Kylp­pä­ris­sä nyt

Tervetuloa kylpyhuoneeseeni!

Muiden kylppärikaapit ovat mielestäni todella kiinnostavia. Aina, kun olen vierailulla jonkun luona, tekee vessakäynnin yhteydessä hirveästi mieli kurkistaa kaappiin. En tietenkään tee sitä (kaverit, älkää huoliko!). Se olisi vähän kuin jonkun toisen tekstareiden lukeminen. Niin ei vaan tehdä.

Sitäpaitsi – saattaisi saada tietää liikaa. Katsoin juuri Seinfeld-jakson, jossa Jerry kurkkaa deittinsä kylppärikaappiin ja löytää voiteen sieni-infektioon. Tubista ei käy ilmi, mihin sitä käytetään, eikä Jerry enää uskalla pussailla naisen kanssa vaan pakenee tämän asunnosta. Suhde mukavaan naiseen kariutuu siis sen takia, että Jerry nuuski toisten kylppärikaappeja. Lopuksi saamme tietää, että voide oli tarkoitettu naisen kissan iho-ongelmiin.

Ehkä siellä on joku muu, joka rakastaa kylppärikaappeja ja viettää tuntikausia Into the Gloss -sivustolla? Siinä tapauksessa, tervetuloa kylpyhuoneeseeni!

Kylppärikaapistani löytyy enimmäkseen luonnonkosmetiikkaa. Eniten sen takia, että se on parempi valinta luonnon kannalta. Tuotteet eivät sisällä mikromuoveja, eli pienenpieniä muovihiukkasia, jotka saastuttavat luontoa joutuessaan viemärin välityksellä vesistöihin. Yhdessä kuorintatuotteessa voi Greenpeacen mukaan olla 360 000 mikrohelmeä. Järkyttävää! Suosittelen lataamaan tämän appin, jonka saat helposti selville, mitä purnukkasi oikeasti sisältävät.

Pidän tietenkin myös luonnonkosmetiikasta sen takia, että olen löytänyt luonnonkosmetiikkamerkeiltä todella toimivia tuotteita, jotka ovat tarpeeksi hellävaraisia iholleni.

Mutta hei, tämän piti olla rehellinen katsaus kylppärikaappiin. En ole pyhimys – kaapista löytyy myös jonkun verran normikosmetiikkaa. Vanhoja suosikkeja pre-luonnonkosmetiikka-ajoilta (Bioderma H2O -misellivedellä on aina paikka sydämessäni) ja uusia tuotteita, joitan olen saanut testattavaksi työni kautta (kun on töissä muotilehdessä, pääsee tasaisin väliajoin kaivamaan toimituksen kosmetiikkakaappia, ja sieltä tarttuu mukaan yhtä sun toista kivan näköistä).

Myönnän myös, että siivosin kaapin ennen kuvausta ja järjestelin purnukkani nätteihin riveihin. (Piilotin myös jalkasilsavoiteen.)

AAMU
Minulla ei ole puhdistusvoidetta, jolle olisin aina uskollinen. Juuri nyt kaapistani löytyy Vichyn puhdistusmaito, joka on kulkeutunut minulle jostain. Se on oikein hyvä. Käytän sitä konjakkisienen kanssa – ja sille olen todella uskollinen! Konjakkisieni on yksi ihonhoitorutiinini peruspilareista, ja käytän sitä aina iltaisin ja välillä aamuisin.

Jos en käytä konjakkisientä, hieron putsarin naamaan ja pyyhin sen pois lämpimällä vedellä kosteutetulla musliiniliinalla. Käytin aikaiseemin paljon misellivettä, mutta ahdistuin siitä, kuinka paljon pumpulia sen lotraamiseen kului. Musliiniliinan voi pestä pyykkikoneessa ja käyttää monta kertaa. Suosin puhdistusmaitoja ja öljyjä, sillä ne eivät kuivata ihoani.

Rakastan kasvovettä, ja käytän sitä aina puhdistuksen jälkeen. Talvella Absolutionin La Brume Systémique on suosikkini – se jättää kasvoille ohuen öljypinnan. May Lindstromin Jasmin Garden -kasvovesi on ehkä maailman ihanin kosmetiikkatuote. Se tuoksuu juurikin jasmiinipuutarhalta. Tämä kasvovesi kuuluu samaan sarjaan kuin tuoksukynttilät: ne ovat kalliita ja joidenkin mielestä todella turhia, mutta niiden ihanat tuoksut tuottavat minulle niin paljon iloa, että ne ovat joka pennin arvoisia.

Yritän pitää ihorutiinini melko minimalistisena, mutta mitä seerumeihin tulee, en rajoita itseäni. Hyvällä seerumilla voi saada niin paljon aikaan! Käytän eri seerumeita eri kohtiin kasvoissani. Pidän Absolutionin seerumeista ja merkin kosteuttavaa seerumi sopii herkille, helposti ärtyville poskilleni. Välillä käytän myös Mia Höydön Lumous -seerumia poskille. Supermoodin Youth Glo -kirkastavaa seerumia käytän otsassa ja leuassa, jossa minulla on usein epäpuhtauksia. Se sisältää AHA-happoja, jotka kuorivat ja kirkastavat ihoa sekä parantavat ihon kollageenin tuotantoa.

Päivävoiteena käytän Pain Kamoilla ja ruusunmarja -rauhoittavaa kasvovoidetta, joka on nappivalinta herkälle iholle. Silmänympärysvoiteen kanssa minulla on sama juttu kuin putsarin kanssa – en ole löytänyt yhtä, joka olisi yli muiden ja mielestäni melkein mikä tahansa merkki toimii.

ILTA
Iltaisin pesen meikit samalla Vichyn putsarilla tai May Lindstromin ihanalla Honey Mud -puhdistusvoiteella. Konjakkisieni on taas in action. Puhdistuksen jälkeen suihkutan kasvoille kasvovettä, jonka jälkeen käytän niitä seerumeita, joita ihoni juuri silloin tuntuu tarvitsevan. Iltaisin käytän ehkä kolme kertaa viikossa Paula’s Choicen Skin Perfectin 8% AHA Gel -kuorivaa geeliä leukaan ja otsaan. Se kuorii kuivaa ihoa hellävaraisesti ja tekee siitä sileän.

Seerumin jälkeen kosteutan ihoa Pain ruusunmarjaöljyllä, joka on yksi ehdottomista lempituotteistani – olen käyttänyt sitä joka talvi noin viiden vuoden ajan. Lopuksi sivelen talvisaikaan vielä iholleni Neal’s Yardin Ruusunmarjabalmia, joka hoitaa ja kosteuttaa. Jos minulla on treat yo’self fiilis, käytän pikkiriikkisen May Lindströmin Blue Cocoon kauneusbalmia. Pikkiriikkisen, koska se on ihan järjettömän kallis, mutta oikeasti tosi hyvä – marokkolainen sininen kamomilla rauhoittaa ainakin omaa ihoani tehokkaasti. Jos haluan kevyemmän yövoiteen, käytän Iroisien korjaavaa voidetta.

NAAMIOT
Talvella levitän kosteuttavan naamion joka kolmas tai neljäs päivä. Nyt kokeilen Nuori-merkin naamiota, joka ei ole supertuhti tai rasvainen. Annan aina kosteuttavan naamion vaikuttaa yön yli.

Jos fiilis on samea ja harmaa, turvaudun Supermoodin Youth Glo Babyface -kiinteyttävään naamioon. Sillä on todella piristävä vaikutus ja se tuntuu tehokkaalta! Vähän kuin joku läpsäisi sinua kevyesti poskelle. Juuri nyt olen myös todella ihastunut uuteen, juuri Suomeen rantautuneen Evolve-merkin kaakaonaamiosta: se tekee ihosta superpehmeän ja hehkuvan ja kahdenkympin hinta ei huimaa päätä!

Koska käytän Paula’s Choicen kevyesti kuorivaa geeliä, kuorin ihoni kunnolla kerran kahdessa viikossa. Käytän vain hedelmähappokuorinavoiteita, sillä herkän ihon hankaaminen rakeisella voiteella ei tunnu hyvältä idealta. Käytän tällä hetkellä Mossan kuorivaa naamiota, joka on oikein hyvä.

RAVINTO
Sanoin äsken, että seerumeilla saa ihmeitä aikaan. Tiettyyn pisteeseen. Väitän kuitenkin, että ne oikeat ihmeet tapahtuvat makkarissa ja keittiössä. Nukkuminen on todella tärkeä asia ihon hyvinvoinnille. Jos nukkuu huonosti pidempiä aikoja, mikään seerumi ei saa ihoa hehkumaan. Valitettavasti.

Myös ruokavaliolla on merkitystä ja uskon, että avain kauniiseen ihoon on kasvispitoinen ruokavalio. Siksi yritän ainakin joka toinen aamu juoda vihersmoothien, jossa on sitruunaa, puolikas banaani, pinaattia (olen huomannut, että pakastepinaattikin toimii, jos kotona ei satu olemaan tuoretta tai jos joskus haluaa säästää), vehnäorasjauhetta ja raastettua inkivääriä.

Syön myös jonkin verran lisäravinteita, jotka boostaavat ihoni kuntoa. En pärjää talvella ilman kalanmaksa- tai helokkiöljykapseleita. Syön myös säännöllisesti probiootteja.

Olen nyt kokeillut puolentoista kuukauden ajan Tohtori Tolosen Collagen -lisäravinnetta. Kalakollageenin lisäksi pillereissä on C-vitamiinia, joka edistää ihon omaa kollageenin tuotantoa. Kollageeni on proteiini, jonka tuotanto hidastuu 25-vuoden iässä, eli ihon kimmoisuus vähenee. Tämän takia popsin nyt testimielessä kollagenitabuja purkista – asiantuntijat kiistelevät nimittäin niiden tehosta. Kriitikoiden mukaan kollagenia ei ole mahdollista lisätä ihoon ulkopuolelta. Jopa skeptikot myöntävät kuitenkin, että ihon omaa kollagenintuotantoa voi tukea. C-vitamiinista on siis ainakin hyötyä. Tämän lisäksi pillereissä on sinkkiä (parantaa ihon kuntoa) ja biotiiniä (tukee kynsien ja tukan hyvinvointia), joita popsin aikaisemmin erillisistä purkeista – nyt ne saa kätevästi yhdestä tabletista.

Puolentoista kuukauden empiirisen tutkimuksen jälkeen voin sanoa, että ihoni vaikuttaa kimmoisammalta. Pilleriasioissa on aina vaikea tietää, mikä johtuu tabletista ja mikä esimerkiksi lomasta ja hyvin nukutuista öistä. Olen kuitenkin varovaisen vakuuttunut siitä, että kollageenipillereistä on hyötyä ja ajattelin jatkaa niiden syömistä myös sen takia, että ne tulevat halvemmiksi kuin sinkin ja biotiinin syöminen erikseen.

Siinä kaikki. Tätä juttua kirjoitellessani ja kuvatessani tuli mieleen, että omistan ihan liikaa purnukoita. Jutussa mainitsemieni purkkien lisäksi kaapista löytyy vaikka mitä voiteita. Tänä vuonna aion käyttää loppuun kaikki random-purkit ja pyrkiä kohti hieman minimalistisempaa kylppärikaappia. Haluaisin olla ihminen, joka käyttää vuodesta toiseen samoja tuotteita (onneksi olen jo löytänyt monta luottotuotetta) – siinä on jotain eleganttia, että on löytänyt oman kauneusrutiininsa, luottaa siihen, eikä koko ajan etsi jotain uutta.

Osa tuotteista saatu blogin/töiden kautta, osa ostettu itse.

More to read

Levoton syysenergia ja miten valjastaa se hyötykäyttöön

Kirsikka Simberg

Talvea edeltävät kuukaudet ovat vuoden parasta ja mielenkiintoisinta aikaa.

Gremlin vierelläni

Kirsikka Simberg

Älypuhelin, sähköpostit ja kontrolli: harjoittelen vieläkin rajojen vetämistä.

Syyskissan playlist

Enni Koistinen

Musiikkia syksyn ruskaiseen tunneskaalaan.

Annaleena Hakolan kotona

Kirsikka Simberg

Inspiroitumassa Hakolan uuden toimitusjohtajan kotona ja vaatekaapilla.