Mikäs olikaan tärkeää?

Kesämottoni: do less, read more.

Tiedätte ehkä sen tunteen, kun on niin kiire, ettei ehdi ajatella mitään kiinnostavaa. Aivot menevät selviytymistilaan, eikä energiaa tunnu olevan mihinkään muuhun kuin töihin ja Instagramin selailuun.

Tuossa survival modessa tunnen olleeni nyt jonkin aikaa. Tähän tunteeseen voi varmasti samaistua moni, joiden kesäloma alkaa pian. Olen niin valmis lomaan! Työkiireiden lisäksi asunnossamme alkaa pian remppa, koko kämppä piti tyhjentää ja muutimme poikaystäväni kanssa tilapäisasuntoon.

Muuton jälkeen päällimäisenä mielessä oli kaksi asiaa: A) En halua lisää tavaraa elämääni, sillä en halua elää elämääni järjestellessäni tavaroitani. B) Haluan enemmän aikaa tehdä niitä juttuja, joista nautin.

Mietiskelin, mitkä ovat ne jutut, joista oikeasti nautin. Mistä saan energiaa, mikä saa minut tuntemaan, että elämä on elämisen arvoista? Vastaukseni: Ihanien ihmisten seura ja lukeminen. Ja oppiminen. Ja lukemieni asioiden ajattelu. Haluan lukea kaikki klassikot, kaikki tärkeät uutuudet, haluan ajatella asioita, joita en aikaisemmin ollut ajatellut, haluan treenata aivoja samalla tavalla kuin treenaan kroppaani!

Kehon treenaamiseen löydän kyllä aikaa, mutta lukemiseen en. Yhteiskunnassamme arvostetaan treenattua bootya enemmän kuin bodattuja aivoja, mikä on aika typerää, sillä timmi kroppa katoaa väistämättä ajan myötä, mutta se tieto, jonka tankkaamme aivoihimme, on pysyvää (ainakin tiettyyn ikään asti). Jatkossa merkkaan kalenteriini myös aikaa lukemiseen, samalla tavalla kuin raivaan aikaa liikuntaan.

Minimalistisempi elämä kiinnostaa taas. Tajusin nimittäin, että aika paljon ajastani kuluu turhaan tavaroiden järjestelyyn ja siivoiluun. Olen 8 tuntia töissä. Ihanteellisena yönä nukun 8 tuntia. Tämän jälkeen minulla pitäisi siis olla päivässä vielä 8 tuntia tehdä kaikenlaista sielua ravitsevaa puuhaa. Silti minusta tuntuu, etten ehdi tehdä mitään.

Osa noista 8 tunnista kuluu arkisin työmatkoihin, ruoanlaittoon ja urheiluun. Mutta myös kaikenlaiseen turhaan. Tätä turhuutta olen taas yrittänyt karsia elämästäni ja remppaevakossa asuminen on oivallinen tilanne ihmiskokeelle. Minulla on mukanani vain rajoitettu määrä vaatteita ja kosmetiikkaa, eikä tilapäisasunnossa ole keittiötä – vain keittolevy. Täällä ei edes ole nettiä.

MINIMALISTISEMMAN ELÄMÄNI RUTIINIT NYT 

-Heti herättyäni juon kahvia, kuivaharjaan kroppani ja rasvaan kasvoni. Kauneusrutiinini on nyt todella simppeli. Kasvoveden jälkeen voitelen kasvoni Niki Newdin Skin Creamilla, johon sekoitan C- ja B5-vitamiineja sisältävää Skin Mistiä. Tuloksena hehkuva ja kosteutettu iho ilman turhaa kikkailua.

-Puen ylleni jonkun harvoista asuvaihtoehdoistani. Yleensä jotain mustaa. Yritän käyttää vaatteiden ja ulkonäköni ajattelemiseen mahdollisimman vähän aikaa. En sano, että kaikkien pitäisi tehdä näin ja että ulkonäköasioiden ajatteleminen on pinnallista paskaa – se ei todellakaan ole sitä. Useimmiten se on minusta hauskaa ja luovaa puuhaa.

Juuri nyt koen kuitenkin tarvitsevani ajanjakson, jolloin en käytä aikaa ulkonäkööni. Olen nimittäin aina ollut todella tietoinen siitä, miltä näytän (ja miltä näytän muiden mielestä) ja juuri nyt minua kiinnostaa olla välittämästä tästä asiasta. Haluan ikään kuin irroittaa oman itseni ulkonäöstäni. Kuka olen, jos en ole niin hypertietoinen siitä, miltä näytän?

-Meikkini nyt: aurinkosuoja, kulmien harjaus ja (M)Anasi 7 -merkin oranssiin taittava poski ja huuliväri. Välillä käytän meikkimaailman tämän hetken hauskinta keksintöä: Kicks’in pisamakynää! Sillä voi piirtää itselleen pisamat tai korostaa jo olemassa olevia. Vein tämän äsken yksiin polttareihin ja se oli suuri hitti. Suosittelen, it’s fun!

-Meditoin aamulla viisi minuuttia (okei, tämä ei vielä tapahdu joka aamu, mutta yritän tehdä tästä tavan nyt, kun on kesä ja elämä tuntuu helpolta, jotta se tulisi automaattisesti myös talviaamuina. Vähän niin kuin hampaiden harjaus).

-Syön jugurttia, marjoja, hunajaa ja pähkinöitä. Joskus teen vihersmoothien, mutta yleensä en jaksa tiskata blenderiä ja annan olla. Nautin siitä, että aamiaiseni näyttää aina aika samalta.

-Koska minulla on nyt aika vähän tavaroita, niiden järjestelemiseen ei kulu aikaa. En juurikaan siivoa, kunhan tiskaan kahvikuppini ja jugurttilaiutaseni. Iltaisin yritän syödä jotain, joka tuottaa mahdollisimman vähän tiskiä (tai syön ulkona).

-Yritän välttää kaikenlaista ostamista, sillä en jaksa käyttää aikaa kaupoissa tai postissa ravaamiseen.

Ihanaa, että on kesä, ihanaa, että kesälomani alkaa viikon kuluttua! Parasta kesässä on minusta aamut mökillä, kun voi heti herättyään tarttu kirjaan ja makoilla sängyssä niin kauan kuin tekee mieli.

More to read

Tuoksukaupoilla Istanbulissa

Enni Koistinen

Kuinka fiilareissa voi olla uudesta tuoksusta?

Korut nyt

Mia Frilander

Kaksi lempiputiikkia: second hand -keidas ja voimakivikauppa.

Miksi KonMarittaminen ei kannata

Mia Frilander

Onko karsiminen lähtenyt lapasesta?

Epätrendikäs viininlitkijä

Enni Koistinen

Vastareaktio liian hienoille design-viinilaseille.