan mehun, lorautin pari lusikallista omenaviinietikkaa, ripauksen cayennepippuria ja kurkumaa sekä raastettua inkivääriä. Aika pahaa, mutta no pain, no gain – uskon sen karkoittavan kaikki pahat bakteerit kehostani. Inspiraatio tähän aamu-rutiiniin löytyi LA wellness expert Elissa Woodmanilta, johon törmäsin etsiessäni netistä flunssaa parantavia rohtoja. Los Angelesin terveysgurut ovat kaikkein viihdyttävimpiä! Täysin hurahtaneita terveyselämään ja yleensä enemmän tai vähemmän kajahtaneita (Elissan juomaan ei kelvannut tavallinen vesi, vain “Alkaline water blessed with the intention of LOVE, available at Divine Water in Los Angeles”). 

Tein myös kurkuma-smoothieta: blendaa banaani, puolikas sitruuna, vähän vettä ja teelusikallinen kurkumaa, nam! Törmäsin interwebzissä myös tähän herkulliseen kurkuma latteen. (Elissan käsialaa sekin). Alla modifioitu resepti: lisäsin esimerkiksi hieman hunajaa, sillä muuten juoma maistui mielestäni vähän liian paljon intialaiselta keitolta.

Hyvästi flunssa!

Tohvelit,Tuomaan markkinat

KURKUMA LATTE

2 dl maustamatonta kaura- tai soijamaitoa
1,5 cm pala raastettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl kanelia
vajaa 1 dl kookosmaitoa
ripaus vaniljaa
hieman hunajaa

Kiehauta ja vaahdota esimerkiksi maidonvaahdottimella tai vispilällä.

More to read

Espadrillot

Mia Frilander

Kesän paras kenkä on tässä!

Easy to upgrade

Kirsikka Simberg

Otteita Martta-muistiosta: helppoja tapoja ylevöittää kaikenlaista jääkaapista fetajuustoon.

Otteita puutarhapäiväkirjasta

Kirsikka Simberg

Puutarhanhoito tekisi niin hyvää monelle! Se ruokkii uteliaisuutta, keskittymiskykyä, lieventää stressiä ja tuo lähemmäs luontoa.

Smells like Teen Spirit

Kirsikka Simberg

Mieltymyksemme parfyymiasioissa voivat onneksi kehittyä. Nyt kiinnostaa savuisat ja persoonalliset tuoksut. Teininä kiinnosti kaikki kamala.